Netoužím být supermatka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Neznam omu konkretni diskuzi, ale taky jen obcas cucim, jak jsou mnohe netolerantni. Budiz jim omluvou/castecnou/,ze kyzeny nadhled vetsinou prinasi az zivotni rany a take s ruznymi zkusenostmi prozite roky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O te diskusi sice nevim, ale tady ta tva mi prijde, jako naprosto zbytecna. Nevim, co tim chces dokazat, ze napises par radku o tom, jak ma nekdo ubrat a zacit premyslet.
Zde je internet, diskusni forum, kazdy zde napise svuj nazor, jsou tu virtualni lide, sto ludi sto chuti. Myslim, ze ikdyz sis ted vylila srdce, tak s tim nic nezmuzes, Toz tak.
- Citovat
- Upravit
Emi, máš právdu. Dnes jsem tam nakoukla a děkuji, nemám to zájem ani pročítat detailně
. Ono je k poblití už to, že tahle společnost je netolerantní obecně - mám několik kamarádek, které jsou dobrovolně bezdětné, děti je nezajímají víc, než cizí sbírka motýlů a co ty si musí vyslechnout - ony stačí jen ty velestupidní dotazy, kdy bude mít dotyčná „mimíska“, případně ještě stupidnější schovívavé komentáře „však ty změníš názor“ a podobně. Zajímavé je, že tyhle dotazy dávají jen a pouze ženské (a většinou už s dětmi). Pokud už se žena rozhodne mít dítě, pak je tady těmi profi matkami (některé to mají naštěstí jen přechodně a mizí to nástupem do práce a zapojením se do běžného života) poučována a obtěžována v případě, že se jí nechce kojit, kojí krátkou dobu, chtěla rodit císařem na vlastní přání, umí přiznat, že dítě pro ni neznamená 100% všeho, že ho nestaví nad vlastního manžela, že nechce třeba očkovat… dosadit se tam dá cokoliv, stačí si projít jen tento web.
Příspěvek upraven 01.08.12 v 12:25
- Citovat
- Upravit
Mi taky občas přijde, že na zemi jsou jen supermatky, které diktují ostatním matkám, jak a co se má dělat a jen jejich názory jsou ty správné…
krásně napsáno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím se ovšem pochlubit, dnes mi jedna paní pochválila, že mám krásně bílé plínky, že se podle toho pozná, že se hezky starám
@ivuska.h píše:
Co přesně je to ta supermatka?
No, matka, které všechno stíhá, dbá na doporučení WHO co se týká jídelnčku a péče o dítě. Vychovává dítě bez chyby, stíhá mít uklizeno a má spoustu dalších aktivit. Je spokojená sama se sebou a my, které nestíháme jí závidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie Je to tak jak píšeš. Názor je názor, ale tady je to občas „vnucování svojí pravdy“.A není to jen co se dětí a mateřství týká. Když tu někdo napíše třeba, že nesnáší svojí tchýni z nějakého důvodu, hned se sesypou ženský, co litujou tchýni a to proto, že oni takovou zkušenost nemají. A takhle je to se vším
Pěkně si to napsala, jen škoda, že tím nehneš svědomím těm supermatkám a superženám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nevím, co je to super matka.
A co je to za diskuzi?
A vůbec, papír a eMimino snesou všechno, nějak mě už asi nic nepřekvapí, co je kdo schopnej vyplodit
.
Každej občas zaperlíme, a s.ere mě tu poslední dobou kdekdo
- Citovat
- Upravit
Já jsem třeba taky vytočená
ikdyž vůbec
nevím, která bije a které diskuzi je řeč.
můžu se tady vylít, co mě s.re?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jednu stranu máš pravdu, často jsou maminky zbytečně ostré, na druhou stranu je to diskuze od toho, aby se diskutovalo a každý má právo napsat svůj názor, ať už pozitivní nebo negativní. Často se setkávám s tím, že pokud někde nenapíšu ňuňuňu, Ty jsi ale chudinka, ten Tvůj chlap je ale hrozný, Ty jsi měla ten nejhorší porod, Tvoje problémy jsou prostě nejstrašnější, tak se na mě ostatní vrhnou, jako že nejsem empatická a bůhví co ještě. Existují zde diskuze, ve kterých zakladatelka žádá radu, ale vlastně chce jenom politovat a nechce vyslechnout názor ostatních, nebo radu k problému. Je jich takových hodně a osobně bych doporučovala, pokud nechce objektivní názory, kterou jí tady holky, které to vidí „zvenku“ řeknou, tak ať to napíše do úvodu a může tam mít třeba 10 stránek politování ![]()
EDIT - nenarážím na zmiňovanou diskuzi, nevím o čem je řeč ![]()
Příspěvek upraven 01.08.12 v 12:27
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť je to jenom internet, někomu pomůže jen to vypsání, někdo bohužel ocení nejvíc ty „super“ rady ale přece si tím nenechám kazit život.
Spíš bych pak zapřemýšlela komu se ve finále žije líp - jestli tomu co kdekoliv (prototyp mě
) a komukoliv vyblije vše co má na srdci nebo tomu, co ho za to vyblití odsoudí a sám v sobě má tisíc dalších nevyřešených pocitů, kterými se užírá a na veřejnost by to nikdy nepřiznal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Supermatka jsem já, protože mám Superdítě. Všechny ostatní si jen na něco hrajou
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna v této diskuzi uživatelka rozhodně nechtěla politovat. Dost uživatelek jí dokázalo podpořit a napsat svůj názor aniž by ji litovaly či kamenovaly. Bohužel některé si jedou tu svoji a přesně jak píše emilie, jak je něco jinak podle jejich, je to špatně.
- Citovat
- Upravit
Ani já ne