Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám doktorka říkala fialkou nebo dětským pudrem
a pomohlo to.
@Petruna21 fialka je genciana? a i na takovy ty „otevreny“ pupinky s bilym stredem?
Eva
Pokud se nebojíš, můžeš zkusit tea tree olejíček. Někteří lékaři ho doporučují, někteří naopak (prý kvůli přecitlivělosti u některých dětí). Za mě to bylo to nejúčinnější.
@ewes Mazali jsme i takové to neštovice a fakt to pomohlo ani jizvy po tom nemáme. ![]()
@Agneth Tea tree mam, ale bojim se, aby nervala bolesti, ze to pali, nejak si to do tech otevrenych ran neumim predstavit ![]()
Eva
Malá měla v oku a pediatra nám předepsala nějakou mastičku, tak bych zašla za ni..název už nevím..
Jinak já mazala i hypermanganem..udělat roztok, namočit houbičku a potírat. ( já teda v tom děti koupala, ale kdo se bojí, stačí natírat )
a ještě jsem měla tekutý pudr. Taková modrá krabička..
Jinak ládovat béčkem - bkomplex kapky..já dávala od výsevu a dávám doted - bečko je na regeneraci kůže, navíc ted v létě odpuzuje komáry a klíštata..takže berem celou sezonu.
@ewes píše:
@Agneth Tea tree mam, ale bojim se, aby nervala bolesti, ze to pali, nejak si to do tech otevrenych ran neumim predstavit
Eva
Je pravda, že dceru jsem tím mázla hned v počátku a do této fáze u ní pupínky vůbec nedospěly…Do otevřené rány bych se asi také bála. ![]()
@ewes píše:
Ahoj, dcera má neštovice viz foto. Čím mazat v tomto stadiu aby kůže rychle regenerovala a nesvědilo jí to? A ještě jedna otázka, podobný pupínek má na očním víčku a v koutku oka, co s tím na takovem citlivém místě?
Mam vira soothe, imazol krempasta, gencianu, kapky fenistilna dostává…
Díky za jakékoliv rady.
Eva
Ty jo, to má pořadné
, já děti koupala v hypermanganu, pomáhalo perfektně, jen prohodit vanou 2 x za den…
Jo a taky vitamín B je na toto fajn…
Příspěvek upraven 12.06.17 v 11:20
Je to ale to nejlepší, co můžeš v tomhle stavu udělat…kup dětskou vaničku, větší škopek…
@MarieP jo a vlastne ani ten hypermangan nemam…a do lekarny az vecer muze muz cestou z prace…netroufnu si s ni ted mezi lidi a jeste tu mam mladsi k ni…
a co ta genciana? daval to nekdo? pomazat myslim…
Eva