Nespavostu u 6měsíční holčičky

8.2.20 20:37

Nespanek 6.mes. holcicka

Zdravim holky. Mam svizel se svou 6.mesicni holcickou, poradte mi, prosim. Vecerni spanek je se mnou v posteli, uspana kojenim a prsem, ale jakmile usne, tak se odplizim a ona dokaze spat jen pul hodky a jedem znova, behem hodiny treba i 4×, celou noc to takhle jede. Usne a za chvili se budi, tak se znova pritocim, ale uz me z toho boli mnohdy bradavky a taky je mnohdy uz vzhuru a jen duda. Mate nejake tipy, jak treba naucit nove usinani nebo jestli se to spravi s prikrmy nebo tak? Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4398
8.2.20 20:43

@Katerinakaterina.k. no mas narocne dite. Nektere deti spatne spi, i kdyby ses na hlavu stavela. Syn ma 5 let a dcera skoro tri a ze bych se nejakou noc poradne vyspala, to bych jeste nerekla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.2.20 20:45

Podle mě je to závislost na prsu, já bych strčila do vlastní postýlky, ať má klid a nic ho neruší a přidala dudlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
8.2.20 20:46

A jak jí uspáváš přes den a kolik ti toho přes den naspí? A co nějaký dudlik nebo nějakýho usínáčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:04

Dudlik vubec. Pres den spi taky bud u prsu nebo v kocarku, dneska treba 3 hodky uplne v pohode. Nevadi mi, ze se mnou spi, ale ze se furt budi, spi malokdy 2-4 hodky. Dejme tomu, ze uspavam v 8, do 9 spi vkuse, pak si cucne, takze treba od 10-12 v jednim probuzenim a od pul 1-3 se budi porad. Zacala se i prevalovat, takze i to ji hodnekrat probere, no nevim. Mam tomu nechat cas nebo to zacit uz resit? Jako i jeji kvalita spanku je s takovou na 💩

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.2.20 21:07

Ten samý problém jsem řešila nedavno. Už jsem z toho nespaní byla zoufalá, malá též. Teď třetí den praktikujeme rady z knihy Každé dítě může dobře spát a už druhý den hrozné zlepšení. První den byl trochu boj, ale teď se (ťuk ťuk) budí tak 3×. Předtím snad 20×
Dá se stáhnout na uloz.to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.2.20 21:08

Co zkusit zavést večerní rituál? :think:
Koupání třeba s pěnou pro lepší sny (dělá třeba johnsons baby),masáž tělíčka, večeře, pomazlit, dudlík a zkusit třeba usínáčka nebo bílý šum. Dělat každý den přesně popořadě to stejné :andel:
A nebo zkusit na noc kaši :think:
Na naší malou začal fungovat jedině večerní rituál, ale je fakt, že jsme ho zavedli asi ve třech měsících. A taky hodně pomohlo oddělené spaní. Spí ve svém pokojíčku sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:11

Holky, nechci, aby to vyznelo blbe, kazdeho vec, ale ja nechci, aby spala zatim sama v pokojicku, predstava, ze se sama vzbudi do tmy a my nekde vedle, z toho se mi chce samotne brecet. Zatim mame prirazenou postylku k nasi posteli.
Jinak ritual mame, vykoupeme, vsechno, ale myslim, ze jeji ritual je prsicko, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:13

@Lennynnel kouknu, diky za tip. A melas to same, jo? Mala se fakt budi i 20×, jak rikas, kolikrat jsem uz protivna, coz me pak hrozne mrzi. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
8.2.20 21:13

@Katerinakaterina.k. Taky sem měla malou u sebe v posteli ale jak se začala být aktivní tak šla na dobro do postýlky. Celou noc mi cestovala v posteli a ani jedna jsme se nevyspali a ještě mě docela z toho boleli záda jak jsem musela být natočena směrem k ní. Používá tě místo dudlíku a to se jen tak neodnaučí. Buď se s tím smiř nebo jí začni učit na postýlku ať se obě vyspíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.2.20 21:16

@Katerinakaterina.k. také máme postýlku přiřazenou k naší.. ale učím jí usínat samotnou, rituály, pak s ní zalezu, povídám, hladím, pritulim k ni plyšáčka, dám jí dudlík, pusinku a odejdu.. teď už minutku pokňourá, pres den dneska usnula 3× sama
Předtím mě musela mít nalepenou u sebe, škrabat mě, slyšet mě. a ja se nemohla ani hnout, aniž by se probudila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
8.2.20 21:18

@Simonkaa01 přesně. Ja už to také nedavala. Navzájem jsme se budily, rusily a nikam to nevedlo. Nevyspalost, bolest zad, hlavy.. :palec: učím samostatnst pri usínání a nemůžu si to vynachválit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
8.2.20 21:19

Taky mám za pár dní půlroční dceru a se spánkem podobný boj. Není to teda až tak hrozný, ale teror to je taky. Já jsem se teď odhodlala, že to noční kojení budu potupně odbouravat, ale ona onemocněla, takže to musím odložit. Mám v plánu ji v noci místo prsa dát flašku s vodou a pak dudel. Napřed g náručí stejně, jako kdybych ji kojila. Jestli to půjdeš tak pak v postýlce, bez chování. Pokud by to nezabralo, tak to to kojení aspoň oddálí. A třeba si časem. zvykne na ty delší intervaly a sama se bude min budit. Nevím… U starších deti stačilo místo prsa dát dudel, oni se podivili, co to je a pak usnuli. Teď to jaksi nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:19

@Simonkaa01 dekuju, asi to zkusim, prece jenom v zajmu mych bradavek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:22

Super, holky, diky za tipy. Zitra odrazime postylku a nechame u nasi a jdem na to. Bude to asi trosku rvando, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí