Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mazali jsme tekutým pudrem s mentolem a opatrně omývali odvarem z heřmánku.
@ewes, a kamarádky, babičky by do lékárny nedobehly, sousedka? To tam nikoho nemáš? Možná by někdo i půjčil tu dětskou vaničku…mi třeba jedna zabírá místo v komoře a hypermangan a bekomplex mám běžně v lekarnicce a klepnout na mě sousedka, bez pozastavení půjčím, zabehnu do lékárny…líná huba, holé nestesti
![]()
My měli na začátku roku a Doktorka doporučila nemazat vůbec, jen ty které opravdu hodně svědí, že se rychleji vysuší a do 14 dní byla fit. Starší když je měla, pořád jsme mazání a doma jsme byli skoro měsíc
@katrih píše:
My měli na začátku roku a Doktorka doporučila nemazat vůbec, jen ty které opravdu hodně svědí, že se rychleji vysuší a do 14 dní byla fit. Starší když je měla, pořád jsme mazání a doma jsme byli skoro měsíc
Jj, to se zalepi a pod tím pudrem se to nehoji, ale ten hypermangan je fakt perfektní…
@ewes děti jsem koupala v hypermanganu (3 zrníčka na vanu - voda je jen lehce růžová). Jedno z dětí mělo takto velké boláky, ty jsem mazala framykoinem (už je zase v lékárnách).
@ewes co manžel, že by se stavil cesto z práce v lékárně? Případně pro recept na framykoin u lékařky?
@Eveelin jj nejspis to tak dopadne, jen to proste bude az vecer…dcera mi tu jeci, ze to boli, tak zkousim, cim z domacich zasob bysme to mohli resit…
Eva
„Chlupatá“ tričkovina pupínky může dost dráždit. Nemá nějaké plátěné oblečení? ![]()
@ewes nedivím se jí. Má ty pupínky opravdu veliké. Ale některé děti jsou hodně nervózní i u menších pupínků. A nebo popohnat manžela, aby přijel dříve domů
. Možná bych zkusila i kamarádky (známé) v okolí…
Mazala jsem tekutým pudrem a omývala černým čajem. Pomohlo to.
Repikova nat! Udelej odvar, natrhej kuch. uterky a pomalu otirej(tupkej )jednotlivy pupeny.Ja je ted mam taky, je mi 35 a prubeh hrozny. Horecky, pupence, je to tyden a vse mam skoro zahojene.Diky repiku.,betu i to becko.Ted cekam, co dcera.Ale budu u ni take repikovat a nechavat volne dychat kuzi. Fenistil popr. dithiaden.
@veve15 Repik mam! to by mohlo pomoct
jdu delat odvar, diky ![]()
Eva
Tak uz se mi podarilo sehnat i hypermangan, takze do vlazne vody, aby to bylo lehce ruzove, v tom ji smocit a osusit?
je to spravny postup?
Eva
@ewes píše:
Tak uz se mi podarilo sehnat i hypermangan, takze do vlazne vody, aby to bylo lehce ruzove, v tom ji smocit a osusit?
je to spravny postup?
Eva
já dělala vodu jako na normální koupel..tzn teplou - ne horkou, prostě normální jako dělám každý jiný běžný den..dávat postupně - dávala jsem párátkem..až to má růžovou barvu..nechat tam vymáchat, klidně at si lehne na minutku, nebo si tam pohraje chvilku a ven…bud nechat volně uschnout nebo jen tak tím ručníkem ďupkat..ne utírat. ( aby se nestrhly pupínky )..klidně i dvakrát denně - v těhle teplech..na noc určitě..