Nesnesitelná zimomřivost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
13.12.16 19:41

A štítnou žlázu máte v pořáddku? Mně se pořád všichni smáli, jak jsem zimomřivá, vždy nosím tak o jednu vrstvu víc než ostatní atd. No a pak mi zjistili hypofunkci štítné žlázy, dostala jsem prášky, trochu to pomohlo i na ten věčný pocit chladu, ale taky žádný zázrak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
14.12.16 17:01

A mas v poradku psychiku? Aby te zimomrivost dostala na uplne nervove dno, jak pises, mi prijde trochu moc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
14.12.16 17:18

Já mám to stejné, měla jsem také chronickou boreliózu, momentálně mi testy opakovaně vychází negativní tak snad :palec:, ale kdy se mi zimomřivost fakt vrací, nebo ji mam nonstop, je když mam v těle nějakou infekci, teď jsem měla naposled zánět močáku, dobrala jsem antibiotika, ale furt mi je zima, dokonce mám po dvou hodinách sezení v kanceláři úplně fialové nehty a kolegové se mi smějou :lol: přitom topení na maximum…mě na to trochu pomáhá heřmánkový čaj…jinak jsem přemýšlela, jestli se nemám pořídit nahřívací láhev, nebo plyšáky a mít to na sobě v kanclu…jinak v létě když jsou třicítky, nebo letos jak byli extrémní vedra, všichni pomalu padali a mě bylo akorát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
18.11.18 12:05

Ahojte, přidávám se k zimomřovcům. Tohle léto i podzim jsem byla nadšená, protože bylo pěkně teplíčko. :pankac: Ovšem to ochlazení, co teď přišlo, mě mučí! Vždy jsem byla zimomřivější, ale v posledních dnech mě to úplně odrovnává. Dnes jsem šla na nákup - termotílko, termotriko, termomikina a lyžařská bunda. Podvlíkačky a zateplené šusťáky. Kotníčkové boty s kožíškem, pletená čepice, šála, rukavice. A byla mi zima, že jsem se normálně klepala. :oops: Teplejší oblečení už nemám. Tak teď nevím, co dělat. Když jsem se minulou sezónu zkoušela lehounce otužovat, skončilo to vleklou angínou, na kterou plynule navázal pásový opar. Jsem hodně hubená a mám poměrně málo tuku, asi kolem 12 %. Vůbec nevím, jak tuhle zimu přežiju. K tomu mám ještě manžela, který by doma nejraději vůbec netopil, takže fakt trpím jako pes. Teď mám triko, svetr, župan, tepláky, vlněné ponožky a bačkory s kožíškem a pořád ještě nejsem v teplotním komfortu (máme 19,5 stupně). Máte nějaký návod na postupné otužování, ale tak, abych si zas nepřivodila zdravotní problémy na čtvrt roku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
18.11.18 12:10
@Linduš91 píše:
Ahojte, přidávám se k zimomřovcům. Tohle léto i podzim jsem byla nadšená, protože bylo pěkně teplíčko. :pankac: Ovšem to ochlazení, co teď přišlo, mě mučí! Vždy jsem byla zimomřivější, ale v posledních dnech mě to úplně odrovnává. Dnes jsem šla na nákup - termotílko, termotriko, termomikina a lyžařská bunda. Podvlíkačky a zateplené šusťáky. Kotníčkové boty s kožíškem, pletená čepice, šála, rukavice. A byla mi zima, že jsem se normálně klepala. :oops: Teplejší oblečení už nemám. Tak teď nevím, co dělat. Když jsem se minulou sezónu zkoušela lehounce otužovat, skončilo to vleklou angínou, na kterou plynule navázal pásový opar. Jsem hodně hubená a mám poměrně málo tuku, asi kolem 12 %. Vůbec nevím, jak tuhle zimu přežiju. K tomu mám ještě manžela, který by doma nejraději vůbec netopil, takže fakt trpím jako pes. Teď mám triko, svetr, župan, tepláky, vlněné ponožky a bačkory s kožíškem a pořád ještě nejsem v teplotním komfortu (máme 19,5 stupně). Máte nějaký návod na postupné otužování, ale tak, abych si zas nepřivodila zdravotní problémy na čtvrt roku :mrgreen:

tvl, v 19,5 stupních bych umřela na klepavku :D imáme doma 24 a představ si, že spím s dekou navíc a s dlouhým rukávem. taky trpím na zimomřivost a studené nohy.
nevím co poradit, respektuj svoje tělo. dávej si horké koupele, vem si na spaní deku navíc, ven choď tak, by ti nebyla zima a kašli na to že se to má/nemá. jinak mně od každoroční hrůzné zimy venku pomohl péřvý kabát, to je něco úžasného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
18.11.18 12:35

Já jako totální zmrzlouš doporučuju vše co jde vlny (mám ponožky s podílem merina, asi sedmery, nosím celou zimu, pak soupravu triko a podvlíkačky z merina, teplý merino rolák atd.). Nezdá se to, ale pak stačí vrstvy jako „normálním“ lidem a zima mi není. Plus tedy když mrzne, mám do města a práce péřový kabát a na sportovní využití péřovku od Sira Josepha Rakoncaje, jo a třeba v mrazech nosím do práce kalhoty a před to softshellky (mám jen schválně větší, aby šly přes kalhoty či podvlíkačky). Víc asi poradit neumím, jsem zmrzlá od mala a nic moc to neovlivní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
18.11.18 12:49

zatop si a kup si teplejší věci. Nechápu, proč se mučt :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.11.18 13:09

Vlna a peří :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.11.18 13:21

Taky bysme doma měli teplotu tak 19 st. kdybych to nechala jen na manželovi. Ale já si musím zatopit jinak mám ledový nohy a ruce. Takže minimum 21-22, ale víc jak na 23 to snad ani vytopit nejde. máme krajní byt v posledním patře, takže nad námi nikdo není, ani vedle nás, nic nás neobklopuje, jen z jedné strany chodba paneláku samozřejmě. Topení je odvzdušněné a stejně je jen takové teplé. Nechápu a přitom ve škole to jejich topení žhaví že na to pomalu ani nemužete šáhnout :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
18.11.18 21:41

A zkoušela jsi různé vitamíny a potrav. doplňky? Nebo krevní obraz? Potom bych vyzkoušela různé „zahřívací“ věci podle čínské medicíny - např. zázvor. A naopak vynechat tropické ovoce jako třeba pomeranče, mandarinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí