Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A štítnou žlázu máte v pořáddku? Mně se pořád všichni smáli, jak jsem zimomřivá, vždy nosím tak o jednu vrstvu víc než ostatní atd. No a pak mi zjistili hypofunkci štítné žlázy, dostala jsem prášky, trochu to pomohlo i na ten věčný pocit chladu, ale taky žádný zázrak ![]()
A mas v poradku psychiku? Aby te zimomrivost dostala na uplne nervove dno, jak pises, mi prijde trochu moc. ![]()
Já mám to stejné, měla jsem také chronickou boreliózu, momentálně mi testy opakovaně vychází negativní tak snad
, ale kdy se mi zimomřivost fakt vrací, nebo ji mam nonstop, je když mam v těle nějakou infekci, teď jsem měla naposled zánět močáku, dobrala jsem antibiotika, ale furt mi je zima, dokonce mám po dvou hodinách sezení v kanceláři úplně fialové nehty a kolegové se mi smějou
přitom topení na maximum…mě na to trochu pomáhá heřmánkový čaj…jinak jsem přemýšlela, jestli se nemám pořídit nahřívací láhev, nebo plyšáky a mít to na sobě v kanclu…jinak v létě když jsou třicítky, nebo letos jak byli extrémní vedra, všichni pomalu padali a mě bylo akorát ![]()
Ahojte, přidávám se k zimomřovcům. Tohle léto i podzim jsem byla nadšená, protože bylo pěkně teplíčko.
Ovšem to ochlazení, co teď přišlo, mě mučí! Vždy jsem byla zimomřivější, ale v posledních dnech mě to úplně odrovnává. Dnes jsem šla na nákup - termotílko, termotriko, termomikina a lyžařská bunda. Podvlíkačky a zateplené šusťáky. Kotníčkové boty s kožíškem, pletená čepice, šála, rukavice. A byla mi zima, že jsem se normálně klepala.
Teplejší oblečení už nemám. Tak teď nevím, co dělat. Když jsem se minulou sezónu zkoušela lehounce otužovat, skončilo to vleklou angínou, na kterou plynule navázal pásový opar. Jsem hodně hubená a mám poměrně málo tuku, asi kolem 12 %. Vůbec nevím, jak tuhle zimu přežiju. K tomu mám ještě manžela, který by doma nejraději vůbec netopil, takže fakt trpím jako pes. Teď mám triko, svetr, župan, tepláky, vlněné ponožky a bačkory s kožíškem a pořád ještě nejsem v teplotním komfortu (máme 19,5 stupně). Máte nějaký návod na postupné otužování, ale tak, abych si zas nepřivodila zdravotní problémy na čtvrt roku ![]()
@Linduš91 píše:
Ahojte, přidávám se k zimomřovcům. Tohle léto i podzim jsem byla nadšená, protože bylo pěkně teplíčko.Ovšem to ochlazení, co teď přišlo, mě mučí! Vždy jsem byla zimomřivější, ale v posledních dnech mě to úplně odrovnává. Dnes jsem šla na nákup - termotílko, termotriko, termomikina a lyžařská bunda. Podvlíkačky a zateplené šusťáky. Kotníčkové boty s kožíškem, pletená čepice, šála, rukavice. A byla mi zima, že jsem se normálně klepala.
Teplejší oblečení už nemám. Tak teď nevím, co dělat. Když jsem se minulou sezónu zkoušela lehounce otužovat, skončilo to vleklou angínou, na kterou plynule navázal pásový opar. Jsem hodně hubená a mám poměrně málo tuku, asi kolem 12 %. Vůbec nevím, jak tuhle zimu přežiju. K tomu mám ještě manžela, který by doma nejraději vůbec netopil, takže fakt trpím jako pes. Teď mám triko, svetr, župan, tepláky, vlněné ponožky a bačkory s kožíškem a pořád ještě nejsem v teplotním komfortu (máme 19,5 stupně). Máte nějaký návod na postupné otužování, ale tak, abych si zas nepřivodila zdravotní problémy na čtvrt roku
tvl, v 19,5 stupních bych umřela na klepavku
imáme doma 24 a představ si, že spím s dekou navíc a s dlouhým rukávem. taky trpím na zimomřivost a studené nohy.
nevím co poradit, respektuj svoje tělo. dávej si horké koupele, vem si na spaní deku navíc, ven choď tak, by ti nebyla zima a kašli na to že se to má/nemá. jinak mně od každoroční hrůzné zimy venku pomohl péřvý kabát, to je něco úžasného
Já jako totální zmrzlouš doporučuju vše co jde vlny (mám ponožky s podílem merina, asi sedmery, nosím celou zimu, pak soupravu triko a podvlíkačky z merina, teplý merino rolák atd.). Nezdá se to, ale pak stačí vrstvy jako „normálním“ lidem a zima mi není. Plus tedy když mrzne, mám do města a práce péřový kabát a na sportovní využití péřovku od Sira Josepha Rakoncaje, jo a třeba v mrazech nosím do práce kalhoty a před to softshellky (mám jen schválně větší, aby šly přes kalhoty či podvlíkačky). Víc asi poradit neumím, jsem zmrzlá od mala a nic moc to neovlivní ![]()
Taky bysme doma měli teplotu tak 19 st. kdybych to nechala jen na manželovi. Ale já si musím zatopit jinak mám ledový nohy a ruce. Takže minimum 21-22, ale víc jak na 23 to snad ani vytopit nejde. máme krajní byt v posledním patře, takže nad námi nikdo není, ani vedle nás, nic nás neobklopuje, jen z jedné strany chodba paneláku samozřejmě. Topení je odvzdušněné a stejně je jen takové teplé. Nechápu a přitom ve škole to jejich topení žhaví že na to pomalu ani nemužete šáhnout ![]()
A zkoušela jsi různé vitamíny a potrav. doplňky? Nebo krevní obraz? Potom bych vyzkoušela různé „zahřívací“ věci podle čínské medicíny - např. zázvor. A naopak vynechat tropické ovoce jako třeba pomeranče, mandarinky…