Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, určitě děláte dobře, že nejdříve přikládáte k prsu, než přistoupíte k UM. Takto mi to doporučovala i laktační sestra. Určitě je nezbytné hodně pít, 3,4 litry denně klidně. Doporučila bych i homeopatika k laktaci a regeneraci po porodu, mě to dost pomáhá. Také šípkový olej k masáži prsou, podporuje laktaci. Jinak my máme také nespavé mimi (2,5 měs od narození). Naspí max 8h za celý den vč. noci i méně a je s tím úplně v pohodě. My už sice méně, ale musíme vydržet, je to období a změní se to. Jen si musíme všímat těch pozitivních změn, víc je vnímat, i když spánková deprivace je hrozná.
Jen k tomu Vašemu stravování - má zkušenost - nedoporučuji mléčné výrobky typu máslo, smetana, mléko. Dítě potom mělo hrozně bolestivé stavy, neutišitelný bolestný pláč. Nakonec jsem musela vynechat vše mléčné - jogurty, sýry. Stav se zlepšil, dítě je klidnější. Jídlo to hodně ovlivnuje. Dále jsme přistoupili k masážím kojenců, ty je možné dělat od narození. Zklidní to dítě a také příjemně unaví. Po tom nám dokonce i přes den uslo. Samozřejmě, jsou dny lepší a horší, ale rozhodně to není takový děs, trápení a bezmoc, jako na začátku
. Občas mám dokonce možnost i uklidit
. Jinak mám z Vašeho příspěvku pocit, že na šestinedělí na sebe máte vysoké nároky a zvládáte toho hodně. Já si dávám na den 1-3 drobné úkoly a stejně stihnu max buď uvařit, nebo uklidit nebo nebo vyžehlit, nikdy ne všechno najednou. Ale raději se věnuji dítěti. Ne nadarmo se říká, že maminky mají nejlépe zvládnutý time management.
. Přeji hodně sil a krásných naplňujících chvil s miminkem
.
Gratuluji k holčičce🌷Přečetla jsem komentáře a asi vše už padlo
u našeho extrém nespavce pomohl ještě hojdavak/závěsná houpačka. Ta mi zachránila pudel:)
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu nebo zkušenost.
Mám doma týdenní miminko, bohužel na prikrmu, protože se mi teprve začalo spouštět mléko a ještě stále malé nestačí, ale k věci.
Přes den mi vůbec nechce spát. Ať zkouším, co zkouším prostě nic nezabírá. Usne max. Na 10 min a to jsem ráda. Okolo 6 hod. Začíná spát normálně cca. 3 hoď. Nakrmit, prebalit a zase po nějaké chvíli spí, takže přes noc zas takový problém není. Někdy mi usne u prsa, když přikládám ke kojení, jenže to se zachvili hlady probere, protože toho ještě tolik není a asi bude i slabé. Pediatricka říkala, že mám přikrmovat 60 ml. Tak taky tak dělám. Dnes jsem zkusila i 90ml, jestli třeba přes den ji to je málo, ale ani to nepomohlo. Už si opravdu nevím rady. Stolici má po každém krmení, prdíky taky nemá, to prdí dost. Musím ji mít pořád na ruce nebo u prsa jinak řve. Doma to je jako po výbuchu, ani nestíhám uvařit ani si dát sprchu a to bych ji potrebovala často vzhledem ke krvácení po porodu. Prosím poraďte.. je tohle vůbec normální? K doktorce jdeme až v úterý, tam se taky pozeptam, co s tím a jestli je to v pořádku. Chlapa mám pořád v práci, tak jsem na to vše sama. Já jsem úplně vygumovana a bolavá a ještě se bojím, že ji přes den vždy něco trápí.děkuji za odpovědi.
Asi uz mas vyreseno ale me mala takhle prestala přes den spat a ja neudelala vubec nic. Vyresila jsem to satkem a manducou. Mohla jsem dělat cokoli a mala mi v tom krasne usinala nebo byla hodna prz byla u me a muj pohyb a teplo ji uklidnoval.
Doporucuju!! Pokud se bojis abys spravne s mimcem vazala nebo tak, tak ted bude festival Kouzlo noseni, kde si muzes vse vyzkouset a poradit se.