Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Určitě do nemocnice. Nic to být nemusí, ale co kdyby? 22+1 je fakt blbý na případnou plodovku.
@Eny.x a poblíž nic nemáš myslím, že by tě mohli vyšetřit jenom i tam? Já bych asi radši jela pokud to teklo, ale jak chceš.
@Eny.x píše:
@blumen I kdyz to nevyteka nepřetržitě? Ale treba jednou za hodinu?
To je dost často…
Já měla podobný problém jako netěhotná a byly to myslím kvasinky. Tak třeba to bude taky „jen“ něco takovýho. Ale mazala bych klidně na pohotovost. Vem si vložku a oni udělají test, jestli to je nebo není plodovka.
@petraw píše:
Určitě do nemocnice. Nic to být nemusí, ale co kdyby? 22+1 je fakt blbý na případnou plodovku.
No právě, myslim, ze doktor me ani neposlal do nemocnice, protože si mysli, ze to je blbost ta plodovka ![]()
Taky bych neriskovala a jela s intimkou/vložkou na pohotovost. Jinak mám dost silný výtok a taky celkem tekutější. Taky si občas říkám, jestli to není plodovka nebo únik moči. Ale nějak mě to ještě nedonutilo jet na pohotovost. Mám to skoro od 4.měsíce a mezitím jsem byla na x UTZ a vyšetřeních a vždy plodovky bylo dost. Myslím si, že by to mohl být spíš výtok…ALE přes internet si nedovolím radit aby si zůstala doma a že je to určitě výtok. Čtu celkem často o případech, kdy plodovka odtéká apod.
@Eny.x píše:
No právě, myslim, ze doktor me ani neposlal do nemocnice, protože si mysli, ze to je blbost ta plodovka
To doufej, že je to blbost, ale stát se to určitě může
@petraw píše:
To doufej, že je to blbost, ale stát se to určitě může
Ted uz ze me zase celou dobu nic neteče, co mam tu intimku ![]()
@Eny.x píše:
No právě, myslim, ze doktor me ani neposlal do nemocnice, protože si mysli, ze to je blbost ta plodovka
Myslet si to muze, ale musi to zkontrolovat. Ja tu fakt cetla nedavno diskuzi a holce takto behem tri noci plodovka odtekla. Jela bych pro svuj klid do nejblizsi nemocnice. Vytok mam taky, ale ne vodnaty, je bily a husty, cele tehotenstvi.
@Eny.x píše:
Ted uz ze me zase celou dobu nic neteče, co mam tu intimku
Tak ono když postupně tak postupně, ne? To může přijít zase za pár hodin nebo večer. Nu dělej jak myslíš, já bych se prostě bála. Je to ale tvoje dítě. Strašit tě určitě nechci, to ne, ale pokud by to náhodou plodovka byla, může to mít vážně fatální následek. To doufám víš!
@petraw píše:
Tak ono když postupně tak postupně, ne? To může přijít zase za pár hodin nebo večer. Nu dělej jak myslíš, já bych se prostě bála. Je to ale tvoje dítě. Strašit tě určitě nechci, to ne, ale pokud by to náhodou plodovka byla, může to mít vážně fatální následek. To doufám víš!
Jinak pevně věřím, že to bude v pořádku a nic se dít nebude ![]()
@Eny.x Ahoj, já nedávno řešila úplně to samé. Vždy ze mě vyteklo maličké množství jakoby vody, objemem jako čajová lžička. Zašla jsem na kontrolu, tam mi řekli, že leda vzít si vložku a počkat, na to jsem jim řekla, že to nepůjde, že to teče jednou za čas a většinu času mám vložku suchou. Pak jsem mluvila s doktorem a ten mě uklidnil, prý tyhle vodové výtoky bývají hodně časté…myslím, že to skutečně byl výtok, protože jsem to nepocítila poprvé a na kontrole jsem měla vždy plodové vody dostatek. Doktor říkal, že by toho množství muselo být víc, když ani není pomalu co zachytit na vložku, tak není prý co řešit.
Ještě se prý dá udělat vyšetření vnitřní na přítomnost plodovky, ale ne, pokud bereš boraxové globule, stejně tak pokud bys něco zachytila na vložku a den předtím si ty globule vzala…když pak udělají test, tak nic nepoznají, kvůli změně Ph.
@petraw píše:
Já jsem kvůli tomu plašila a všude se na mě dívali jak na hysterku, protože stejně neměli, jak to vytestovat. S čím bys chtěla jet na pohotovost, když máš suchou intimnku? Jako napsat „je to tvoje dítě“, to je dost mimo, když ani doktoři nemají jak tě uklidnit.
@majki.r píše:
Já jsem kvůli tomu plašila a všude se na mě dívali jak na hysterku, protože stejně neměli, jak to vytestovat. S čím bys chtěla jet na pohotovost, když máš suchou intimnku? Jako napsat „je to tvoje dítě“, to je dost mimo, když ani doktoři nemají jak tě uklidnit.
Co prosím? Já jí nikam neposílám se suchou intimkou. Jsem snad napsala, že to může přijít zase znova. Já bych se prostě bála. Ty jsi se taky asi bála, když jsi to řešila, ne? A proč? Protože šlo o tvoje dítě.
@petraw píše:
Co prosím? Já jí nikam neposílám se suchou intimkou. Jsem snad napsala, že to může přijít zase znova. Já bych se prostě bála. Ty jsi se taky asi bála, když jsi to řešila, ne? A proč? Protože šlo o tvoje dítě.
Ano, ale je to fakt blbá situace. Sestra mi v ordinaci řekla: Tak nevím, co s váma, vy jste asi spíš hysterická, ale jestli chcete, tak vám dáme vložku a budete tu sedět půl dne, jestli něco nevyteče. Ale i kdyby ano, tak vám stejně nepomůžeme, protože jestli jste si včera vzala boraxové globule, tak i kdybyste měla prosáklou vložku, tak nic nepoznáme.
To je pak těžký něco řešit, člověk se bojí, ale nikdo ti nepomůže.
Pak jsem potkala mého doktora a ten mě uklidnil, řekl, že je to vzácné, že v tom týdnu by ta plodovka byla i lehce zbarvená krví a že se nemám strachovat…i tak jsem se bála do další kontroly, ale plodové vody jsem měla dostatek, tak předpokládám, že to byl jen vodnatý výtok.
@petraw píše:
Jinak to prosím neber jako útočný komentář, ale mám prostě čerstvou zkušenost a ten pocit bezmoci je děsný.