Nespavost a cvičení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
25.8.06 10:18

Nespavost a cvičení

Ahoj holky,
již od narození Bereniky docela bojuju se spánkem. Měla jsem krizi cca okolo jejích 2 měsíců, kdy jsem asi měsíc a půl nemohla usnout anebo se v noci probouzela a spala tak 4h denně. Pak jsem měla cca 3 měsíce pokoj. Bohužel teď už zase asi 3.týden mám opět špatné spaní a je to spíš horší. Střídají se mi noci, kdy usnu až v půl šesté ráno cca na hodinu, protože Berča se probouzí kolem třičtvrtě na sedm a nebo spím jako dudek celou noc. Moje máma mi poradila pravidelně cvičit aspoň 15 min denně, takže teď už asi týden pravidelně cvičím a to ráno rozcvičku cca 10 min a odpoledne aspoň 15 min trošku náročnější cviky. Berenika spí v noci nádherně, spinká tak 7h v kuse a budí se k ránu na jedno noční kojení. Začínám být velmi unavená a večer už jsem nervózní, když si mám jít lehnout, jestli usnu. Před spaním ještě poslouchám relaxační muziku, ale stále to nějak nezabírá. Nemáte některá zkušenosti s pravidelným cvičením? Pomohlo vám to? Nebo něco jiného? Stále kojím, takže ani žádné bylinky na noc nemůžu, max. si každý večer ohřeju mléko s medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3793
25.8.06 10:25

Mne pomohl caj od Teekanne Sweet dreams …cca kolem 18,00…a muzes ho i pri kojeni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.8.06 11:01

Ahojky, mě pomáhá knížka, vlezu do postele a začnu číst, tím přestanu myslet na to, co bylo celý den, co musím zítra atd. a krásně mě to ukolébá ke spánku. Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
25.8.06 12:12

Missak - soucítím s tebou - nespavost a já jsme byli jedni velcí kamarádi /já o ni až tak nestála/ až do narození Janka - teď se spánkem nemám absolutně žádný problém.. :D :D :D .
Podle mně dost záleží na tom, jestli nemůžeš spát kvůli „tělu“ nebo kvůli „duši“ - nevím, jak to vysvětlit - prostě když kvůli tomu, že nemůžeš najít správnou polohu a tak, tam by podle mně pomohlo ono cvičení a tak . taky dost pomáhají večerní procházky - třeba jen 15 min na čerstvém vzduchu (realizovatelné pokud se můžeš projít třeba po zahrádce a tak..)
kvůli „duši“ - to je že jsi jakoby „nervózní“ - to jsem mívala často já - bezdůvodně mi bušilo srdce jako v největším stresu a já ne a ne usnout… tam pomáhá dát si všechno do pořádku - třeba si o všem, co se ten den stalo, co si sama sobě vyčítáš, a tak popovídat s manžou - prostě se uvolnit…

• nebo jak už někdo radil - číst knížku - třeba krátké příběhy nebo básničky nebo pohádky něco klidného - s dobrým koncem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
25.8.06 12:38

ahoj

já to měla cca půl roku od tý doby co se narodil Michal a mylsím že to bylo z nervů:o() už před porodem mi všichni vštěpovali ať spím když spí mrně at si odpočinu… no jenže ve dne to nešlo a v noci jsem pořád trnula hrůzou že jakmile se mi podaří usnout, tak se prcek vzbudí… takže nemá cenu ani usínat…
hodně mi pomohlo odstěhování prcka do vedlejší místnosti… i když se budil pořád docela často, tak já usínala klidněji...... u mě to přešlo samo, jakmile jsem se trochu srovnala a dala po popodepce trochu dokupy…

ale bylo to náročný, dítě chrupkalo manža chrupkal a já nic nic a nic - jakmile jsem se začla soustředit na to že mám spát, tak to byl absolutní konec.:o(

Bohužel nějaké metody na to neporadím:o(

Co nějaká homeo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová