Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, radu nemám, ale nepotěšila jsi mě. Od té doby, co vím, že jsem těhu (dnes teprve 7týden), tak blbě spím. Dřív jsem chodila spát v 9 a vstávala v 5-6. Teď chodím někdy v 7, někdy v 10 prostě jak se mi chce. No a 3hodina ranní je moje oblíbená, jdu na záchod a minimálně hodinu se převaluju a fakt nemůžu spát. To je něco hrozného ![]()
ahoj,
nepotěším tě, měla jsem to samé. začátek jsem chodila spát i ve 20,00.
od 7 měs. jsme usnula třeba ve 4 ráno !!!!!!! ba dvě, tři hodinky!!
bylo to šílené, do toho mě pálila žáha…
nepomoho mi nic, čaje, otevřené okno, homeopatika…
ale blbec jsem se cpala sladkým, tak možná to před večerem omezit… řeknu ti, že mě pak noční kojení jen tak nerozhodilo.. s příchodem mimča můžu říct, že jsem se končeně vyspala… prostě jsem usnula a nebudila se…a po kojení usnula znova..
je to k zbláznění, ale vydržžžžž!!!!!
Já jsem v 27tt a za noc se budím, tak 4-5× na záchod a pak mi vždycky dlouho trvá než usnu, naštěstí jsem doma, tak to dospávám přes den ![]()
Také nemůžu spát, usínám jak kdy, někdy brzy kolem 21:00, někdy ve 23:00, ale stejně se poprvé vzbudím kolem 2:00 a pak většinou čumákuji to 5:00 na netu nebo usnu, ale maximálně za dvě hodiny už jsem zase vzhůru. Přes den se mi spát nechce. Je to trochu asi i tím, že špiním a většinou, když mi to začne trochu víc, vzbudí mě to.
Ahojky, jak te chapu. ja si todle uzila u prvniho tehotenstvi, zacalo to teda az kolem 3 mesice a tak dobre 2 to pak trvalo, byla jsem unavena, ale neusla jsem a kdyz tak na hodinu a pak na novo. Ja teda byla na nemocenske, tak se to dalo naspat behem dne, kdy jsem usla,ale jak prisel vecer ani za nic. Drzim palce, chce to vydrzet.
Pridavam sa k nespavcom.
Naucila som malu prespat celu noc, lenze ja uz mam rozhodeny spanok a spim tak 5 hodin denne
![]()
Inak obcas mi pomahaju na zaspatie bylinne tablety Persen, lenze to treba zobrat hodinu pred spankom. ![]()
Ahoj, ja taky nemuzu spat.. snad od prvniho dne oplodneni
,napred jsem tomu nevenovala pozornost a pak zjistila, ze jsem tehu.. v prvnim trimestru jsem byla na odpis,spala jsem i behem dne a vecer v 17.30 tuha a rano ve 4 vzhuru..a samo behem noci parkrat cumenda
..asi se telo pripravuje ![]()
Ahoj,
tak jsem rada ze v tom nejsem sama.spat chodim tak 21:00 a budim se v 1 mam vyspano.Nekdy hodinu,jindy dve hodiny.Pres den me nejde spat,tak me z toho zacaly i nevolnosti.Tehotenstvi je parada,ze?
ale stoji to za to ![]()
Tak uz viem preco aj ja trpim nespavostou - kratko na to, ako sme tu diskutovali, som zistila, ze som tehotna ![]()
Vstavam stvrtej a dalej uz nezalomim a je to hrozne. Ale nasla som, ze to mzoe byt aj nedostatkom vapniku a magnezia, co moze byt, pretoze este stale kojim a to je narocne na vapnik. Tak vyskusajte, mozno vam to pomoze ![]()
Holky také se přidávám k nespavcům
.Jsem unavená,cítím že soát potřebuji ale prostě to pořádně nejde ![]()
Jsem těhulka cca 3 týdny a koukam, že nejsem magor
.Budim se ráno každý den v 5 i o víkendech. Přítel nechápe, vždycky jsem byla spíš ranní spáč. Tak jsem teda zvědavá jak dlouho mě tohle bude provázet
Holky, ani nevite, jak mi mluvite z duse. Byla jsem z toho hotova, ze nemuzu spat a to jsem teprve na zacatku (9.tt). Vsude jsem jen cetla, ze mam usinat i ve stoje a ja se citim, jak kdyby mi potaji nekdo pichal adrenalin. I kdyz je fakt, ze v noci se citim unavena a spala bych, ale ne a ne zabrat
. Doktor mi tvrdil, ze to byva progesteronem a ze se neda nic delat
. Nastesti jsem se aspon dnes par hodin prospala. Vcera jsem cucela celou noc. Co by jsme pro miminka ale nevytrpěly,ze?
@andrea555 píše:
To je pravda co bysme pro mrnouse nevytrpělibolesti,nespavost atd…ale nakonec to stojí zato
Souhlasím ![]()
No veru, som len 8tt a zacinam mat z tej nespavost nervy
Valerianu som zavrhla, kvoli miminku, tak som si prave doniesla z lekarne ten vapnik s magneziom a uvidime
uf, esteze nie som jedina, lebo uz som si pripadala ako magor ![]()
No holky asi vás moc nepovzbudim, ale v 1. trimestru jsem taky nemohla spát. Usínání hrůza a pak jsem se zase třeba v 6 vzbudila a už nemohla zabrat. Pak to přešlo na chvíli, ale teď jsem v 17. týdnu a je to tu zase no děs běs.