Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tříletá a fénování a lak na vlasy?
To je normální? Já jsem asi fakt mimo ![]()
Mam ctyrletou a taky fenuju kulmofenem, jinak vypada jak padesatileta babka po trvalej, lak nedavam, na fenovani mi neprijde nic sokujiciho, vlasy se tim nenicej, nebo urcite jsou v lepsim stavu, nez kdyz jsou samej cucek. Vlasy ma jinak nadherne kudrnaty kdyz ji po umyti volne uschnou, ale jak v nich jednou lehne, tak vypada jak Habera pred dvaceti lety ![]()
Naše je to samé, akorát má vlasy jako hřebíky, což je lepší. Češu ji kartáčem tangle teezer a jde to krásně.
Syn má vlasy dlouhé zhruba 6cm a taky mu po umytí hlavy vyfénuji vlasy.
Sice tam mám nastavený studený vzduch, ale nevidím na tom nic hrozného. Neřeknu, pokud někdo zatěžuje každý večer vlasy horkým vzduchem a u tak jemných vlásků, to je asi chyba, ale některé se tu projevujete jako hysterky na místo toho, abyste to napsaly v klidu a bez ironie. ![]()
Tangl teezer taky doporučuji, ale taky není úplně 100% já na dceru používám různé krémy nebo oleje na vlasy např. od Balea z DM krém na kudrnatý vlasy, dávám vždycky před česáním, dcera má kudrnatý vlasy a kdybych olej nebo krém nedávala tak by je měla hrozně suchý a to už bych je vůbec nerozčesala… a když chci aby to mělo tvar tak taky fénuju…
občas děláme copánky co můžu nechat třeba týden, někdy i dva… takže pak odpadne na nějakou dobu česání, ale zase to trvá uplést třeba hodinu někdy i 2 ![]()
pokud to fakt nedrží je dobré dělat třeba různě pospojované culíky gumičkama, fantazii se meze nekladou
a holčička má pak na hlavě něco originálního co jí můžou ostatní zavidět…
Moje skoro 4leťačka má taky strašně jemné vlasy. Stříhám ji na krátko, dle kadeřnice pážecí střih, který zase frčí. Má moc pěkný obličej i tvar hlavy, tak jí to moc sluší. Zatím krátké vlasy sama vyžaduje, odrůstající ji rozčilují ![]()
Já mám takové vlasy doteď, aby mi držel culík, musím mít mít jeden typ gumičky a fakt hodně utáhnout. Rozpuštěné mám jak rozára dřív, než stihnu odejít z bytu. Včera jsem si vlasy vyžehlila, na krku volně sepnula skřipcem a během pěti minut (než jsem se namalovala) se mina nich udělal otisk.
Čtyřletému teda po umytí vlasy taky fénuju, aby nešel spát s mokrou hlavou.
Dceři už tedy bude osm, ale odmala ji vlasy fenuji přes kartáč a taky používám různé přípravky (olej na konečky, masku občas). Vlasy ma krásné, zdravé, huste. To jen k tomu, ze někoho to používáni přípravku nadzvihlo. Na noc ji dělám volný copan.
Dcera byla tak do 4 let afro blond. Na hlavě květáček, později vypdala jak Zagorová s trvalou v 80. letech. Vlasy nádherný, práce s nima tragická, používám kondicionér s výživou ve spreji od Schwarzkopfu, kupuju u kadeřnice, je tedy dražší, ale dá se použít i na suché vlasy, fénuju taky od mala, jinak jí schnou dlouho a nemohla by jít spát. Situace se zlepšila, bude jí 5 a půl roku a tím jak vlasy rostou do délky, tak se natahují a tak už nemá na hlavě trampolínu
Má vlásky lehce nad pas při rozčesání, vršek se tíhou narovnává. Takže si myslím, že tvojí holčičce se narovnají délkou, až jí narostou hodně. Jinak lak bych nedávala v žádném případě, to jí ty vlasy zničích, pečující oleje a pod. klidně.
Na rozčesávání hlavně koupit tangle teezer. Mám kudrnaté vlasy a v dětství to bylo šílený, těch probrečených hodin a bolesti.. Babičce pak ruply nervy a ostříhala mě na kluka (parádní květák z toho byl…) Kdyby ten hřeben existoval tehdy, nemusela jsem trpět jak zvíře.
A pokud nedrží sponky, nefungujou nějaké čelenky? Ne ty plastové půlkruhy, co člověku mále vytlačí mozek z hlavy, spíš ty,,látkové" pruhy, že bys jí vždycky nasadila čelenku a tím ty vlasy hodila dozadu, aby jí to různě nelítalo?
@xSnow Když už zmiňuješ čelenky. Já si pamatuji na čelenky, které měly takové jehličky vespod, je to cca 20 let zpět. Já čelenky sice nenosila, ale spolužačky ano. A pak vždy nějaký blboň šel s plastovou flaškou a dotyčnou praštil po hlavě. Zábava kluků, prý to dost bolelo kvůli těm čelenkám.
Doufám, že už se ty hrůzy s těmi ostny nedělají. ![]()
@TSMoruga čelenky s hřebínky dole se pořád dělají
a pro hustovlasé je to výborná věc, protože ty klasické půlkruhy v těch vlasech prostě nedrží. A látkové čelenky, šátky,…to je vůbec nejlepší.
@TSMoruga Já myslím, že dělají
A což o to, ty zuby byly blbý, ale ještě horší mi vždycky přišly ty konce, co za ušima tlačí a bolelo to tak, že ti má každou chvíli prasknout hlava a rupnout jak meloun omotaný gumičkami ![]()
Mně ve vlasech drží jen ta zubatá čelenka, s látkovou nemám šanci, ta mi hned sjede dolů ![]()
@Tarinka píše:
Mam ctyrletou a taky fenuju kulmofenem, jinak vypada jak padesatileta babka po trvalej, lak nedavam, na fenovani mi neprijde nic sokujiciho, vlasy se tim nenicej, nebo urcite jsou v lepsim stavu, nez kdyz jsou samej cucek. Vlasy ma jinak nadherne kudrnaty kdyz ji po umyti volne uschnou, ale jak v nich jednou lehne, tak vypada jak Habera pred dvaceti lety
to víš že ne, fénování je pro vlasy učiněný balzám.