Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
může, mě tekla 2 dny, pak mi porod vyvolali. Do čtvrtka daleko, zavolala bych do poradny, řeknou ti jestli máš dojet, asi ano.
Asi bych taky zašla do porodky s porodnickou vložkou.Nebo na gyndu. ![]()
Ahoj holky..omluva zakladatelce že se vetřu..Jsem teprv 27tt a mám pocit že ze mě taky teče více tekutin..ale výtok nemám, takže intimky nenosím..jen se mi zdá že při čurání ze mě vyteče více vody než obvykle a ještě k tomu to je čiré ( není to zbarvené jako normální moč ). Myslíte že to taky může být plodovka..Protože normálně přes den žádný výtok nenám - nemůžu tudíž ani zajít s vložkou k dr..a můj dr. mi dělal naposledy utz v 8tt - takže ani přes utz nevím zda mám dostatek plodovky.. ![]()
A během dne,myslím když zrovna nečůráš to z tebe taky teče?Asi pro klid duše zajdi na gyndu a řekni mu to. ![]()
Ahoj anonymní,
mě takhle unikala plodová voda týden, než jsem začala plašit. Takže se hned sbal a jeď do porodnice. Tam ti udělají jednoduchý test, podle kterého zjistí, jestli je to plodová voda. Hlavně si vem s sebou tu mokrou vložku. Není to sranda, může dojít k infekci apod. Mě už si v porodnici nechali a po týdnu jsem rodila.
Omálka píše:
A během dne,myslím když zrovna nečůráš to z tebe taky teče?Asi pro klid duše zajdi na gyndu a řekni mu to.
právě že ne..kdyby to bylo i přes den, tak bych si řekla že to je asi výtok, ale takhle, když jsem na malé skoro minutu a furt teče jen bílá průzračná voda, tak to mě děší. NO kontrolu mám 19.3, tak mu asi řeknu, at mi uděla utz a podívá se mi kolik tam toho je.. ![]()
Na tvém místě bych ihned naklusala do porodnice s vložkou. Postříkají to roztokem, který reaguje na plodovku, tak zjistí, jestli ti plodová voda skutečně odtéká. Nevím, ale od chvíle, než ti začne voda odtékat a ty do dvanácti hodin neporodíš, tak je nutné dostat infuzi s antibiotiky, kvůli možné infekci! Porodit by se všeobecně mělo do dvou dnů! Neváhej a pro klid duše do porodky zajeď. Alespoň si budeš jistá ![]()
Ahoj holky, taky se vám vsomřím do diskuze
:jsem v 36tt a rozhodně bych při jakémkoliv podezření,že mi uniká plodová voda nečekala ani minutu. dokonce si myslím,že i v lékárně mají tu tekutinu co dáš na vložku a ono ti to ukáže jestli je to plodovka nebo něco jinýho. Takže šupky to řešit, nechceme mít přece žíznivý miminko ![]()
smurfka píše:Omálka píše:právě že ne..kdyby to bylo i přes den, tak bych si řekla že to je asi výtok, ale takhle, když jsem na malé skoro minutu a furt teče jen bílá průzračná voda, tak to mě děší. NO kontrolu mám 19.3, tak mu asi řeknu, at mi uděla utz a podívá se mi kolik tam toho je..
A během dne,myslím když zrovna nečůráš to z tebe taky teče?Asi pro klid duše zajdi na gyndu a řekni mu to.
Nečekej na žádnou kontrolu a zajdi si do porodnice. Obecné pravidlo, do 2 dnů porodit od úniku plodové vody platí u donošených dětí. V případě předčasného úniku plodové vody se uvažuje jinak - pokud není infekce a jednalo by se o extrémně nedonošené dítě, tak se snaží porod spíše oddálit.
Já to mám taky to je výtok.Když jsem nebyla těhu tak jsem ho neměla,ale ted ho mám.Prý je to normální,ale raději tam zajdi. ![]()
Omálka píše:
Já to mám taky to je výtok.Když jsem nebyla těhu tak jsem ho neměla,ale ted ho mám.Prý je to normální,ale raději tam zajdi.
výtok?
když čuráš minutu bílou průzračnou tekutinu?
jsem myslela že výtok je hlenovitý ![]()
Aha když čůráš.
Tak to si zajdi na gyndu nebo pro ten roztok do lékárny.Musíš to ale dělat s porodnickou vložkou.
no jasnačka rychle do lékárny a lup to na vložku. porodnickou už určo máš:-).moc pěkné modely to jsou.
Ahojky holky. Jsem ve 38.tt.,poslední 4 dny ze mě pořád něco odtéká. Slipové vložky nosím kvůli výtoku, protože tím trpím celé těhotenství, ale tohle je jiné. Je to čiré, nezapáchá to. První den jsem si myslela, že prostě neudržím moč
, trvá to už 4 dny. Na poslední kontrole mě doktor plašil, že mi mizí čípek, že mohu porodit dříve a předepsal plno magnézia. Ten už ale neberu, jelikož jsem se dočetla, že to není na konci těhu dobré
. Další kontrolu mám až ve čtvrtek…