Neudržíme korunu

oholola2
19.4.14 20:50

Neudržíme korunu

Ahoj, štvě mě že věcně nemáme peníze přitom nejsme nějak extrémně chudí, přítel vyděláva cca 25-30tis, čistého, já mateřská plus alimenty(dcera není jeho) 10tis, byt máme vlastní, platíme jen poplatky 4500kč, a školki 1500kč…malou nijak nezabedbáváme má krásné oblečení, hračky, bereme jí na výlety, do cukrárny apod..ještě dostavá spoustu věcí mám extrémně bohaté rodiče a ostatní příbuzné…ale vždycky všecko rozházíme, nejsme schopni ušetřit za rok a půl na novou sedačku, stará se rozpadá, ani blbejch 1500 na opravu elekřiny..nic..asi je to i v tom že přítel je placen né měsíčně ale každé tři dny po částech :nevim: koupíme si jídlo, malý třeba nový dývídýčko, oba hodně kouříme..jinak ale moc neutrácíme, do hospody chodíme občas a vždycky ještě do takovýho pajzlu kde necháme pět stovek max…ani nevím kam to mizí..neméte nějaké tipy jak se v tomhle trochu srovnat a něco ušetřit konečně?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
1749
19.4.14 20:52

Si každý výdaj pište :nevim:.

• načítám...
10248
19.4.14 20:53

Psát si vše za co člověk utratí? ať to vidíte kam to mizí

• načítám...
12154
19.4.14 20:53
@oholola2 píše:
Ahoj, štvě mě že věcně nemáme peníze přitom nejsme nějak extrémně chudí, přítel vyděláva cca 25-30tis, čistého, já mateřská plus alimenty(dcera není jeho) 10tis, byt máme vlastní, platíme jen poplatky 4500kč, a školki 1500kč…malou nijak nezabedbáváme má krásné oblečení, hračky, bereme jí na výlety, do cukrárny apod..ještě dostavá spoustu věcí mám extrémně bohaté rodiče a ostatní příbuzné…ale vždycky všecko rozházíme, nejsme schopni ušetřit za rok a půl na novou sedačku, stará se rozpadá, ani blbejch 1500 na opravu elekřiny..nic..asi je to i v tom že přítel je placen né měsíčně ale každé tři dny po částech :nevim: koupíme si jídlo, malý třeba nový dývídýčko, oba hodně kouříme..jinak ale moc neutrácíme, do hospody chodíme občas a vždycky ještě do takovýho pajzlu kde necháme pět stovek max…ani nevím kam to mizí..neméte nějaké tipy jak se v tomhle trochu srovnat a něco ušetřit konečně?

Nekuřte a nechoďte do knajpy.

• načítám...
karfice
19.4.14 20:54

Tak já dělám to, že když hned příjde výplata, určitou část pošlu na ING konto.

• Upravit
26716

8o :mrgreen: dývídýčko
ne ale jak píšou holky, pište si to :nevim:

• načítám...
1685

Tak kdyz je pritel placen po castech tak ty castky davejte k sobe a koncem mesice zaplatte, nakupte co je potreba a pak uz jen drobne vydaje. Z toho musite usetrit.
Ale ja to nechapu, mame min a vystacime. A taky chodime krasne oblekani a mame vzdy co jist… je pravda ze jsme nekuraci.To asi spolkne dost, to nevim..

• načítám...
karfice

@radúna taky dobrá rada, omezte 3 balíčky cigaret na 2, do knajpy 2× do měsíce a hned budou peníze na novou sedačku.

• Upravit
654
19.4.14 20:56

Já mám na iphonu takovou šikovnou aplikaci, Spendee se to jmenuje, zapisuješ každý výdaj hned a řadíš do kategorie (jídlo, poplatky, zábava, osobní, domov, shopping), pěkně pak vidíš za kterou kategorii utratíš zbytečně moc a na které by jsi tedy mohla ušetřit.

• načítám...
1224
19.4.14 20:56
@karfice píše:
Tak já dělám to, že když hned příjde výplata, určitou část pošlu na ING konto.

taky to tak dělám :)

• načítám...
1224
19.4.14 20:57
@Petramatka píše:
Já mám na iphonu takovou šikovnou aplikaci, Spendee se to jmenuje, zapisuješ každý výdaj hned a řadíš do kategorie (jídlo, poplatky, zábava, osobní, domov, shopping), pěkně pak vidíš za kterou kategorii utratíš zbytečně moc a na které by jsi tedy mohla ušetřit.

tak to je dobrá věc :palec:

• načítám...
13749

Pošlete vždycky určitou část na nějaké spořící konto… Když člověk ty peníze nemá v ruce, tak je tak snadno neutratí.

• načítám...
1839

Asi nekupovat cigára

• načítám...
12154

@karfice ;).
Ono pojem „hodně kouříme“ je docela zavádějící.

Zakladatelko, co to je hodně kouřit? Převedla jsi to na peníze? Kolik to je za měsíc?

• načítám...
470

Pište si za co každý den utratíte. Ale pokud hodně kouříte tak a občas zajdete do hospody, sice se to nezdá, ale ono to naskáče :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová