Dítě nehce odpoledne spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1793
4.2.20 13:58

Dítě nehce odpoledne spát

Ahoj maminky, už si nevím rady, jak dát nebo nedávat skoro 2,5 leté dítě odpoledne spát.
Vstává v 7. ráno a kolem 12-13.hod je unavený, ospalý, ale spát nebude..
Nepomůže ani procházka v kočárku. Kdyby alespoň na hodinku usnul.. Když nespí, je otravný, ospalý, nic ho nebaví a když vytuhne kolem 17-18. hodiny, spí hodinu až hodinu a půl, ale pak není mozné aby šel večer v devět spát. A jelikož starší syn chodí spát v devět večer, mladší je vyspaný a dělá binec a tím pak rozptyluje staršího syna.
A dávat každého zvlášť spát je na palici.
Známá mi říkala, že děti se nemají nutit spát, když nechtějí, ale mladší syn mi prostě bez spánku do 21.hodin nevydrží. Co byste mi poradily?? Už fakt nevím jak dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
4.2.20 14:01

Mi dcera v tom věku už půl roku nespala po obědě. chodila spát před 19hodin a spala do rána. Kolik je staršímu? Nedej už spát v těch 17-18. Vydržte do 19 hod. Pyžamo, večeře a bude spát do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.2.20 14:04

Mne dite nespi pres den od roka a pul. jasne, ze by si pak zdrimnul ve ctyri, ale proste ho nenecham, protoze pak by mi vecer hrablo, a jde spat v sedm, hotovo, vyreseno. Proste ho davej vecer spat driv ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
4.2.20 14:04

Mě syn nespí po obědě od roka. Prostě to chce nějak vydržet a před 19h dávat do postele. Zase 2,5roku není už tak malej. Když tohle vydržel roční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
4.2.20 14:05

Počkat, až se mu to ustálí, nebo ho vzít po obědě do postele a číst pohádku, nebo něco vyprávět, bud usne, nebo ne. ale aspoň si odpočine…

My máme tohle období v roce a půl…takže já se ještě snažím uspávat, ale jestli bude po sourozencích, tak od 2 let bude spát přes den jen vyjímečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
4.2.20 14:05

Problém je ale v tom, že když mladší usne v sedm večer, za hodinu se vzbudí a spát půjde v jednu v noci, několikrát se tak stalo. Spát až do rána nebude!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 14:06

Spát dítě neprinutis, buď dopoledne nějak unavit venku a když neusne holt to vydržet, ale minimálně do půl sedmý pak už by mohl spát do rána, máme 1,5 lety dítě a taky někdy přes den nespí, ale má možnost usnout do půl třetí pak už má teda smůlu a jde nejdřív v půl sedmý, někdy spí do rána nebo se vzbudí ve 3 ráno a už nechce spát. Což je děs, ale spát ho nedonutim.

• Citovat
  • Upravit
7673
4.2.20 14:07
@pocker píše:
Problém je ale v tom, že když mladší usne v sedm večer, za hodinu se vzbudí a spát půjde v jednu v noci, několikrát se tak stalo. Spát až do rána nebude!

To se mi nezdá, že by se vzbudil když usne v 19 hod. NEvzbudí ho spíše pak starší kraválem? Kolik má starší let? Dcera jak nespala přes den, vždy padla unavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.2.20 14:11

Já syna dala do postýlky a sedla si k němu s knížkou abych ho mohla krotit aby neblbnul a pak usnul, je pravda že prvních pár dní jsem u něj seděla třeba hodinu a půl, potom stačilo kolem 20 minut. Teď jsou mu 4 a stále dodržujeme polední klid, už po něm nechci aby spal, ale aby byl klid po obědě aspoň hodinu. Syn je v posteli a má puštěnou audionahrávku Hurvínka. Já mu hlavně chtěla odpočinek přes den zachovat ze dvou důvodů, aby nebyl problém ve školce a aby měla i jeho malá ségra možnost se přes den vyspat v klidu. Je pravda že já byla na polední klid zvyklá z domova u nás se dodržoval vždycky, když jsme byli doma. Takže v neděli po obědě jsme si sedli někdo k pohádce, někdo ke knížce, někdo šel spát, ale celá rodina odpočívala. Naštěstí se v tomhle nechal manžel zlákat a naučil se taky odpočívat. Třeba moje ségra, jak se odstěhovala od našich tak polední klid zrušila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
4.2.20 14:13

Holka má 2roky a nespí každý den, jen třeba obden. Někdy 4dny za sebou spí a pak zas 3dny nespí. Prostě jak se jí chce.

Proč je problém dávat spát každé dítě zvlášť? Máme děti 3 a chodí spát každé jindy :lol: a to spí v jednom pokojíčku. Ta 2leta, když mi přes den spí, tak pak chodí spát 21-22, záleží jak dlouho spí, a vstává 6-7. Zato nejstarší spal ještě v 5ti letech přes den 2hodiny :lol: a teď chodí spát ve 20 a vstává v 7. Každé dítě prostě potřebuje spát jinak dlouho.

Jasně, když mi dvouletá přes den nespí, tak je k večeru na zabití, ale pak se to zlomí a usíná kolem 21.

Jo a roční mi ještě pořád spí 2× denně, celkem cca 3hodiny a pak v noci cca 20-7 :lol:

Každé dítě to má prostě jinak, to nemůžeš porovnávat a hlavně to nejde naučit. Já se o to snažila, když jsou děti rok od sebe a stejně mi společně spali fakt výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
4.2.20 14:16

Buď nechat doma kočár a ať venku chodí sám a dopoledne se utahá, nebo nedat spat už večer, držet ho vzhuru ty 2 hodinky a dát ho spát třeba už v 7-8 večer a ať už spí do rána :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
4.2.20 14:16

STaršímu je šest, bude sedm let a kravál nedělá. Vážně usne na hodinu a je vyspaný. Minulý týden padl na zem únavou o půl osmé večer, jsem ho přenesla do postele a za hodinu byl vyspaný a co jsme se všichni chystaly spát, on vyspaný a já pak šla spát až po půl noci a ráno se zase vstávalo v sedm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
4.2.20 14:24

Dceři je cca taky 2,5 roku a odpolední spátek bojkotuje dobře půl roku. Takže jsou dny, kdy ji nenutím, ale pokud potřebuji, aby nevytuhla kolem páté, a nebo musím něco zařizovat, tak dávám spát o něco později. Předtím chodila spát striktně kolem dvanácté, teď jsme to posunuly na druhou hodinu a funguje to, většinou usne. Když ne, tak ji nelámu, ale večer je to pak samozřejmě náročné :-/. Takže bych asi zkusila nějak posunout ten čas odpoledního spaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
4.2.20 14:28

Moje holka to kolem 2,5 roku taky zkousela, ze nebude po obede spat, a pak tuhla kdekoliv v pet odpoledne.. Ale to ji u me neproslo. Chvili to byl boj. Jenom jsem ji driv davala ve dvanact, ted ji nechavam do jedny, do pul druhy. Dopoledne poradne vylitat po venku, i v desti. A pak lezet. Prectu ji pohadku a nesmi vylezat z postele. Chvili se nudi a pak usne. Pak by vyspavala do vecera, ale to ji zase nechavam max do ctyr. Vecer chodi v devet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.20 23:03

Souhlasím s komenty nademnou, dát spát kolem 7mi večer a není boha aby nespal až do rána:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí