Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@oholola2 píše:
Ahoj, štvě mě že věcně nemáme peníze přitom nejsme nějak extrémně chudí, přítel vyděláva cca 25-30tis, čistého, já mateřská plus alimenty(dcera není jeho) 10tis, byt máme vlastní, platíme jen poplatky 4500kč, a školki 1500kč…malou nijak nezabedbáváme má krásné oblečení, hračky, bereme jí na výlety, do cukrárny apod..ještě dostavá spoustu věcí mám extrémně bohaté rodiče a ostatní příbuzné…ale vždycky všecko rozházíme, nejsme schopni ušetřit za rok a půl na novou sedačku, stará se rozpadá, ani blbejch 1500 na opravu elekřiny..nic..asi je to i v tom že přítel je placen né měsíčně ale každé tři dny po částechkoupíme si jídlo, malý třeba nový dývídýčko, oba hodně kouříme..jinak ale moc neutrácíme, do hospody chodíme občas a vždycky ještě do takovýho pajzlu kde necháme pět stovek max…ani nevím kam to mizí..neméte nějaké tipy jak se v tomhle trochu srovnat a něco ušetřit konečně?
Nekuřte a nechoďte do knajpy.
Tak já dělám to, že když hned příjde výplata, určitou část pošlu na ING konto.
Tak kdyz je pritel placen po castech tak ty castky davejte k sobe a koncem mesice zaplatte, nakupte co je potreba a pak uz jen drobne vydaje. Z toho musite usetrit.
Ale ja to nechapu, mame min a vystacime. A taky chodime krasne oblekani a mame vzdy co jist… je pravda ze jsme nekuraci.To asi spolkne dost, to nevim..
@radúna taky dobrá rada, omezte 3 balíčky cigaret na 2, do knajpy 2× do měsíce a hned budou peníze na novou sedačku.
Já mám na iphonu takovou šikovnou aplikaci, Spendee se to jmenuje, zapisuješ každý výdaj hned a řadíš do kategorie (jídlo, poplatky, zábava, osobní, domov, shopping), pěkně pak vidíš za kterou kategorii utratíš zbytečně moc a na které by jsi tedy mohla ušetřit.
@karfice píše:
Tak já dělám to, že když hned příjde výplata, určitou část pošlu na ING konto.
taky to tak dělám ![]()
@Petramatka píše:
Já mám na iphonu takovou šikovnou aplikaci, Spendee se to jmenuje, zapisuješ každý výdaj hned a řadíš do kategorie (jídlo, poplatky, zábava, osobní, domov, shopping), pěkně pak vidíš za kterou kategorii utratíš zbytečně moc a na které by jsi tedy mohla ušetřit.
tak to je dobrá věc ![]()
Pošlete vždycky určitou část na nějaké spořící konto… Když člověk ty peníze nemá v ruce, tak je tak snadno neutratí.
@karfice
.
Ono pojem „hodně kouříme“ je docela zavádějící.
Zakladatelko, co to je hodně kouřit? Převedla jsi to na peníze? Kolik to je za měsíc?
Pište si za co každý den utratíte. Ale pokud hodně kouříte tak a občas zajdete do hospody, sice se to nezdá, ale ono to naskáče ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, štvě mě že věcně nemáme peníze přitom nejsme nějak extrémně chudí, přítel vyděláva cca 25-30tis, čistého, já mateřská plus alimenty(dcera není jeho) 10tis, byt máme vlastní, platíme jen poplatky 4500kč, a školki 1500kč…malou nijak nezabedbáváme má krásné oblečení, hračky, bereme jí na výlety, do cukrárny apod..ještě dostavá spoustu věcí mám extrémně bohaté rodiče a ostatní příbuzné…ale vždycky všecko rozházíme, nejsme schopni ušetřit za rok a půl na novou sedačku, stará se rozpadá, ani blbejch 1500 na opravu elekřiny..nic..asi je to i v tom že přítel je placen né měsíčně ale každé tři dny po částech
koupíme si jídlo, malý třeba nový dývídýčko, oba hodně kouříme..jinak ale moc neutrácíme, do hospody chodíme občas a vždycky ještě do takovýho pajzlu kde necháme pět stovek max…ani nevím kam to mizí..neméte nějaké tipy jak se v tomhle trochu srovnat a něco ušetřit konečně?