Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme to za sebou v lednu, zkus v lékárně koupit Tanno Hermall lotio, je to na mazání místo pudru a prý je to výborné, aby nevznikly jizvy.Dcera měla také horší průběh- jsou jí dva a měla to od syna, mazala jsem jí tím a jizvy nemá a´obličej měla také slušně vysypaný.
Hej lidi, nejste někdo z okolí Plzně. Docela ráda bych je proděla než malej půjde do první třídy. Určitě se mi ozvěte na e-mail ***@email.cz. Předem moc děkuji.
Maminky moc prosím o radu,jsou toto neštovice? Máme to po obouch ručičkách,něco vypadá jak bedar a něco jako pupínek,nikde jinde zatím nemáme,ale objevili jsme to dneska,děkuji moc ![]()
Podle fotky těžko soudit. Nám se neštovice nejdřív vysypaly na zádech a pak na bříšku. Jsou to nejdřív červený pupínky a pak se zvětšují a nalévají tekutinou. Já jsem to teda zjistila u obou dětí, až je měli nalitý
. Ale je to pak docela fofr. U nás do hodiny asi 10 nových neštovic. Jinak průběh byl klidný u obou dětí. Nejdřív to dostala starší. Jeden den teplota, asi 30 - 35 pupínků. Malej to chytl po 14 dnech(už jsem myslela, že to nedostane). Ale žádná hrůza to taky nebyla. Mél dva dny teplotu asi 38, úplně čilej, ale jako normální chlap „trpěl jak pes“
. Každou hodinu se budil a skuhral, jak ho to svědí a že ho asi bolí v krčku a potřebuje nabumbat..... No, celej tatínek
. Zítra jdem na kontrolu. Ty největší neštovice si vyrýpl, takže tam má pěkný díry. Zakápla jsem mu to Betadine, tak uvidím, co nám doktorka řekne.
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat.V pátek jsem měla na krku první pupínek až v sobotu jsem pochopila, že jde o neštovice. Celý pátek byl u mě můj přítel.Samozřejmě jsme si jen nepovídali. Nevíte někdo jestli je může dostat taky? V dětství je nejspíš měl. Moc děkuji za odpověď. Jsem z toho dost zoufalá, protože má velmi náročnou práci a nemůže si dovolit být tak dlouho doma ![]()
Oživuji diskuzi…
Včera večer jsem se dozvěděla, že švagrová údajně zrušila dovolenou, protože jejich malá byla minulý týden v kontaktu s osobou, která ma nestovice. Takže je u malé očekávají taky. No a my včera dali malou k babicce a neter tam dnes 100% bude.
jenže my za 14 dní jedeme na dovču, mám teď domluvený hodně schůzky s kamaradkama a mám sstrach, že se mala nakazí. Mám pro ní radeji jet. Nebo to nechat být a „nevyvádět“? Děkuji za řady. Píšu z mobilu, tak se omlouvam za případné chyby.
Ahojki, jak dlouho jsou nakažlivé neštovice? kamarádky syn je má asi 10. den, za jak dlouho za nimi můžeme jít s dcerkou rok a půl? Děkuji
Mě doktorka říkala, že 10 dní, ale jinak pokud jsou pupínky všechny zaschlé, mělo by to být ok…
@Bibík13 píše:
Ahojki, jak dlouho jsou nakažlivé neštovice? kamarádky syn je má asi 10. den, za jak dlouho za nimi můžeme jít s dcerkou rok a půl? Děkuji
pokud jsou pupínky zaschlé tak už nejsou nakažlivé
Mladší syn má neštovice právě teď a dle doktorky není nakažlivej od té doby, co mu pupínky zaschnou a udělají se stroupky, nakažlivost je vlastně jen z těch boláků, podlitých pupínků, co pak prasknou. Myslím, že cca týden bych tomu dala, pak už nakažlivý určitě nebude a vy můžete na návštěvu.
Ty tři týdny, jak tu bylo zmiňované-po tři týdny je v ohrožení ten, kdo ještě neštovice neměl a přišel do kontaktu s nakaženým, během těch tří týdnů se můžou neštovice projevit totiž i u něj, ale počítá se to 3 týdny od posledního pupínku ![]()
Mám dotaz, malej má neštovice je mu 7let, doktorka mi dnes řekla, že se mažou jen ty pupínky co vylezou, potom se už nemají mazat, jen ty nové. pomůže na to fenistil gel? Používám teď pudr, ale prý je lepší fialka nebo fenistil.
Fenistil jsem dávala stejně staré, u synovi na noc, aby ho to nesvědilo, ale dávala jsem kapky, nemazala jsem tím pupínky. A fialku jsem dávala, ale jen na ty opravdu ošklivé a velké pupínky.