Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, no my jsme celý týden doma. prý je to v začátcích hodně nakažlivé
ven půjdem až co v úterý řekne dr. Jinak, mně doktorka říkala, že kdyby měla neštovice na oku, tak okamžitě k oční.
@curry12 píše:
Ahoj, no my jsme celý týden doma. prý je to v začátcích hodně nakažlivéven půjdem až co v úterý řekne dr. Jinak, mně doktorka říkala, že kdyby měla neštovice na oku, tak okamžitě k oční.
Mě zase sestřička od Dr řekla, že pokud máme svůj domek a zahrádku tak když nebude na sluníčku a nebude mít teplotu tak ven můžeme ![]()
Jinak, o tom že máme jít k očnímu mi nikdo nic neříkal, dokonce kamarádka mi řekla, že její malá to měla v oku
malej to má na víčku, což si myslím že je mnohem lepší než v oku… ani ho to nesvědí…
Já pojedu do města ve středu dopolko, tak se asi taky k Dr stavíme..abych věděla co a jak, lepší když jukne na něho ona, zda už má stroupky všude, nebo ne ![]()
My máme taky právě sousedy daleko… dcera to naštěstí nemá od kotníčků dolů, tak měla dneska svátek a v lavorku měla trošku vody alespoň na ovlažení chodidel…
jinak je to na houby.. teď to má malá, pak to beztak chytne malý a do toho to vypadá, že to neprodělal ani manžel, takže pokud to budou chytat od sebe, tak to vypadá, že do půlky srpna máme vystaráno a pak můžu jít vesele rodit…
..no, takhle jsem si teda odpočinek před porodem nepředstavovala
… místo, aby skákali kolem mne, budu skákat asi já
… takže vlastně žádná změna
…
jinak v těhu je to nebezpečné začátkem těhu a koncem před porodem.. tedy i u mne… já neštovice prodělala, ale měla jsem jen dva pupínky… takže jsem se vyděsila, že jsem měla slabý průběh a mám beztak málo protilátek, naštěstí mi z odběrů vyšlo, že mám protilátek na kila a mohla bych rozdávat
… takže i při malém průběhu může tělo vytvořit dostatečnou imunitu:)
Já jsem děti dokud měli puchýřky koupala ve slabém roztoku hypermanganu 3-5× denně od prvního dne výsevu max 5 min, hypermangan dezinfikuje a vysušuje, po koupeli jen poťapkala ručníkem a hned jsem je mazala protisvědivým mlíkem Tanno hermal lotio, stroupky jsem pak mazala jak jsem psala na předchozí stránce
Nazdarek…a je ten Hypermangan normalne dostupny v lekarne, nebo musim pro recept ![]()
Kdo má o ně zájem nechť si přijede. Tel 605734271 Lenka
Ahoj.
mojí dceři je sedm let,,dostali jsme neštovice minulý týden..můžu říct, že je to katastrofa..má dlouhé husté vlasy takže jí ty neštovice dost trápí..první tři dny jsme měli vysoké teploty 39..přidalo se nám tam i zvracení..
první tři dny byli děs..na doporučení lékařky jí dělám heřmánkové koupele nebo jí jen sprchuji a mažeme tekutým pudrem..podávali jsme fenistil proti svědění a tím že byli teploty vysoké tak na doporučení lékařky jsme podávali paralen a ibalgin…teď už jí je líp a má i klidnější spánek..
ještě mám 5 letou dceru tak jsem zvědavá jaký průběh to bude mít u ní až to vypukne.. ![]()
Ahoj, ve čtvrtek to bude 21.den od začátku neštovic. Dcerka už má jen 2 malé flíčky na obličeji a 3 malé na hrudníku. Chtěla bych se zeptat, zda by mohla na chvíli na koupaliště, když bychom jí namazali nejsilnějším faktorem. Spíše tedy počítám, že ne… Nebyly bychom tam ale celý den, spíše dopoledne a po poledni bychom jeli domů. Brali bychom s sebou plážový stan, tak by snad nebyla ani celou dobu na sluníčku. Díky za rady
@Monika24 pokud chceš riskovat, že bude flekatá, tak jdi. Osobně - kluk se dostal na slunko 3 m po a stejně měl flekatá záda.. naštěstí mu to zmizlo, ale trvalo to téměř rok ![]()
@martina.se píše:
@Monika24 pokud chceš riskovat, že bude flekatá, tak jdi. Osobně - kluk se dostal na slunko 3 m po a stejně měl flekatá záda.. naštěstí mu to zmizlo, ale trvalo to téměř rok
No to snad ne
Já žiju v tom, že může na slunko po zaschnutí všech pupínků ![]()
@PetiteFillette píše:
No to snad neJá žiju v tom, že může na slunko po zaschnutí všech pupínků
@martina.se Možná to je jen fototypem kůže
Zrovna čekám, jestli se nakazil nebo ne, to bychom taky mohli celé léto sedět doma a jen se dívat z okna, jak je krásně na zahradě ![]()
@PetiteFillette my jsme oba dost tmavý, snadno se opalujem, tak možná aji proto ![]()
Nás dětská taky upozorňovala, že rok po prodělaných neštovicích pokud možno dávat hodně velký pozor na pobyt na slunci a mazat a mazat a mazat vysokým faktorem. Mají prý tu kůži nějakou slabší či náchylnější k trvalému zpigmentování. My prodělali neštovice minulý rok v dubnu a musím zaklepat, že sluníčko ji v létě nic neudělalo. Mazala jsem dost, ale stejně lítala okolo bazénu a do bazénu, nedělám si iluze, že byla stále namazaná.
A ty fleky jsou tmavší nebo světlejší, než okolní kůže, kde pupínek nebyl?