Netoužím být supermatka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1058
1.8.12 13:40
@ana11 píše:
Nedávno odcházela ta, co se velmi projevovala v diskusích o umělém přerušení. No a na nick si nevzpomínám :think:

Tak to nevím, o koho jde. Sleduju vždycky jen diskuze, které jsou pro mě nějakým způsobem aktuální, nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.8.12 13:40
@1aktak1 píše:
jo ta taky vlastně odcházela a ta teda stála za to :cert:

Co jsem pochopila, tak byla věřící a já snad i umím pochopit, jak tyto diskuse ona vnímala. Nicméně prostě věřící by si měli v první řadě uvědomit, že jejich pravda je jen jejich a nemusí být pro všechny univerzálně nejpravdivější. U některých to velmi postrádám. Tak nějak cítím potřebu z některých ostatní obrátit na tu „svoji pravdu“ :roll:. A mně to strašně vadí. Tím teď nemyslím onu uživatelku, mluvím o lidech z mého okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
1.8.12 13:41

@ana11 Řekla bych, že snad i nejhorší druh…a víš co mě děsí nejvíc? Že už si s přítelem domluvila, že v říjnu k nám přijede (26.10. mám termín porodu) a bude mi radit a pomáhat aspoň na pár měsíců… :lol:
nemůžu se dočkat, až uslyším, co všecko dělám špatně a za co všecko můžu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
1.8.12 13:41
@Suzume píše:
Tak to nevím, o koho jde. Sleduju vždycky jen diskuze, které jsou pro mě nějakým způsobem aktuální, nebo tak…

A já se přiznám, že občas čtu právě ty bouřlivé přestřelky. Ujasním si svůj postoj a když vidím ty netolerantní komentáře, tak mám pocit, že v reálu jsem trochu tolerantnější. Doufám teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
1.8.12 13:42
@maxi2408 píše:
Omlouvám se, vpluji do proudu slov :)
Emilie,
ano, máš pravdu a také chci říct, že chci být supermatka, ale jen pro své děti.
Intuitivně plout správným směrem a rozhodovat se dle zdravého selského rozumu a vlastního mínění. K okolí se chovat tak, jak bych si přála, aby se chovalo ke mne.
První dvě mi to skvěle potvrzují a zbytek jejich drobných vadiček je otázkou tolerance :)
Některé diskuse fakt nechápu, ale asi je to dobou - všude v reklamách naklizeno, nažehleno, načančáno, usměvavo, bezchybno, vydesignováno - ve filmech to samé.....tak se nedivím, že to u některých občas dopadne jak v Biomanželce nebo špatné reklamě na Jar.
Všeho s mírou, tedy pokud zrovna někde nesedí v putyce :mrgreen:

Ach ano, taky nedosahuji orgasmu, když používám CIF… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
1.8.12 13:44

Ne ne tady v tyhle diskuzi neni zadna supermatka, jen same tolerantni a rozumne zeny, ktere se o tom musi navzajem ujistit 8) Supermatky jsou samozrejme TI DRUZI. Dokud nedojde na tema ktere nas opravdu pali a tyka se nas treba i osobne, tam je konec vsi toleranci a slusne diskuzi, n'est-ce pas?

• Citovat
  • Upravit
2453
1.8.12 13:44

@Máca9312 kyanid neseženeš? :lol: :mrgreen: :twisted:
Lepší radu nemám, za takovou pomocnici bych :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.8.12 13:45
@Emilie píše:
Já jsem slepice. Já to přiznávám. Kvok. :mavam:

jó, jednou se tu kvokalo ve verších, vzpomínám si :-D A kde byly všechny supermatky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.12 13:46
@ana11 píše:
Co jsem pochopila, tak byla věřící a já snad i umím pochopit, jak tyto diskuse ona vnímala. Nicméně prostě věřící by si měli v první řadě uvědomit, že jejich pravda je jen jejich a nemusí být pro všechny univerzálně nejpravdivější. U některých to velmi postrádám. Tak nějak cítím potřebu z některých ostatní obrátit na tu „svoji pravdu“ :roll:. A mně to strašně vadí. Tím teď nemyslím onu uživatelku, mluvím o lidech z mého okolí.

Ano, existuje terminus technicus „český katolický Taliban“. I když to zdaleka není česká specialita a netýká se to pouze katolíků, ale i jiných… :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.8.12 13:46

:mrgreen: :mrgreen:
Ani nevíme, o co, že přicházíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
1.8.12 13:47

Mě teda přijde, že se tu lidi chovají lépe a lépe. Například. Kdyby tu před pár lety založil někdo diskusi o tom, že chce jít na potrat, tak by byl sežrán. A dnes se tu všichni snaží pochopit, podpořít, najít cestu. Pravda, že diskuse o jídle kojenců a chodítkách už dlouho nečtu.
Takže ano, i mě tato diskuse přijde o ničem. Teda založení této diskuse. A navíc - pochopila jsem správně, že to je založené kvůli něčemu, co se odehrálo kdysi? To už pak nechápu vůbec. :nevim: Dneska by fakt lidi reagovali jinak.

Jo, vlastně mě spíš pobavily některé reakce u jedné z nedávných diskusí. Zakladatelka napsala, že její asi roční dcera ráda pije kafe - formulovala to, že je závislá. No a to bylo. Takové reakce jsem vážně nečekala.

Ale fakt si myslím, že je to tu celkem dobrý.

Zajímalo by mě taky, kdo je ta protiva se sprostejma SMS. Zrovna tak by mě zajímalo, kdo byla ta osoba ze včerejší aféry, že se někdo naboural do zamčený diskuse. Já jsem totiž taky slepice. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou

@RyBANA pockat, tebe opravdu nadzvedavaji v diskuzich o jmenech komentare, jake pisu treba ja? :mrgreen: Ja myslela ze to je jen takova hra, aby sis napsala to svoje, kdyz uz musis cist ty blbe poznamky jinych, a ty to porad jeste beres vazne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4132
@terulína píše: :potlesk:Já super matka nejsem, podle některých starších ročníků dokonce své dítě zanedbávám - páč nejede podle tabulek :zed:
Vměšování okolí mě nejvíc .ere, ne to, co tu kdo napíše :lol:

TAbulky vůbec nepřipomínej :zed: :zed:, kterej chytrák todleto vymyslet, tomu bych dala ráda přes d. žtičku. Kamarádka takhle přestala kojit, jen proto, že jí MUDr. řekla, že malý málo přibírá oproti tabulkám, přitom nabral víc jako můj stejně starý prďola. Ale holt doktor je doktor, takže si poradit nenechala, přitom kojit chtěla. Asi si řekla něco o supermatce a poslechla doktora. :mrgreen:

Co se týče supermatkovství tak u nás to v dané chvíli vypadá takto. Malou jsem poslala s partnerem na registr vystát frontu a přepsat auto, malýho mám na klíně a vozíme se tady na židli od compu zpět, uprostřed pokoje čeká vysavač až se ho někdo chopí a oběd je plánu, zatím jen v mé hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
1.8.12 13:48

@Aladina koho myslel Jura007 už jsem tu psala. A ten co se naboural do diskuze? Ted ho tu dlouho neuvidíš, tak ti to možná dojde ;)
Jinak ta dikuze je sice založená před 4 roky, ale příspívá se tam i dnes ;)

• Citovat
  • Upravit
10937
1.8.12 13:48

Ahojky, já nejsem supermatka, potřebuji taky občas vypnout, neřešit, že chce čůrat, přitom umí sama, že chce napít, že má hladeček když před tím dvě hodiny seděla u jídla a nechtěla jezt, že se pořád perou, že mladší syn pořád někam leze, že se mlátí, že pořád na sebe křičí, tak prostě potřebuji vypnout. Nechci jim stát za zadkem a vymýšlet jim činnost, chci aby si uměli spolu hrát a já si třeba v klidu mohla dát kafé. Dokud mám tu mateřskou „dovolenou“. 8) Někdy jsem unavená, je mi špatně a prostě mám co dělat, abych byla happy. Někdy se taky potřebuji vyspat, mám své dny, kdy mě celý svět může škrabat záda. Nechci se jim věnovat na 100% sát jim za zadkem, rozmazlovat apod, někdy na ně zařvu, protože když 4 letou dceru vrátíte 10× ke stolu se slovy běž jezt tak prostě zařvu a věřte že ona vydrží 2 hodiny sedět u jídla, tisíkrát ji můžu říkat nedělej to a ona to bude dělat pořád.
Nejsem robot a já vůbec nejsem dokonalá. Někdy jsem taky nechápala jak může někdo dát pribináčka v necelým roce, jak někdo může jen řvát, ale prostě ńěkdy to taky nejde, jen jednat v rukavičkách.
K vyjadřováním k diskuzím, jak tu někdo psal, že může vyjádřit svůj názor, ano určitě může, ale v rámci slušného chování. Není tu snad diskuse, kde by se taková matka, co vše ví, co vše zažila najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat