Nesnesitelná zimomřivost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.12.16 15:46

Nesnesitelna zimouhrivost

Ahoj snad najde tady radu, a nebo vase zkilusenosti.Jsem uz uplne nervove na dne. Trpim abnormalni zimouhrivosti, a nkdy jsem na to netrpela.Vse je asi mesic zpatky po zanetu mocovyho mechyre.pote mi nasly prilotilatky na borelie a prelecena mesic doxybene a dalsi tyden opet to same a duomo na 14 dni. podle krve jsem zdrava, a uz nemam ani protilatky…Uz nevim kam se obratit. ubiji me to:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
13.12.16 16:08

Pokud jste z klinického hlediska zdravá, tak bych se obrátila na ajurvédu a nebo čínskou medicínu - právě s prohříváním a vnitřním ohněm pracují.

Jezte a pijte spousty zázvoru, skořice, hřebíčku a nebo chilli. Kupte a neb navařte zásoby silného kuřecího, či hovězího vývaru a noste si ho sebou v termosce místo čaje a popíjejte ho, pěkně horký, jen trošku osolený. Ideálně pokud bude kořeněný právě zázvorem, skořicí, česnekem chilli a podobně - něco jako vývar na pho, či jinou asijskou polévku.

Zkusila bych taky co udělá pravidelná návštěva sauny a trošku zvýšit pohyb.

čistě preventivně bych také jako upravu mikrobioty po antibiotikách bych si začala hlídat víc vlákniny - kromě klasiky, jako jsou celozrnné obiloviny a více luštěnin by to chtělo tak dvě lžíce namočených či pomletých slizutvorných semínek denně (chia/len/psyllium/bazalka/včelník).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.12.16 16:10

Jo a je potřeba pořádně jíst, spíš výživná, než lehká jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.12.16 16:18

Promiňte, že to sem pletu, ale „zimouhrivost“ (zimouhřivost?), to je nějaké skutečné slovo? Google je z něj též vedle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 16:21

@Ou pohybu mam prave hodne a prijdu z prace s nemuzu se zahrat.Vadi me prechody do zimy atd. Myslim zda to nemohou byt hormony..v lete jsem mela samovolny potrat s naslednym zanetem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.12.16 16:22

@ireeenka nemoznost se zahrat

• Citovat
  • Upravit
1767
13.12.16 16:25
@Anonymní píše:
@ireeenka nemoznost se zahrat

Ano, to je zimomřivost, to znám.
Ale nevěděla jsem, jestli je to jen překlep, nebo jestli i toto slovo existuje, ptž na googlu jsem nic nenašla, ale připadá mi, že už přede mnou někdo tohle slovo někdy použil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
13.12.16 16:27
@ireeenka píše:
Promiňte, že to sem pletu, ale „zimouhrivost“ (zimouhřivost?), to je nějaké skutečné slovo? Google je z něj též vedle. :think:

spíš zimomřivost, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
13.12.16 16:34
@Anelaba píše:
spíš zimomřivost, ne? :lol:

Ne, zimouhřivost opravdu neexistuje :lol: ale bavím se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.12.16 16:44

Vyšetřoval někdo štítnou žlázu? Manžel zimou nikdy netrpěl, ale loni v zimě si pořád stěžoval. Až mě bylo divný, že v běžných zimních teplotách vytáhl i tu nejteplejší bundu, co jindy vezme 3× za zimu. Díky jiným příznakům se pak přišlo na hypofunkci štítné žlázy, ale ta zimomřivost je u toho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.12.16 17:34

Zdravím, měla jsem zimomřivost celý listopad, pomáhala jen horká vana, někdy jsem musela opakovat třikrát za den… :roll: A dostatek tekutin prý upravuje tělesnou teplotu do normálu, tak jsem hodně pila. Srovnalo se to samo. Taky jsem dříve zimomřivostí netrpěla, a poslední roky… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
13.12.16 18:17

Telo se dava dohromady po zanetu, dejte tomu cas nez se dostane zpatky do svych koleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.12.16 19:41

A štítnou žlázu máte v pořáddku? Mně se pořád všichni smáli, jak jsem zimomřivá, vždy nosím tak o jednu vrstvu víc než ostatní atd. No a pak mi zjistili hypofunkci štítné žlázy, dostala jsem prášky, trochu to pomohlo i na ten věčný pocit chladu, ale taky žádný zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
14.12.16 17:01

A mas v poradku psychiku? Aby te zimomrivost dostala na uplne nervove dno, jak pises, mi prijde trochu moc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
14.12.16 17:18

Já mám to stejné, měla jsem také chronickou boreliózu, momentálně mi testy opakovaně vychází negativní tak snad :palec:, ale kdy se mi zimomřivost fakt vrací, nebo ji mam nonstop, je když mam v těle nějakou infekci, teď jsem měla naposled zánět močáku, dobrala jsem antibiotika, ale furt mi je zima, dokonce mám po dvou hodinách sezení v kanceláři úplně fialové nehty a kolegové se mi smějou :lol: přitom topení na maximum…mě na to trochu pomáhá heřmánkový čaj…jinak jsem přemýšlela, jestli se nemám pořídit nahřívací láhev, nebo plyšáky a mít to na sobě v kanclu…jinak v létě když jsou třicítky, nebo letos jak byli extrémní vedra, všichni pomalu padali a mě bylo akorát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí