Neštovice - kdy koupat, kdy ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
19.12.12 15:03
@supermamaa píše:
Dostala jsem neštovice v 28 letech od maleho, mě nejvíce pomohlo mazat to slivovici žadne pudry ani masti mě nepomahali. Sprchovat se doporučuji alespoň jednou za dva dny a neotirat jen poklepavat ručníkem. mám horší strach jsem ve 4 týdnu těhotenství :-( takj sem zvedavá jak to dopadne :?

No drzim pesticky, at to dobre dopadne! Urcite bych zavolala svemu gynekologovi!
Nemam zkusenost s nestovicemi v tehu, ale tady jsem nasla nejaky clanecek, kde pisou, ze je vhodne si nechat pichnout injekci hyperimunního globulinu (obsahuje protilátky ve velkém množství), zmírní se tím průběh onemocnění a sníží se pravděpodobnost vývojových vad u dítěte.
Vice zde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.12 09:08

Děkuji, už jsem objednana, jdu tam 27,12, doktor rikal že mě bude muset hlidat genet. doktor takže to bude zajimave ale dam vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
20.12.12 22:28

Ahoj, neštovice jsme prodělali letos v lednu, dle rady naší doktorky jsme denně krátce sprchovali, ručníkem neotírali, ale lehce potukávali do sucha. Mazala jsem denně přípravkem Tanno Hermal Lotio, brání vzniku jizev a obě děti skutečně nemají ani jednu jizvu a to ani po první velké neštovici. Ven jsme šli po 10dnech a do školky po 2,5 týdnech. První dny, kdy neštovice nejvíc svědily jsem dávala Fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.13 10:45

Tak jsme to nezvladli, na 8tt jsem potratila, ale zvladame to dobre uz jsem doma z nemocnice a za tri měsíce to můžeme zkusit znova :-), jo a na neštovice opravdu nejlepsi na svedění bylo mazat slivovici opravdu to nesvedělo a po 4 dnech jsem vsude měla stroupky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
8.1.13 11:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabi28
31.1.13 09:34

No proč s neštovicemi ne ven? protože vzduchem se nesou i několik kilometrů a lze nakazit celou vesnici, protože dítko je tím vyčerpané a mělo by být v klidu, protože je obzvláště náchylné na prochladnutí a můžete k tomu ještě chtit pořádnou rýmu a teploty. Tak asi proto. Po zaschnutí pupínků bude-li dítko v pohodě, bych šla ven, ale do kolektivu (vč. obchoďáku atd) bych s ní šla tak po dvou týdnech, to už je celkem jistota.

• Citovat
  • Upravit
354
6.7.14 09:58

Ahoj, dcera má neštovice, první pupínek se objevil 1.7,v úterý jdeme na kontrolu, mažu gelem vira soothe. jednou denně. Na začátku jsem dávala fenistil kapky, ale od včerejška už jí to nesvědí. Pupínky zasychají. Teď, proč sem píšu, dcera má jet v pátek k dědovi, všichni neštovice už měli, ale možná příjde do kontaktu s dítětem, je to po takové době infekční? může jet? nebo existuje něco, čím by se hojení urychlilo? k dr jdeme až v úterý. díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
6.7.14 11:44

Jakmile jsou z pupínků stroupky je už neinfekční a může mezi lidi, jen okolí na stroupky může divně koukat, já jsem dětem stroupky mazala měsíčkovým olejem a na noc lehce sudokremem, ten stroupky vysuší a rychleji se odlupujou, neměla by chodit na sluníčko, ven jsem s dětma chodila hned jakmile měli stroupky, nečekala jsem až se všechny vyloupou, vylupovaly se cca týden

Příspěvek upraven 06.07.14 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.7.14 11:54

Díky :) podívám se po tom sudocremu, je lepší to tedy kombinovat s tím olejem? doma mám akorát calciovou mastičku, to asi nepomůže co. A jinak, ještě nemá strupy všude, ale většinu ano, za ten týden snad bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
6.7.14 12:09

Můžeš použít i jiný, ten sudokrem se používá na opruzený zadečky, vysušuje a zároveň promaš´tuje, ale je bílý takže jsem ho přes den nedávala a kalciovlou určitě promazávat můžeš ta je taky mastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
6.7.14 12:15

Tak my zrovna proděláváme neštovice teĎ… já ve 33.týdnu a jakmile to skončí dceři, čekám, jestli to dostane syn… dcera má neštovice od úterka…kdy byla asi první neštovička, no má jich požehnaně.. nicméně dneska bych řekla, že to konečně přestalo svědit…
taky výsev už konečně pomíjí… my jsme teda v tom vedru venku, resp. mám docela velkou zastřešenou terasu, tak si dcera kreslí na stolečku u ní.. na sluníčku není vůbec.. nejhorší je, že mám napuštěný bazén a malý od rána prudí, že se chce jít koupat… no… holt dcera musí pochopit :(… ujišťuje se, že až je bude mít malý, tak ona se bude moct koupat a on ne :D.. holt, tomu říkám sesterská láska..

měla 3 dny horečky, takže jsme dávali paralen, fenistil a Tanio… měla to hodně i v intimním partiích a tam nejlépe zabírá sudocream…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.7.14 12:37

Tak dám tu calciovku. Mě se na pohotovosti ptala dr, jestli nejsem těhotná, takže není žádné riziko? my měly taky horečky,5dní. má to taky v intim. místech, i na jazyku, ale to už zmizelo, na to mi doktorka radila heřmánek a zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
6.7.14 12:39

Jinak, je to děsný v tomhle vedru, nemoci se ani vykoupat, takový vedra a nemůžem ani na koupálko. Ale zase si to odbudou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.7.14 14:59

Zdravím, taky máme neštovice od 1.7. (úterý) a už se dělají stroupky…syn má 2,5 roku, neštoviček má jen pár, čekala jsem to horší… taky jsem přemýšlela kdy budeme moct jít už ven mezi děti, doma a u baráku na zahradě mě to už nebaví :) Naše Dr. má teď ještě celej týden dovču, tak musím zítra zavolat k Dr co jí zaskakuje a zjistím co a jak :) ale asi ještě tento týden budeme doma, mezi děti až za týden :) jinak mažu mu to taky tím gelem, je přímo na neštovice a na začátku jsem mu dávala i ty kapky Fenistil. Jsem ráda že je má a že to už bude za náma :) teplotu měl až třetí den večer a pak 2× po sobě v noci, jinak je jak kdyby mu nic nebylo :) skáče, dovádí :) tak ať už jsou ti naši miláčkové zase zdraví :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.7.14 15:04

A ještě doplním ven chodíme, ale samozřejmě že ne na sluníčko a když měl teplotku zvýšenou, tak jsme byli celý den doma. Máme svůj domek a sousedi dál od nás, takže to jde být venku, když je na zahrádce stín :)

A má to v hlavičce, tím se mu i zvětšily uzliny, pak na víčku jednu, jednu malou i na pytlíkovi, v obličeji jen tak pár, no má jich celkem málo, uplně jsem si představovala jak bude mít pupínek vedle pupínku :think: :roll: Teplo stejně zase nebude, tak to už miláčci vydrží :) pak si ještě vody a sluníčka užijí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí