Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám ctyrmesicni holčičku a přes den spi 4× půl hodiny. Je přesná jak hodinky! Ubehne 30 min a oči otevřene. I v kočárku. Nevíte, jak ji prodloužit spánek. Já nic neudělám doma a ona je mrzuta protože ji to prostě nestačí ???????????? v noci spí docela dobře.
Zkousej ruzne podminky na spanek. Kocar venku, kocar na balkóně, postylka, postel, nositko, u tebe, na tobě… Neco ji vyhovovat musi. A zkoušej víc než jednou, třeba týden v kuse, postupně se na něco snad naučí.
No dcera měla v tomto věku období, že spala přes den 3×30 minut a neudělala jsem s tím nic. Délku spánku prodloužilo až to, když začala spát jenom 2× denně, kolem 9 měsíců už spala jenom po obědě a to většinou 1,5h, takže celkový čas držela ![]()
Dcera mi takhle spí od 3m. Teď ji je pul roku. Nic se s tím udělat nedá. Ale jí ta pulhodka stačí. Bud spí 4×30min nebo 2×30 + 1×1,5.. a ten delší spánek jen v kočáru nebo se mnou v posteli. Zaručeně ale usne i na dýl v šátku. Zkus ![]()
Takhle mi spí dítě taky. Jediné co pomáhá, že s ním ležím na gauči a když se probouzí, dám mu prso, trochu se napije a tím se uspi. Ale funguje to jen když je nedospaly a sám by ještě chtěl spát a prostě mu to samotnému nejde. Ale není to řešení toho, že nic přes den neudělám.
Taky mi takhle spal, spánek prodloužilo až když těch spánku nebylo přes den tolik. Když spal 3-4× tak spal půl hodiny, když spal 2× spal hodinku, teď už spí jednou a vydrží třeba hodinu a půl, i dyl když je utahany. Leda když někdo ležel s ním v posteli a viděl že se jako spí, tak spal trochu dyl.
Tak mi spala dcera cely první rok a někdy bylo i tech 30 minut s prerušením kdy jsem jí musela znova uspat. Přesně byla jak na časovač 30 minut a dost. Jen mě nespala ani v noci.
Mě malý spinká celou noc, ale že spaní maska a kňuči, takže si ho beru na mlicko
Ve 3/6/8rano pak buď vstáváme, ale pak je zas za hodku v limbu. Většinou uspim u prsa, na hrací decce, kolebam v kolebce v obýváku. Pak ho přenáší do postýlky, kde má tmu i přes den. Takže záleží, zkusit najít co miminku vyhovuje. Někdo mi říkal že i vyměnit UM za jiné a miminko jim přestalo brečet pokud dáváš UM.
@Anonymní píše:
Mě malý spinká celou noc, ale že spaní mlaska a kňuči, takže si ho beru na mlickoVe 3/6/8rano pak buď vstáváme, ale pak je zas za hodku v limbu. Většinou uspim u prsa, na hrací decce, kolebam v kolebce v obýváku. Pak ho přenáší do postýlky, kde má tmu i přes den. Takže záleží, zkusit najít co miminku vyhovuje. Někdo mi říkal že i vyměnit UM za jiné a miminko jim přestalo brečet pokud dáváš UM.