Jde zjistit při těhotenství otec?

Anonymní
12.3.12 00:18

Jde zjistit při těhotenství otec?

Ahoj mám takový problém, jsem cca v 5tt k doktorovi se teprve chystám, ale kluk se kterým čekám miminko si není jistý jestli je to jeho miminko. Tak sem mu řekla že uděláme testy otcovství, protože já si sem jistá že je to jeho, ale pro jeho klid to udělám. Proto se chci zeptat jestli to jde zjistit už během těhotensví nebo až po roce dítěte. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
12.3.12 00:24

Myslím, že až po narození. Zjišťuje se to z DNA a musíš mít vzorek tatínka i miminka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
12.3.12 00:26

Dekuji za odpověd. Já si to myslela. On sice říkal že do tě doby se bude o nás starat atd a že pak uděláme ty testy ale bojím se toho že to budu mít na talíři každý den že si není jistý jestli je otec. Ale i tak děkuji za odpověd. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.3.12 00:28

Otcovství jde určit i během těhotenství z odběru plodové vody, která obsahuje DNA plodu. Protože ale při tomto odběru roste riziko potratu, je určitě lepší počkat s určováním až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 00:30

aha tak to radši počkáme protože nechci nák naše miminko ohrozit… To bych si neodpustila… Děkuji

• Citovat
  • Upravit
2659
12.3.12 00:31

Jinak odběr plodové vody se provádí v 15-16 tt z důvodu potvrzení/vyvrácení vývojových vad dítěte, pokud je na ně podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.3.12 00:32

Ano, dá se to, ale je lepší počkat až se mimi narodí jak psala aiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 00:33

no tak já se na to ještě zeptám doktora. a uvidím jestli to bude riskantni nebo ne… pokud ne tak si to nechám udělat protože se mi to doma opravdu poslouchat nechce…

• Citovat
  • Upravit
861
12.3.12 00:37
Anonymní píše:
no tak já se na to ještě zeptám doktora. a uvidím jestli to bude riskantni nebo ne… pokud ne tak si to nechám udělat protože se mi to doma opravdu poslouchat nechce…

Kvůli chlapovi bych to fakt neriskovala ani náhodou!!! Pokud Ti tu plodovku nebudou muset brát, ale to je hodně málo pravděpodobné…Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.3.12 00:40

Odběr plodové vody zvyšuje riziko potratu přibližně o jedno procento, tj. celkově přibližně ze dvou na tři procenta. Navíc si asi nejsem jistá, jestli by Ti ho doktor provedl jen tak, bez lékařsky podloženého důvodu. Radši si zkus s přítelem promluvit a vysvětlit mu, aby Tě v těhotenství zbytečně nestresoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.12 00:47

jo to máte asi pravdu. já mu to vysvětlovala a sem si na milion procent jistá že je to jeho. Zkusím mu to ještě nák vysvětlit a myslím si že to pochopí a vydrží to. Pokud je to opravdu riskantní tak to nechci. Jsem štastná že sem konečně otěhotnila tak a nechci si to nák pokazit děkuji za názory.

• Citovat
  • Upravit
343
12.3.12 08:02

A hlavně nevím jak tobě ,ale už to že ti tvůj přítel nevěří je důvod k zamyšlení, je hoden toho být otcem? s čím příjde pak?… nechci moralizovat nejsem bez viny,ale pouvažovala bych jestli mi za to stojí zvyšovat riziko, pokud na testu bude trvat i po narozenítak ať si ho zafinancuje není to levná zaležitost.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.3.12 08:39

Tobě nevadí, že ti přítel nevěří?? To já bych nezkousla. :think: A rozhodně bych si nedokázala představit, že s ním budu jen žít. Důvěra je podle mě základ vztahu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.3.12 08:54

Má nějaký důvod tě podezírat? Je nějaký důvod, proč by dítě nemělo být jeho (třeba sex s někým jiným…)?
Jestli ne, tak bych přítelovi asi důrazně vysvětlila pojem důvěra a jak se chovat k nastávající matce. Mě tyhle pochybovači šíleně trusej, to je jak kdyby se v baráku o patro výš narodilo mimino a já začla spekulovat, zda není jeho :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
12.3.12 09:12

Gladys přesně tak mám strach, že tohle je jen začátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí