Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mého bratra napadlo 5 cikánů a zkopali ho do bezvědomí. Leží v komatu v nemocnici. Jsem v šoku, mám vztek a cítím takouvou šílenou bezmoc.
Jak se vyrovnat s neštěstím? Jsem na pokraji zhroucení. Mamka si prodělala rakovinu, zemřela mi babička a teď tohle, je toho na mě moc a já cítím, že to nezvládnu. Mám dvě malé děti, kluky, kteří mě potřebují a já nejsem schopná se vzchopit ![]()
Asi to není vhodné téma sem, ale myslela jsem, když se podělím, že mi třeba pomůže, když se vypovídám… ![]()
Je to hrůza
Je mi tě líto
Ale pokud jsi na pokraji zhroucení a máš dvě děti, tak jdi rychle k psychiatrovi. Někdo se o ně musí starat. ![]()
Já vím, že útěcha přes písmena ti nepomůže, ale přesto ti přeju, abys to co nejlépe ustála. Možná bych toho psychologa zkusila. ![]()
To je hrůza, co se dnes děje ![]()
Moc doufám, že se bratr probere a bude v pořádku
![]()
Hodně sil ![]()
Nevím, jestli jsou léky nejlepší řešení, ty jen utlumují a oddalují návrat do reality, budeš spavá, nevím, jestli je to ono se 2 malými dětmi ![]()
paneboze
to snad neni mozny, to je mi lito. ja tady skoro bulim, kdyz si predstavim ze by se to stalo mymu brachovi nebo komukoliv v rodine…
Musis fungovat pro sve deti, urcite bych zkusila psychologa, ten te vyslechne a muzes se mu vypovidat. V pripade, ze to nebudes zvladat vubec, pak bych zkusila toho psychiatra a popripade nejake leky na uklidneni, musi to byt narocne na psychiku pro celou rodinu.preju ti aby se z toho bratr dostal,
je to hrozne co se dneska deje, lidi jsou fakt svine ![]()
Jana206 píše:
To je hrůza, co se dnes děje
Moc doufám, že se bratr probere a bude v pořádku![]()
Hodně silNevím, jestli jsou léky nejlepší řešení, ty jen utlumují a oddalují návrat do reality, budeš spavá, nevím, jestli je to ono se 2 malými dětmi
jsou i leky na uklidneni, po kterych tak spava nebude, co potom maminky, ktere je normalne pouzivaji z duvodu treba panicke ataky atd.? ZAKLADATELKO, nerikam hned prasky,ale v pripade ze by to bylo neunosne si je nech napsat, slinu u pusy mit urcite nebudes, i s leky na uklidneni se zvladnes postarat o deti, mam znamou a ta je bere taky a o dite se stara ![]()
děkuji všem za povzbuzení,
vím,že potřebuju pomoct,problém je,že žijeme ve Švédsku a jazyk ještě moc neumím,takže za psychologem nemůžu,ale zkusím k nirmálnímu doktorovi a budu žádat překladatele,snad mi pomůže.
já vím,že kvůli klukům nesmím podléhat depresi,ale říkám si,vzchop se a nejde to:-(
nejsem věřící a teď se modlím,aby byl v pořádku.Je mu 31 let,život má před sebou:-(
july.l píše:
Ahoj,
mého bratra napadlo 5 cikánů a zkopali ho do bezvědomí. Leží v komatu v nemocnici. Jsem v šoku, mám vztek a cítím takouvou šílenou bezmoc.
Jak se vyrovnat s neštěstím? Jsem na pokraji zhroucení. Mamka si prodělala rakovinu, zemřela mi babička a teď tohle, je toho na mě moc a já cítím, že to nezvládnu. Mám dvě malé děti, kluky, kteří mě potřebují a já nejsem schopná se vzchopitAsi to není vhodné téma sem, ale myslela jsem, když se podělím, že mi třeba pomůže, když se vypovídám…
Uplně chápu jak se citíš,když mi bylo 17 let,ráno zazvonil telefon,vzal to otec,byl venku já koukala přez okno ven.Pak jsem uviděla jak se klátí k zemi a brečí a brečí.V životě jsem ho neviděla brečet.Přiběhla jsem za ním ven,už taky z brekem,protože jsem věděla,že se něco strašného stalo.Jedno hnusné hovado jelo autem ožralé a snad 140 km v obci a narazilo do auta,kde seděl můj 25 letý bratr a další dva.Všichni tři zemřeli.Dva mladí kluci a jeden táta třech malých děti.Nejhorší byl pohřeb.Doma bylo peklo.Nikdo nemluvil,jen se brečelo a brečelo.Z premiantky na škole se ze mě stal téměř pětkař.Všechno bylo v hájí,navíc jsem denně jezdila autobusem do školy kolem toho místa,kde se to stalo.
Vztek mě provází dodnes,protože ta svině už je dávno na svobodě a klidně si jezdí autem
Moc držím palce,at se brácha z toho dostane a ti hajzli at shnijou v pekle
![]()
Katka86 píše:july.l píše:Uplně chápu jak se citíš,když mi bylo 17 let,ráno zazvonil telefon,vzal to otec,byl venku já koukala přez okno ven.Pak jsem uviděla jak se klátí k zemi a brečí a brečí.V životě jsem ho neviděla brečet.Přiběhla jsem za ním ven,už taky z brekem,protože jsem věděla,že se něco strašného stalo.Jedno hnusné hovado jelo autem ožralé a snad 140 km v obci a narazilo do auta,kde seděl můj 25 letý bratr a další dva.Všichni tři zemřeli.Dva mladí kluci a jeden táta třech malých děti.Nejhorší byl pohřeb.Doma bylo peklo.Nikdo nemluvil,jen se brečelo a brečelo.Z premiantky na škole se ze mě stal téměř pětkař.Všechno bylo v hájí,navíc jsem denně jezdila autobusem do školy kolem toho místa,kde se to stalo.
Ahoj,
Jak se vyrovnat s neštěstím? Jsem na pokraji zhroucení. Mamka si prodělala rakovinu, zemřela mi babička a teď tohle, je toho na mě moc a já cítím, že to nezvládnu. Mám dvě malé děti, kluky, kteří mě potřebují a já nejsem schopná se vzchopitAsi to není vhodné téma sem, ale myslela jsem, když se podělím, že mi třeba pomůže, když se vypovídám…
Vztek mě provází dodnes,protože ta svině už je dávno na svobodě a klidně si jezdí autem![]()
Moc držím palce,at se brácha z toho dostane a ti hajzli at shnijou v pekle
![]()
to je strasny ![]()
july.l píše:
děkuji všem za povzbuzení,
vím,že potřebuju pomoct,problém je,že žijeme ve Švédsku a jazyk ještě moc neumím,takže za psychologem nemůžu,ale zkusím k nirmálnímu doktorovi a budu žádat překladatele,snad mi pomůže.
já vím,že kvůli klukům nesmím podléhat depresi,ale říkám si,vzchop se a nejde to:-(
nejsem věřící a teď se modlím,aby byl v pořádku.Je mu 31 let,život má před sebou:-(
a neslo by sem zajet? myslim tim skocit si k psychologovi sem.nebo k psychiatrovi.stejne se urcite budes chtit za brachou podivat ne? nebo jsi ho po tom incidentu jeste nevidela?musi to byt strasne, drzte se ![]()
ahoj,
bratr se dnes probral,sice nevidí,nemůže jíst,ale doktor říkal,že je silný a z nejhoršího venku.koupila jsem i už letenku a příští týden letím s klukama do čech,tak ho uvidím.
děkuji všem za povzbuzující slova ![]()
july.l píše:
ahoj,
bratr se dnes probral,sice nevidí,nemůže jíst,ale doktor říkal,že je silný a z nejhoršího venku.koupila jsem i už letenku a příští týden letím s klukama do čech,tak ho uvidím.
děkuji všem za povzbuzující slova
Tak to jsou užasné zprávy
Určitě se uzdraví,moc vám to přeju.Hlavně,že je z nejhoršího venku
![]()
July to mám radost
Má zdárně nakročeno vyhrát a určitě je to silný chlap a popere se s tím
Trochu vím jak se cítíš, moje mamka leží od včerejška v bezvědomí na jipce, sebevražda a ta bezmoc je šílená. Musíte věřit, že to bratr zvládne!
A co bude s těmi sviněmi? Dostanou podmínku a budou si dál vesele žít
![]()