Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anetaaaa Já za sebe doporučuji koupaní v hypermanganové koupeli. Synovi bylo v tu dobu 1,5 a měl opravdu ošklivé neštovice o velikosti až půl cm, hodně nalité. A měl je také úplně všude. Po hypermang. koupeli mu rychle zaschly. Myslím si, že pokud ta koupel bude opravdu slabě růžová, neuškodí, ale pomůže mu to od svědění a bude to mít rychle zaschlé. U syna byl kritický až nějaký 5. den. To už měl všechny obrovské a úplně všude.
@Anetaaaa píše:
Ahoj holky, syn 6 měsíců - neštovice. I když je plně kojený tak teda neštovice má opravdu škaredé. Jediné místo kde to nemá jsou oči. Dnes je třetí den osypaný a já se chci zeptat. Myslíte, že bych ho mohla vykoupat v úplně slabé hypermanganové koupeli? Díky za rady.
Ahoj, kde je chytil a jaky ma prubeh? Ja se ted docela bojim o 5 mes. mimi, prisli jsme do styku s holcickou, co je mela..Predtim mel nestovice 5 lety syn, to jí byly 2 mesice a byli celou dobu spolu a nechytla to. Po jake dobe od setkani s nemocnym to u vas propuklo?
Jinak ja koupala kazdy den, hypermangan(malinko) se sodou..tak drzim palce, at je rzo dobre
Nám teď neštovice končí a moc doporučuju koupit v lékárně Virasoothe. Je to takovej průhlednej gel a maže se to přímo na neštovice. Nedošlo k rozškrábání ani jedný neštovice a ani svědění a rychle se to hojí. I průběh se zdá být krátký a to jsme napočítali hodně přes 100 neštovic. Podle mýho je pudr a hypermangan už trochu zastaralá metoda.
@Pinkie píše:
Nám teď neštovice končí a moc doporučuju koupit v lékárně Virasoothe. Je to takovej průhlednej gel a maže se to přímo na neštovice. Nedošlo k rozškrábání ani jedný neštovice a ani svědění a rychle se to hojí. I průběh se zdá být krátký a to jsme napočítali hodně přes 100 neštovic. Podle mýho je pudr a hypermangan už trochu zastaralá metoda.
Nám ho taky doporučila lékárnice a syna to po něm nesvědilo. Jo na noc ještě dostával fenistil kapky a vše proběhlo Ok i bez teplot.
@MUFICE Přesně, taky jsme dávali Fenistil kapky na spaní a vše proběhlo v klidu, bez svědění, škrábání a bez teplot. Čekala jsem to horší. Uvidíme, co pak u syna, ten je větší cíťa. ![]()
Ten gel mame taky a jeste penu PoxClin, ta je taky dobra. Fenistil davam i pres den, co se tyce koupani, sprchuji kazdy den jen vodou, doporuceno pediatrem.
Ahoj holky, syn 5 let má od pátku neštovice. Kdy jste poslali dítě do školky? Syn už je 3týdny doma (prázdniny, před tím byl nemocný) a dost se nudí. Mudr. říkala, že desátý den už může do kolektivu, tak nevím.
Příští pondělí už by tedy teoreticky klidně mohl, aspoň do oběda začít chodit. Neštovic moc nemáme, ale já vůbec nemám představu, kdy se neštovice zhojí a kdy už bude fit a nebude, tak oslabený. Nechci to podcenit, ale syn se těší na kamarády a nudí se..:( Díky za rady
@Ivulka88 nuda sem, nuda tam, po vysypání neštovic klidně dva tři týdny.
Ač se to občas tak netváří, neštovice jsou hodně velký sousto pro imunitní systém.
Obecně se říká, že nakažlivý není po zaschnutí posledního pupínku, nicméně jeho vlastní imunita se s tím bude ještě prát pár dní, pomálu týdnů.
Moc do kolektivu a být celý den ve školce, to je velký rozdíl.
Takže od pondělka bych ho třeba brala na hřiště nebo tak, ale na školku plnou bacilů to nevidím. Vždyť má neštovice třetí den! Náš malej byl s neštovicema doma skoro tři týdny.
Tělo je fakt hodně oslabený, chytí každej bacil co půjde kolem, a jeho imunita ti nepoděkuje ![]()
@Ivulka88 Souhlas. Kvůli jeho vlastní imunitě doporučuju léčbu dodržet. Pořád je chřipkové období, navíc kolem nás lítají i střevní věci, a opravdu nechceš, aby malého s rozhozenou imunitou sejmulo něco takového.
@Ivulka88 do školky by mohl v momentě, kdy se mu sloupne poslední pupínek. Nicméně nám vždy doktor doporučoval ještě aspoň týden doma. Pokud ho pošleš s oslabenou imunitou do školky, tak si sice dva tři dny pohraje, ale pak ti zase lehne. Dcera byla takto doma s neštovicema 4 týdny, syn necelé dva.
jen dodám, že to není jen o tom, že ti po návratu ze školky přijde s rýmičkou, ale ta rozhozená imunita na to může zareagovat fakt všelijak, abyste se pak neléčili půl roku, protože když tu oslabenou imunitu dorazíš další virozou, může se mu úplně sesypat…
fakt bacha, neštovice nejsou zase tak nevinné a pohodové, jak se někdy můžou tvářit ![]()
Dobrý den. Dcerka 15mesicni má nestovice potvrzené doktorkou. Ale jen maliinko osypana, měla velký na krku a cele, pak malinké asi 4 na zádech, 1na boku a 2 na každé ruce a ty byly opravdu vodnate. Na nohách v hlavě nic. Dneska je to 5.den a už je skoro nemá. Pořád můžeme tak pudem ( musím jedine doporucit). Takže myslíte, že sprchová ji můžu? A můžeme už ven když není taková zima a I zároveň hrozně slunicko? Doktorka rikala že by od středy mohla už i na prochazku. My máme stesti, že bydlíme s velkou zahradou a nikdo nikde i když se jdeme projit. Díky za info.
Je mi 14 let neštovice jsem měl jako malý dostal jsem je relativně nedávno protože jsem byl nemocný a moje mladší sestra to přinesla ze školky, a co vám musím říct je to hodně blbé to mít takhle pozdě protože když to rozškrábete tak vás to pálí svědí a štípe zároveň píší to ve 4h ráno protože mi nejde spát jelikož jsem to vše ve spaní rozškrábal všude na rukách nohách a také na hlavě a ve vlasech.