Neštovice ze školky, po 5 dnech horečky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
6.1.15 09:53

Taky se teď trápíme s neštovicemi :-( malej má 10 let. Včera hrůza děs. 39,5 teploty. Máme to pátý den a pořád se nám dělají nové. Je celý posetý neštovicemi. Do toho je atopik. Ještě mě to čeká s malou. Ta má 5 let a doufám, že ten průběh bude lepší a nebude mít poseté celé tělo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.15 19:13

Maminky nejste nektera z okoli jablonec nad nisou která by nas přivítala u nic doma které dikto ma nestovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.1.15 15:40
@kikinak27 píše:
@jannina1 jakou davku? Ockovani dite chrani proti nestovicim par let a pak v dospelosti je prubeh mbohwm komplikovanejsi a nebezpecny.znam pripad a ver ze bych ockovat nikdy nedala.at si tim dite projde co nejdriv.

A to jsi vyčetla kde? V dospělosti jde přeočkovat, pořád lepší než prodělat neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
7.1.15 16:12

@jannina1 ano to muzes ale telo cpat ockovani :nevim: dik nechci.to pak bude imunita. radeji prodelat nez kazdych par let ockovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.1.15 19:27
@kikinak27 píše:
@jannina1 ano to muzes ale telo cpat ockovani :nevim: dik nechci.to pak bude imunita. radeji prodelat nez kazdych par let ockovat :zed:

To ale není pravda, imunitu bude mít oddělanou právě z neštovic a to až půl roku. Očkování není třeba absolvovat každých pár let, stačí jednou za zivot. A je rozdíl prodělat neštovice oslabeným virem a nebo nechat napadnout tělo naplno.Ale každý ať dělá jak chce. Já jsem celkem proti očkování, pečlivě jsme s lékařkou zvažovaly očkování a tohle jediné nám vřele doporučila. Na rozdíl třeba od klíšťovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.1.15 20:20

@jannina1 no vidíš a moje mudra se třeba očku na neštovice vysnála a doporučila to na klíšťovku.. prostě relevantní informace k jakémukoliv očkování chybí, s tím je třeba se smířit a prostě naočkovat to, čeho zrovna se nejvíc bojíš… někdo klíšťovky, někdo neštovic…
třeba u nás bylo ve školce děsně humorný, jak rodiče dětí očkovaných na neštovice byli strašně v pohodě, dokud asi 3 děti je nechytli stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
10.6.15 22:32

Ahoj holky, dcera skoro 15 měsíců má rýmu zvýšenou teplotu a do toho jsem si večer při koupání všimla, že má na obličeji a krku a rukách pupínky. Můžou to být neštovice, když je takhle malá? Kde by to vzala? Zatím pupínky vypadají jako od kopřivy. A než šla spát tak jich bylo víc. Asi jí to nesvědí a má ještě zarudlé ouško. Pátou nemoc už měla. Zítra půjdem k doktorovi, ale myslíte, že by to mohlo být něco infekčního. A že bych se měla pro jistotu držet dál od čekárny u doktora? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
10.6.15 22:37

Určitě by to mohly být, přesně takhle to začíná, pár nenápadných pupínků, ale hrozně ryhle se rozrůstají a zvětšují.
Moje děti mají neštovice právě teď, nejdřív to přinesl ctyřleťák a od něj to chytli všichni ostatní včetně pětiměsíčního mimča, takže ano, 15 měsíční to chytne naprosto v pohodě.
Ale buď v klidu, nic tak hrozného to není a alespoň to budete mít za sebou, jestli je to tedy opravdu ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
10.6.15 22:42

@Ebixa mrkni se na obrázek na netu a porovnej to ;)

Jestli to jsou neštovice, tak ráno doktorce zavolej, jestli máš vůbec chodit. Nám říkala, ať zůstaneme doma. Je to hodně infekční nemoc, zbytečně byste jí roznášeli dál. A dcera by k tomu mohla naopak ještě něco přichytnout - to je pak dost nebezpečné, protože neštovice dávají imunitě hodně zabrat.

Chytit je můžete v MHD, v obchodě, kdekoliv ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
10.6.15 22:42

A nezapomeň, že až půjdeš k doktorovi, musíte do infekční čekárny a ne normálně mezi lidi, jinak vzbudíte hrůzu, zděšení a nenávistné pohledy ostatních rodičů, jako se to stalo nám. Já totož netušila, že tam vůbec nějakou infekční čekárnu mají :) A ani mě to popravdě nenapadlo, holt doteď jsme nic tak infekčního neměli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
10.6.15 22:43

@Eveelin Ano, pravda, dobrý nápad nejdřív zavolat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
10.6.15 22:46

:) No tak se budem držet dál a zavolám nejdřív. Na netu jsou už takový ty nalitý pupínky, to malá nemá. A sourozence taky nemá. Jediný děti, co tu byly, tak od švagrové a těm nic není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
10.6.15 22:52

Teď spí, ale drbe si to ucho ze spaní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
10.6.15 22:56

@Ebixa zítra napiš, jak jste dopadli ;)