Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Mám takový problém. Mám 2měsíční holčičku. A neusne mi jinak než v overalu, co máme na ven do kočárku. Když ji dám do něho, tak jakoby ví, že jdeme do kočárku. Vezme si i dudlík, který jinak odmítá a usne. Zkoušela jsem uspat jen tak i dudlík dávat, ale po chvilce zacne mrčet. Teď mi to až takový problém nedělá. V ložnici máme spíš chladněji, takže ji je teploucko. Ale horší bude ji to odnaučit. Protože už teď se hrozím toho, co budeme dělat v létě se spaním večer i v kočárku. Máme totiž kočárek i v obýváku a kdyz ji do něho dám jen tak v oblečení, tak řve a spaní teda nehrozí.
Neměla jste náhodou některá podobný problém? ???? děkuji Vám za odpověď
Do léta se ji spánek ještě xkrat změní. Zkoušela si zavinovacku?
Taky bych zkusila zavinout a když nepomůže, tak to neřeš za týden to může být jinak ![]()
@JancaS84 @anavi13 zavinovacka u nas moc neprosla. Vrti se, kope a pak zacne brecet. Ale máte pravdu. Za chvili se to může změnit.
Me prijde, ze ji je proste normalne zima a ze je imho na teplejsi usinani tj v overalu krasne teplo, uvolni se a je ji dobre… zkus pridat teplotu v loznici a nebo ji dat teplejsi deku. Ja taky potrebuju na spani teplo az horko abych dobre spala.
@Leenvecka to nás napadlo taky. Zkouseli jsme i pritopit v loznici, kdy bylo fakt teplo a bez vysledku.
@Barunka456 tak jí ten overal nech, asi je jí jinak chladno. Možná by byl fajn spací pytel
ale fakt se to změní ještě mockrát. Syna jsem musela pevně zavinovat do třetího měsíce. Teď už asi od osmého měsíce nesnese na usínání ponožky a ani deku. Dekou ho zakryji až úplně usne a později v noci přihodím peřinu
za ten rok se mu usínání změnilo tak stokrát ![]()
@anavi13 ten spaci pytel uvazuju koupit Ale asi pockam jeste. Buh vi jak dlouho ji to vydrzi. Tak to se mam teda na co tesit 🤣 nez clovek prijde na to, co těm prckům vyhovuje.
![]()
Jo to vychytas. U nás to je zase úplnej opak, malá nesnáší teplo a být zakryta. Ať spí jakkoliv tvrdě tak když ji jen trochu zakryji okamžitě se odkope.
@Barunka456 jo tak je to pořád jinak. Já pytel použila asi dvakrát
a to jsem si myslela jak to bude fajn když měl rád zavinování.