Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty jo, tak to mě hlava nebere.
Nevím o nikom kdo by něco takového tvrdil, nebo o tom věděl.
Synovci, syn, sousedky dcera všichni to přežili u televize u pohádek. No já asi jako malá taky.
@WERISKA jsem z toho taky jelen, ale jinak než u televize a knížek malou v posteli neudržím a syn těch 14 dní taky přetrpěl u televize, volala jsem znovu te známé a ta říkala něco o zánětu mozkových blan i když to se mi zdá jako blbost neštovice s mozkem nemají nic společného, jsou jen infekční a na internetu jsem taky nic nenašla ![]()
@madeto vlastně nebýt televize, tak ho neudržím v klidu. Alespon chvilku nemyslel na to, že se nemůže jít cákat do bazénu.
Fakt nevím. A žádný lékař mi to ani nikdy neřekl. ![]()
@madeto Tak neštovice sice nemají s mozkem nic společného, ale komplikace můžou být viz
Ale zřejmě to nebude ze sledování televize.
Musí být u neštovic vodové pupínky? Malá se mi osypala, včera měla pár pupínků, že jsme myslela, že jí kousl komár, takové droubounké malinké črvené pupínky, no dneska jich má snad 5× tolik. Včera jí to svědělo, namazala jsme jí to fenistilem, dneska už jí dávám fenistilové kapky, tak pohoda, prý to nesvědí, teplotu nemá a neměla, unavená není a nebyla… a vodové ty pupínky nejsou, takové malé červené tvrdé. V pondělí s ní skočím k dětskému, na pohotovost se mi nechce
takže, neštovice jsou vždycky vodové puchýřky?
@terinka4444 myslim, ze ano. Pro nestovice je typicke, ze jsou i ve vlasove casti hlavy. Ma je nekde na hlavicce, za usima?
Ano, mely by byt, ale muze to byt i jina nemoc s vyrazkou. Jestli chces k dr., tak se nahlas predem, abys nenakazila lidi v cekarne.
Ano, mely by byt, ale muze to byt i jina nemoc s vyrazkou. Jestli chces k dr., tak se nahlas predem, abys nenakazila lidi v cekarne.
@Halamka píše:
@terinka4444 myslim, ze ano. Pro nestovice je typicke, ze jsou i ve vlasove casti hlavy. Ma je nekde na hlavicce, za usima?
to se podívám, jsou teď s babi u rybníka
má to jako štípance, od komára, od blechy…ale má jich spoustu a tedy určitě jí nic nepoštípalo. ještě mě napadla reakce na rybíz, snědla ho snad půl kýble, ale to bylo v úterý
no dávám jí ten fenistil a uvidím
Ja měla ty vodové pupínky jen asi tři, jinak samé podkozni puchyre.
@ProfZav píše:
Ja měla ty vodové pupínky jen asi tři, jinak samé podkozni puchyre.
co je podkožní puchýř? Já jestli jí mám zakazovat vodu. Je od rána do večera v bazénu, jak je horko.
@terinka4444 Prostě to vypadalo jako mozol pod kůži. Postupně to bobtnalo a červenalo a pak mi smetla kůže.
@terinka4444 Moje dcera to loni v létě měla taky takový, že jsem v začátku říkala, že to je buď hyperaktivní komár, nebo neštovice. Podle mě to budou ony.
@Slečna Ferka píše:
@terinka4444 Moje dcera to loni v létě měla taky takový, že jsem v začátku říkala, že to je buď hyperaktivní komár, nebo neštovice. Podle mě to budou ony.
nemá v hlavě ani jeden pupínek, ale po těle jich má dost, ale ani jeden vodový, všechno prostě tvrdý červený
teplotu nemá, nesvědí to po tom fenistilu ![]()