neštovice v těhotenství

267
9.9.08 21:06

neštovice v těhotenství

AHoj, prosím rychle o radu, jak vypadají neštovice. Jako mala jsem je měla, ale už si to nepamatuju. Můj syn má pupínky cca 5 dní(jako malé akné) na obličeji čtyři a na ručičce dva. Jenže od dneška ráno se mu na ručice ty dva hodně zvětšili. Je to jakoby kousanec. Drobný lesklý pupínek a kolem něj oválné červené kolečko. Nevím, zda ho svědí - to mi ještě neřekne.
Zítra poběžíme hned k doktorce. Ale nemohla bych v klidu spát, protože jsem slyšela, že v těhotenství pokud přijde žena s neštovicema do styku je ohrožený i plod. Znamená to tedy, že pokud doslova onemocním neštovicema je zle, nebo jsem s tím dotyčným jen v kontaktu, tak už je zle? Nevím, zda se jedná o 1 trimestr, nebo třetí. Já jsem ve 36 týdnu. Ještě musím dodat, že dcerka žádné pupínky nemá a to je s bratrem ve styku 24 hodin denně. Moc vás prosím napište brzy, nebo stresem porodim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
9.9.08 21:45

Marti,
to je mi líto a chápu, že máš nervy…
Našla jsem ti obdobnou diskusi na toto téma:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Řekla bych, je je podstatné, že jsi neštovice v dětství měla, to že si to nepamatuješ, není důležité :lol: . Tím máš v sobě protilátky a je velmi nízká pravděpodobnost, že bys je měla znovu.
Za druhé vůbec není jisté, zda tvůj syn má opravdu neštovice. My jsme je neměli tak nevím, ale neměly by se pupínky spíš množit, než zvětšovat? :nevim: Ale to fakt nevím.
A za třetí, nebezpečí může nastat, kdyby ses nakazila týden před porodem, či-li teoreticky máš ještě čas, před porodem nejsi, a v tomto stádiu nemají být nebezpečné.

Držím palce, ať to neštovky nejsou, a jestli to, ať tě minou, a nenervuj se dopředu! :wink:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
9.9.08 21:56

Děkuji za odpověd. Už jsem trochu klidnější. Četla jsem na netu různé komentáře, tak mě to úplně rozhodilo a vynervovalo. At už je ráno!!!!
V knížce mám napsané, že se objeví červený malý pupínek a pak z něj oválný a nakonec praskne. Patriček měl pupínky a ted má dva oválný zvětšující se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková