Spánek doma nebo venku 1 rok

195
30.9.22 13:51

Spanek doma nebo venku 1 rok

Ahoj zajímá mě spinkaji vaše děti přes den doma nebo venku? Malému je rok, už cca 2 měsíce jsme na jednom spanku denně. Napisu vám tedy nás režim- ráno vstává maly až kolem 9 hod dneska půl 10, hodinku jsme ještě v posteli snídaňo-svacina kolem 10- půl 11, pak si hrajeme, občas skočíme se psem nebo na půl hodky ven, pak ještě něco zobne nějaké ovoce a tak a jde spat mezi půl 1- půl 2, spí 1,5-2h, po probuzení oběd a jdeme ven cca kolem 4 do 6 hod, půl 8 koupeme a v 8 už je v posteli. Někdy mě štve ze chodime ven až takhle pozde, tak si říkám jestli bych ho neměla dávat spat do kocarku když chodi spat takhle pozde, ale zase v kocarku se nevyspi tolik jako doma a co si budem já mám aspoň hodku čas pro sebe uvařit, poklidit a tak.. Jak to děláte vy? S podobně starými dětmi? Co až bude v 5 tma to budeme chodit ven jen za tmy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5103
30.9.22 13:58

Ja davala spat na balkon. :D Az loni na jare jsem ji prestala davat na balkon, pac se uz nevesla do toho hrkaciho kocaru :D A davala jsem ji tam taky proto abych mela chvili klid, bud jen nic nedelat nebo dohnat co bylo treba, a navic ji jen prospelo byt na vzduchu.. a ven jsme chodili pak taky odpoledne po spanku. Ted ji jsou tri, a jejiho poledniho spani se jeste nehodlam vzdat :lol: Prospiva to nam oboum :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.9.22 14:00

@Konys tak na balkon jsem taky dávala spat asi od 3 do 6m? Pak už to přestalo fungovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22578
30.9.22 14:00

To je teda hodne divny rezim dne. Obed az nekdy ve 3-4 hodiny. Obedvat by mel pred odpolednim spanim. Takze v noci spi od 8 vecer az do deviti rano? Cele bych to posunula smerem k ranu. Tady je vse pozde. Pozde se vstava. Pozde obed. Pozde se jde ven. Za chvili bude tma, tak pak budete chodit za tmy. To jezeni v posteli by taky teda nebylo pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.22 14:01

Chodíme ven po svačině cca kolem 3. Tady se moc chodit nedá takže jsme venku tak nevím hodinu? Občas jedeme do města, do parku ale to už musíme po obědě tak v 1. Kvůli zácpě. Vyspí se v autě.
Když vozí babička chodí ven 12 nebo 13. To je často :zed: nedat spát
Odpoledne účinná mezi půl jednou a jednou.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
30.9.22 14:03

Ono záleží kde bydlíte, a pochopitelně i na počasí. Venkovní spánek je určitě prospěšný. Ale snažil bych se ten režim pomaloučku posunout více do rána, než dopoledne. Klidně po desíti minutách týdně. Za měsíc a půl to bude o hodinu. Oběd by měl proběhnout do třinácté hodiny. Kolem poledne by to bylo naprosto ideální a pak i to odpoledne proběhne mnohem veseleji. Vím, že se to jednoduše píše a provedení je náročné, hlavně, když tak hezky spinká.

• Citovat
  • Upravit
11845
30.9.22 14:10

14m ještě nedávno spala dopoledne cca 9-11(doma) plus odpoledne cca od 15 do 17 většinou venku při procházce v kočárku…teď cca měsíc spí 1× denně hned po obědě tak to spí doma protože většinou obedva v 11 a uspim ji a pak se jdu najíst já… Ven jdeme po probuzení jak kdy..teď bylo u nás pořád deštivo, a ona ještě nechodí, já v 7mesici, tak se mi nechce moc tahat ven kocar… Máme schody a není výtah…kdyby chodila tak bysme určitě zabehli aspon do vedlejší ulice na hřiště…ale někde třeba hodinu courat s kocarem když se sotva plazim kvůli vystřelující bolesti do nohou od zad se mi nechce, spíš si hrajeme doma a ona měla pohyb a jen neseděla v kocarku..až bude po porodu nebo jestli se do té doby rozchodu aspoň trochu tak určitě chodit ven zase budeme…aspoň na chvíli kolem baraku
Jinak usinanvecer mezi 20-21 a vstává mezi 6-7

