Neštovice, čím mazat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
12.6.17 13:53
@ewes píše:
Tak uz se mi podarilo sehnat i hypermangan, takze do vlazne vody, aby to bylo lehce ruzove, v tom ji smocit a osusit?
je to spravny postup?
Eva

já dělala vodu jako na normální koupel..tzn teplou - ne horkou, prostě normální jako dělám každý jiný běžný den..dávat postupně - dávala jsem párátkem..až to má růžovou barvu..nechat tam vymáchat, klidně at si lehne na minutku, nebo si tam pohraje chvilku a ven…bud nechat volně uschnout nebo jen tak tím ručníkem ďupkat..ne utírat. ( aby se nestrhly pupínky )..klidně i dvakrát denně - v těhle teplech..na noc určitě..

• Citovat
  • Upravit
3359
12.6.17 13:59
@smurfka píše:
já dělala vodu jako na normální koupel..tzn teplou - ne horkou, prostě normální jako dělám každý jiný běžný den..dávat postupně - dávala jsem párátkem..až to má růžovou barvu..nechat tam vymáchat, klidně at si lehne na minutku, nebo si tam pohraje chvilku a ven…bud nechat volně uschnout nebo jen tak tím ručníkem ďupkat..ne utírat. ( aby se nestrhly pupínky )..klidně i dvakrát denně - v těhle teplech..na noc určitě..

Tak samo, taky záleží jestli má dcerka teplotu, dávala jsem toho hypermanganu trochu více, ale určitě voda růžová, nechat uschnout, netrit a jen chvilku - tak dvě tři minutky, ráno o večer, V takovém horku, klidně i po obědě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
12.6.17 14:12

@smurfka @MarieP diky, ted jsme po boji namazaly tim virasoothem…vecer bych ji vymachla v te vode…ona se taky celkem poti, takze verim, ze to pomuze i tak…
a co hlava? ma nejake i ve vlasech muze si v tom namocit hlavu?
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
12.6.17 14:18

@ewes taky jsme měli ve vlasech..máčela jsem, ale pozor na oči a pusu..spiš at zakloní hlavu a ponoří se a pak tu vodu pozor at nezteče do očí..a pusy.

• Citovat
  • Upravit
3359
12.6.17 15:56

@ewes, děti měly ve vlasech minimálně a měly neštovice v únoru, hlavu jsem nemacela, ale v horku bych namocila, pokud teda nemá extra dlouhé a husté vlasy, které schnou hodiny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
13.6.17 09:37

Zrovna je taky mame a na dolni vicko mazeme masti opthalmo septonex.Je bez predpisu. A jeste mazeme na intimni mista masti Betadine a mame klasicky pudr na cele telo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.6.17 21:21

Bodyfresh ochladi a poslouzi jako dezinfekce, na hojeni pak Tea Tree a nebo Mesicek

• Citovat
  • Upravit
1
24.6.17 10:35

Nám se osvědčily hypermanganové koupele, bodyfresh. Protože škaredých pupínků měl syn snad tisíc, ze zoufalství jsem ho začala fénovat. Určité místo aspoň 20 minut. Výsledek mě samotnou příjemně překvapil. Hojení se hodně urychlilo. Teď má neštovice druhý syn. Také je osypaný úplně celý. Dneska čtvrtý den co fénujeme a už má na některých neštovicích stroupky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
19.4.18 16:16

Neštovice 8.měsíční

Prosím o radu,
dcerka 8.m má neštovice, lehčí průběh protože jsem je měla s ní v těhotenství před rokem.(Kašel a rýma už 14dní a teplota nad 37C)
Doktorka říkala nemazat, jen večer dát 9kapek Fenistilu, ale dcerka mi celý den řve a řve, teď konečně spinká, svědí jí to.
Babička mi říká, že jí trápim, že jí na to nic nedám :roll:
Dr. má dovolenou, tak jsem jí nemohla zavolat, jestli můžu dát ten fenistil i ráno, aby jí to nesvědilo?
Mám tu i ten pudr (ještě po mě),tak nevím jestli to na to dát, nebo nedat nic..
Ten hypermangan budu mít zítra, ale stejnak asi není na svědění, nebo?
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
19.4.18 16:24

@lucynka25 syn měl neštovice taky v 8. měsíci a mazala jsem Virasooth gelem. Je to fakt super gel, zmírňuje to svědění a pěkně to chladí. Zabírá to docela rychle. Dcera si stěžovala, že jí pupínky svědí, tak jsem jí to namazala a za chvíli byl klid. Mazala jsem asi 3× denně. Jinak můžu říci, že je ten gel i docela hojivý. Syn měl snad milion pupínků a nemá ani jednu jizvičku, úplně mu zmizely dost rychle. Takže za mě můžu jen doporučit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.4.18 16:25

@lucynka25 hypermangan taky pomáhá na svědění, pokud ji to svědí, klidně bych mazala, já mazala obě děti a neměly horší hojivost. Klidně bych pročetla příbalový leták fenistilu a řídila se jím, případně zavolala do lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
19.4.18 17:12

Všem dětem i malému v 9 měsících jsem mazala Imazolem krémpastou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
19.4.18 18:15

Řeším aktuálně u 4lete začala jsem tekutým pudem, dnes už ti natíram ne pudrem ale zmiňovaným gelem, snad to neva že je to přes to, koupila jsem fenistil kapky a pipinku ju mažu fialkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
19.4.18 18:18

@Yasminn a to se maže na celé tělíčko nebo jen na tupky? Ten jsem s ní bojovala, mazala jsem jí ty tupky tím tekutým pudrem, furt sebou točí, mrská, takže to stejnak hned setrela :roll:

@smudlinky tak fenistil může 2× 9kapek, tak jí ho ráno dám

už je to dneska 3.den od prvního pupínku, jak dlouho to trvá? Já si to vůbec nepamatuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.18 18:18

@lucynka25 Já bych to mazala tím pudrem na neštovice z lékárny. Po něm to syna nesvědilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí