Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně se děcka budily ještě v šesti letech, třeba na záchod. Minuly záchod, došly do ložnice, postavily se k posteli a čekaly, kdy se probudím.
A není mu spíš v noci zle z té kaše? Ona je do žaludku těžká, vyzkoušej jinou večeři, třeba husté polévky.
A skutečně má hlad? Zkoušela jsi mu po probuzení to mléko nedat? Co třeba radši napít vody a dát dudlík nebo uspat jinak, jak jste zvyklí? Určitě bych se snažila odbourat tolik jídla, i kvůli zubům. Nicméně mě se syn v tomto věku budil i 20× za noc zcela běžně, takže 4× udělat mlíko mi zní pořád jako pohoda ![]()
Oj děvčata, to jste mě moc nepotesily 🙈 řekla bych ze to buzení z hladu je. Když dám jen dudlík tak pořad heká a prevaluje se. Když ho nechám tak to skončí pláčem. Když ho hladim tak je to to same. Když mu dam napít čaje, usne ale do hodiny je vzhůru a to same. Když mu dam sunar, vyžunkne celou lahvicku, hned usne a spi tak ty 3-4 hodiny. Ale poslední tři noci byly dost podobne te dnešní. Nevim čím jiným by to mohlo být, když ne z hladu 🤷♀️ Opravdu ne
Neměla jsem žádné z děti, které by od 6 měsíců spaly celou noc. To bude jak s tím Yetym, ne? Mně nejvíc pomohlo se s tím smířit a neřešit to. Děti se prostě budu a tak to je. Když jsem začala číst a zkoušet, co komu zabírá, tak mne nicilo víc psychicky než fyzicky. Pravda, v roce a půl jsem na sílu noční kojení zrušila a od te doby se spí celou noc. Ale to již děti chapaly, proč mléko nedám a já byla úplně pevné rozhodnuta, že už je to za moji hranou sbesitelbisti a že takto dal ne.
V roce se mi syn budil co hodinu. Ve dvou letech 5×. Ve třech letech 3×. On je teda trochu extrém, ale zase taková výjimka taky ne, znám i jiné podobné
Takže…asi buď spíš ráda ![]()
Příspěvek upraven 12.08.21 v 11:35
@Anonymní píše:
Oj děvčata, to jste mě moc nepotesily 🙈 řekla bych ze to buzení z hladu je. Když dám jen dudlík tak pořad heká a prevaluje se. Když ho nechám tak to skončí pláčem. Když ho hladim tak je to to same. Když mu dam napít čaje, usne ale do hodiny je vzhůru a to same. Když mu dam sunar, vyžunkne celou lahvicku, hned usne a spi tak ty 3-4 hodiny. Ale poslední tři noci byly dost podobne te dnešní. Nevim čím jiným by to mohlo být, když ne z hladu 🤷♀️ Opravdu ne
Zkus ještě nedávat mu večer tu kaši, ona je dost těžká na trávení. Dej mu třeba to, co běžně k obědu - masozeleninu, hustou polévku apod. Třeba to pomůže.
Jojo děkuji za rady. Dnes zkusím udělat nějakou zeleninu a v mrazáku mám čistý vývar. Tak mu zkusím chvíli dávat k večeři toto a uvidíme jestli se to zlepsi či ne. Každopádně si opravdu nedovedu představit mu v noci ten sunar nedat, by to stoprocentně skončilo pláčem
Mam tri deti a ze by nektere v roce v noci spalo - to fakt ne…, 4krat za noc je jeste celkem dobre. Ja mam v okoli malo lidi, co by meli takove ty deti, ktere vecer ulozis a rano najdes v postylce. Kdovi, jestli vubec existuji, treba je to urban legend
. Jinak
, uz mam vetsi deti (ale nejmladsi 4r se stejne minimalne 1krat vzbudi a navic ji mam uz rok v posteli
, starsi deti uz ve 4r spaly teda celou noc) a je to lepsi. Spis se zas nevyspim kvuli praci a skole nez kvuli detem
.
Já mám teda doma yetiho. V půl roce mi začal pomalu spávat celou noc. Nebylo to pravidlo, ale podařilo se docela často. S tím, že se třeba vzbudil v 5, dal si mlíko a spal.
Jinak mě ještě napadá - jak jí přes den? Je možné, že pokud tomu přes den moc nedá, tak v noci nevydrží a vyžaduje jídlo.
No a ještě se zeptám, mám malého přesunout do vlastního pokoje? On spi ještě s nama v ložnici (ve vlastní postýlce). Vím třeba ze dnes ho vzbudil i partner, když se začal šíleně prevalovat. Pořad jsem s tím prave otálela protože se mi za noc nechce tolikrát vstavat a litat do vedlejšího pokoje nakrmit malého. S tím mate zkušenost? Zase “říká se” (nemohu opět posoudit) ze když se mimi přesune do samostatného pokoje tak spi v noci lépe.
@LilyJane Ráno vypije ridcejsi kasi cca 200 ml. Asi po dvou hodinach dávám svacu.
Ke svacice má buď jogurt (200g s 50g ovocné pyré), nebo presnidavku či ovoce (250g), nebo chleba s máslem. Většinou sní všechno.
K obědu masozelenimovy prikrm. Dělám mu 250-300g. Někdy sní cele někdy trosku nechá.
Pak zase svaca
No a na večer opět tu kaši, 200 ml s jedním bananem.
A před spinkanim sunar
Prosím o radu. Už nemuzu, jsem fakt vyrizena. Malej bude mít teď v srpnu rok a pořad se v noci budí na jídlo. Dneska jsem kvůli tomu vstavala 4×!!! Běžně je to dvakrát max třikrát ale dnes mi teda dal pěkně. Skoro každý mi říká, ze miminka kolem 6. měsíce nepotřebuji noční krmeni a jsou schopny spát celou noc v kuse. Tak jaktoze ten náš to pořad nezvládá? Nemocný není, koukala jsem na zoubky a na růst dalších to taky nevypadá..
Kolem půl šesté vecer papá kaši. Spát chodi až kolem půl osmé tak mu předtím dam ještě 200 ml sunaru. Včera jsem mu místo sunaru zkousela dat ještě ridcejsi kaši asi 150 ml a zapil to opět sunarem. Ale stejně se od te osmé cca do 6:30 ráno 4× vzbudil a vypil pokaždé 150 ml sunaru. Dělám něco špatně? Poraďte co zabralo na vaše dítka. Ja po dnešku mám fakt dost, až se mi z toho chce brecet. Rok jsem se doslova nevyspala, budu ráda za jakýkoliv tip