Příspěvek upraven 30.09.22 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
30.9.22 14:15

Tak bych chtela aspon na tyden dítě, co spi 13 hodin v noci. U nas budicek v sest ráno :mrgreen: spat chodival kolem deváté večer.
Obed jsme mivali brzy, kolem 11 a pak 1,5 hodinky prochazka venku spal v kočárku.
Do vecera cily jak rybka, stihli jsme toho fakt hodně i pri kratkych zimnich dnech…

• Citovat
  • Upravit
14062
30.9.22 14:23

No, kdyz nebute hodinu v posteli, ale date si hned snídani, máte cas jit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
30.9.22 14:24

Moje rada, nezasahuj do fungujícího režimu, zvlášť, když tak hezky spí. ;)
Ven chodíte, nemusíte tam nutně trávit celý den. Ono se to brzo změní a ten režim zas bude jinde. Nějaký násilný přenastavování je v tomhle věku cesta do pekel…

• Citovat
  • Upravit
1730
30.9.22 14:42

Dcera 14 mesicu, spat jde vecer pred sedmou, vstava rano tak nejak 6.45-7.30, dopoledne jde spat 9.30, obed kolem ctvrt na jednu, po obede jde spat mezi pul druhou a druhou, donedavna v pohode, ted uz po o hur usina a spi kratce, takze asi brzy bude jen jeden denni spanek. V kocaru se nevyspi, takze spi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velo
30.9.22 15:12

No mně přijde divný prospat a proválet celý dopoledne, snídat tak pozdě a celkově to mít tak posunutý. To bych ho raději dávala spát už v 7 večer a měla režim posunuty o hodinku.

• Citovat
  • Upravit
234
30.9.22 15:23

Na mě je to také pozdě. Jak to máme my: ráno mezi 6-7 vstáváme, ještě kojim, takže chce prso a pak na 8 snídame. Když nevařím jdeme na dopoledne ven a jinak jsme doma. Mezitím si malej něco zobne (někdy nechce nic)… Po 11 hodině máme oběd a mezi 11:30-12:00 jde spinkat a spí tak do 13:30. Potom je prso a svačina. Nejpozději na 14:30 jdeme ven a když ne, jdeme pak v večeru třeba po 17 hod. Nebo jdeme dvakrát. Mezitím zase nějaká svačina, třeba venku… V 19:30 je večeře a po 20:00 spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.9.22 15:34

Malá vstává v 5.30, první spánek má od 8.30, spí hodinu. Pak jdeme ven na hodinu. Druhý spánek má od 12.30-14. Pak obědvá a jdeme ven na 2 hodiny. Spánek v kočárku má občas o víkendu, když jsme na výletě, ale neosvědčilo se to, spí třeba jen půl hodiny a večer je pak nerudná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
30.9.22 16:46

Předně gratuluju k tomu, jak spí.
Z dotazu moc nerozumím o co jde-že chodíte ven pozdě?
Za mně máte zbytečně uplně zabité dopoledne. Co děláte hodinu v té posteli, když už je vzhůru? Kdybyste měli místo toho rovnou snídani a vyrazili ven na dvě hoďky, na oběd jste doma a může jít spát jako vždycky+vám zůstane odpoledne čas na menší vyvenčení a nějaký program doma.
U nás v tomhle věku malá v 5:15 vstala, dostala snídani, vyvenčily jsme psa, došly jsme na nákup. V půl desáté si dala 40 minut šlofíka, já mezitím začala vařit, nebo uklízet. Když vstala, hrála si, nebo kramařila a „pomáhala“ kolem, dokud nebylo hotovo. Po jedenácté jsme zase došly se psem, nebo na hřiště. Kolem jedné byl oběd, po něm další necelá hodina spánku, to jsem si dala taky. Potom podle počasí a nálady cokoliv mezi dvacetiminutovým venčením a tříhodinovým běháním po lese. Spát chodila mezi 19.-20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí