Nespavost u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.9.22 20:57

Nespavost u miminka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda má tady někdo zkušenosti s nespavosti u měsíčního dítěte? Jsem prvorodička a nevím co si mám o tomhle myslet. Malej ještě před dvěma týdny spinkal normálně, přes den naspal minimálně 5 hodin a měl klidný spánek..ale něco se stalo a ze dne na den přestal přes den spát, a když už usne, vzbudí se po 10-20 minutách, můžu ho uspavat klidně 5×, vidím na něm, že je unaveny a chce spát ale pozoruju na nem, že nema klidný spánek, když na těch par minut usne začne se sebou hrozne hybat, až cukat, rychleji dýchat a pak jakoby se leknul, buď se probudí s placem nebo bez..prdiky sice má ale nemyslím si, ze tohle je ta příčina. Byli jsme s nim u doktora s tím, že je prý malý úplně v pořádku pouze dostal nějaký sirup na krk..bohužel sem v zahraničí cize s malým navštívim doktora znovu za par dni až se vrátím do ČR. Ale nedá mi to spát, když pozoruju jak se budí a jak má neklidný spánek. Podotýkám, že tohle se děje většinou pres den..později večer malý usne aspoň na hodinku a v noci se budí převážně jen na jidlo. Prosím pokud tu má někdo s podobnou situaci zkušenosti či mě uklidní tím, že to není nic vážného byla bych moc ráda. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
30.9.22 21:10

Jejda, o nespavosti miminek bych mohla psát romány :lol: :mrgreen: :mrgreen: A věřím, že nejenom já :mrgreen: :mrgreen:
10-20 minut je ještě krása, mě se budil do 5 minut, nestihla jsem si ani v mikrovlnce ohřát jídlo…
Velmi pomůže pevné zavinutí, dudlík a bílý šum.
Vřele doporučuji přečíst si Nejšťastnější miminko v okolí (pdf lze stáhnout na netu, je to tenké, přečteš během chvilky), tzn. Karpova metoda - ta mi zachránila život, jinak bych zoufalstvím snad skočila z mostu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
30.9.22 21:16

No podle mě to vážně není nic vážného :-D
Jako já neměla první dítě spací vůbec, ze začátku to opravdu bylo jak na horské dráze, některý noci a vlastně i dny jakž takž ušly, některý noci i dny byly totální peklo, vždycky jsem teda záviděla tomu, kdo měl spací dítě a vyhlížela věk, kdy už bude normálně spát :-D no ten věk přišel tak po 2,5 letech. Jinak se budila, co půl hodinu, hodinu a když byla opravdu ta lepší noc(kterých bylo málo), tak vydržela spát i 3h vkuse. Pak po roce jsem měla další dítě a ten naštěstí lepší spáč. Není mimino jako mimino a některé mimina to opravdu tak mají. Hledala jsem všechny možné cesty, jak nějaké doplňky stravy, tak pořádně nacpat na noc nebo naopak, hudba, relax, masírování, zpívání, houpání, hlazení, pak přišlo i na rourkovani, no ale nepomohlo fakt vůbec, ale vůbec nic, jen čas a čas a čekat a čekat…no jednou to přejde. Bohužel nemůžete chtít od měsíčního mimina, abych spalo jako pětileťák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.9.22 21:17

Je to normální, zaviň ho a zkus dudlíka - ale v tomto věku mi holky spaly obě jen v náručí nebo v kočárku (mladší často ani tam ne). Zabalila jsem je do měkké dečky, sobě na uši sluchátka a něco do nich a uhoupávat a neodkládat. Vyrostly z toho, od cca tří měsíců už obě uměly spát i samostatně v postýlce/stojícím kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2931
30.9.22 21:18

Jo, pevné zavinutí, dudlík a šum jsem vyzkoušela taky, ale ne :-D to já mám náročný dítě, teď má 4 roky a pořád je náročná, sice už v jiných oblastech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
30.9.22 21:55

Obě děti mi spaly 4-5× 30 minut cca od konce sestinedeli. Kamoska nakojila a než se ji má vzbudila, tak jsem 3× nakojila a 2× uspala… ježíš jak me to iritovalo :lol: holku jsem skoro cele první 3 měsíce nosil v šátku nebo nositku. Až teď poslední měsíc si užívám, ze mi spi oul hodiny v postýlce nebo uspim konečně v kočáru a dokonce se muzu i občas zastavit a nemusím nonstop houpat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí