Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně to neva, nejsem neurotik, prcek usne i při puštěné cirkuli, tak co, prostě jsme produkti velkoměst celá rodina
A kohouti jsou náhodou super, mně se líbí, když mě probouzí to jejich kokrhání, mám pocit že jsem u babičky. Myslela jsem, že si kvůli tomu pořídím slepice, naštěstí je maj sousedi, takže nemusím. ![]()
Asi by mi vadilo spíš vytí psa, nebo dětský pláč, ani ne kvůli hluku, ale že si člověk hned představí, co se tomu tvoru asi děje…
Lizbeth, ja jsem az nepricetna…tuhle jsem malem zacala hazet predmety z balkonu, kdyz OPET po 2 dnech klidu prijeli k nam na sidliste s krovinakem, sekacim traktorem a buhvicim jeste a zacali pracovat tempem jeden travnicek za 3 hodiny…
Stvou me coklove, ktery stekaji v noci, nevychovani parchanti, co ti rvou pod oknem, soused, kterej kdyz odjizdi od domu autem, tak VZDYCKY, i o pulnoci troubi…a taky nas jiny soused pod nami, je mu 90 let a je uplne hluchej, naslouchadlo nenosi, takze ma televizi a radio nanejvic. Kdyz se divame na stejny program v TV, tak my mame vypnuty zvuk a poslouchame jeho televizi
![]()
Ja jsem proste evidentne typ na samotu u lesa…
MadGirlNancy píše:
Lizbeth, ja jsem az nepricetna…tuhle jsem malem zacala hazet predmety z balkonu, kdyz OPET po 2 dnech klidu prijeli k nam na sidliste s krovinakem, sekacim traktorem a buhvicim jeste a zacali pracovat tempem jeden travnicek za 3 hodiny…
Stvou me coklove, ktery stekaji v noci, nevychovani parchanti, co ti rvou pod oknem, soused, kterej kdyz odjizdi od domu autem, tak VZDYCKY, i o pulnoci troubi…a taky nas jiny soused pod nami, je mu 90 let a je uplne hluchej, naslouchadlo nenosi, takze ma televizi a radio nanejvic. Kdyz se divame na stejny program v TV, tak my mame vypnuty zvuk a poslouchame jeho televizi![]()
Ja jsem proste evidentne typ na samotu u lesa…
Myslím, že jsi přecitlivělá
Já toto vůbec nevnímám. Děti spaly v kočáru před barákem ať štěkali psi nebo jela sousedovic cirkulárka nebo sekačka.
K těm dětem si myslím, že je dobré je na to zvykat hned od malička. Aspoň jsou zvyklí a nejsou potom třeba takový nerváci jako my
.
Jo a taky mi vadi, jak v dnesni dobe rve hudba v obchodech. Jakoze ne v samosce apod
, ale kdyz se chci podivat po necem na sebe apod, proste projit si kramy, tak - a to i kdyz jdu bez ditete - kolikrat se ve dverich otocim a ani dovnitr nejdu, protoze na ty decibely proste nemam. Pripada mi, ze si tim i kolikrat odrazujou zakazniky, protoze krom pubertaku to snad musi vadit kazdymu - vybirat si svetr kdyz Ti do ucha rvou Kabati …
![]()
nakukovatelka - pravda, takhle jsem si az diky diteti uvedomila, jak silene rve hudba v nakupaku na chodove…kdyz jsem tam jezdila jeste bezdetna, ani my to neprislo, ale kdyz jsem jela s malou v kocarku, tak moc plakala. Taky me nasira hudba v restauracich, nechapu, proc tam musi vsude hrat radio, aby byl jeste vetsi hluk a lidi na sebe kriceli.
Díky za všechny názory.
Já jsem právě byla překvapená tou realitou - nějak jsem se probudila asi z diskotéky.. Protože já v té lokalitě žiji od mala a křižovatka,busy, nákladáky atd..mi až tak nevadily a brala jsem to jako samozřejmnost.
Dítě nemáme přecitlivělé - usíná samo přes den i samo večer - neprobudí jí bouřka, příklepovka ani zvonek..Doma se můžeme normálně pohybovat když spí atd.
Okna pokojíčku a ložnice bohužel jsou na straně silnice, takže na spánek zavírám, druhé pokoje jsou do sídliště, takže je tam relativní klid ( až na pejsky a školní hřiště
)..
Jenže na té uspávací procházce jsem si to najednou uvědomila - těch nevyžádaných decibelů co člověk pojme, co všechno musí tolerovat jeho uši, chca nechca je vystaven šumům o které nestojí a o kterých se dá s úspěchme pochybovat, že jsou pro duševní zdraví nezbytné. šla jsem parkem a přemýšlela - všechno co jsem musela poslouchat byly zvuky vydávané člověkem ( auta, práce, sirény) a jediné co to doplnovalo byl křik straky..Takže nebýt nás, byl by všude klid a mír.
Já nejsem žádná romantička, co by si libovala někde hluboko v lesích - jen jsem se až podivovalo co všechno jsme schopni vyprodukovat za hluk a ještě to vstřebat aniž bychom se z toho nezbláznili.
A neznám matku, která by nebyla vzteky bez sebe, když jí někdo vzbudí dítě ( troubení, štěkot, brzdy atd)..
No tak jsem si ulevila.. ![]()
Jinak jsem vypozorovala, že čím dál tím méně snesu doma hudbu, tv natož ukřičené rádio - u nás se to nepěstuje, ale občas chce manžel pustit nějakou svou oblíbenou věc a já se musím přemáhat, protože chci prostě ticho..( a to jsem dřív poslouchala muziku dost)..
Tak já jsem z Prahy, takže když jsem se přestěhovala k příteli na menší (pro mě) město strašně dlouho mi trvalo se naučit usnout. V Praze jsem byla zvyklá, že nad námi pořádali večírek a
z okna, sousedka se v 22h začala bavit z okna s jinou sousedkou z jiného okna…
A tady mám za barákem pole
Pokud nejsem hodně utahaná, musím si hluk vyrobit i dnes - rádio, TV… jinak neusnu
Když přijedu k mámě do Prahy usínám okamžitě (světlo lamp z ulice, auta, troubení, alarmy…) asi to potřebuju ![]()
Ovšem je pravda, že zvuky vrtačky vrtající do panelu o svátku v 7 ráno, to vraždim a je mi jedno kde jsem
![]()
Jo a to mi připomělo:
Byla jsem s kamarádkou na procházce a spalo jí dítě v kočárku. Na čež jsme prošli okolo dvou mladých kluků, kteří měli „natuněný auta“ Zřejmě před námi chtěli dělat frajery, tak jeden nastartoval „natůroval motor“ (řvalo to šíleně) a zatroubil. Dítě se jí samozřejmě zbudilo a začlo řvát.
Nevěřili byste, ale během vteřiny přiskočilo k těm klukům přeřvala i tem motor se slovy: "A teď, vy frajeři, vylezete a uspíte mi znova dítě, víte jak dlouho mi to trvalo??!!! "
koukali na ní z otevřenou pusou ![]()
Boo to mi pripomnelo jak pubertaci nosi mobily s nahlas pustenou hudbou a prervavaji tu hudbu, to bych taky vrazdila, kdyz mi sli kolem kocaru…moje prochazky parkem byly o tom, ze jsem mela oci na stopkach a sledovala kde kdo jde a kam zahnout, aby tam byl klid ![]()
jo a u nas v parku je jeste dalsi mistni specialita - musi si tam odpracovat nejake ty verejne prace nasi romsti spoluobcane, takze tam stoji opreni o smetaky a rvou po sobe (oni potichu mluvit neumi
) …
ale to uz jsem odbocila od diskuze
Mě hluk vadí, mláděti taky - každé zaševelení ho vzbudí. Manžel chce, abychom ho na hluk otužovali, ale kámoška tvrdí, že to nemá cenu, že to je vrozené. Má 3 děti, první spí jak dřevo, druhého vzbudí cvaknutí kliky u dveří.
ohledne buzeni deti - naproti nam maji 3 obrovsky nevychovany cokly, takze muzete hadat, jak koncily me uspavaci vychazky. No mozna i diky tomu jsme radej naucili mlade spat doma.
Ahoj, my bydlíme na vesnici, takže asi je to lepší než město, ale okna máme nasměrovaná k sousedovi kutilovi, kterej pravidelně (je v důchodu) v poledne, kdy jde malá spát, kutá a kutá a pouští míchačku a mlátí se všim, takže kvetu. Ale malá to tak nějak nevnímá, usne v poho, asi si už zvykla
A o víkendu pravidelně v poledne ostatní sousedi vytáhnou sekačky a jdou si sekat travičky, takže to kvetu. A taky maj pejsky, který celou noc štěkaj, takže okno musím zavřít. Ale jak řikám, malá to ignoruje, jen já jsem ta neurotička, který všechno vadí. Ovšem při ranním kokrhání kohouta je malá v pozoru, oči dokořán.