Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Makca87 píše:. Ach ta závist
.
Jojo, to je presne to, co me donutilo na tebe reagovat
Nic totiz nepomuze matce, ktera ma pocit, ze nezvlada vychovu sveho ditete vic, nez lide jako ti, kteri proste nic takoveho neznaji, jen si na ni prijdou pohonit ego
Bez rady, bez empatie, bez spetky taktu. Uzivej si svou bublinu dokonale matky s dokonalymi detmi, ale snazne te prosim, neshazuj ty, ktere nemaji takovou sebejistotu, jako ty. Karma je zdarma.
@unuděná až na to, že já ji poradila, že má být v pohodě
. Když je spokojená matka, je spokojené dítě. Když jsem se ptala, jak vychovává teda svou dceru, neodpověděla mi. Pokud není dítě postižené, může za to výchova a vztah s dítětem…
@unuděná
Kazdy rodic si mysli, ze ty jeho deti jsou ty nejdokonalejší zlaticka na svete ![]()
@_.Emilyyy píše:
@unuděná
Kazdy rodic si mysli, ze ty jeho deti jsou ty nejdokonalejší zlaticka na svete
To není pravda
. Nejhezčí ano, ale určitě né nejdokonalejší
.
@Makca87 píše:
To není pravda. Nejhezčí ano, ale určitě né nejdokonalejší
.
Ja si treba myslim, ze ma dcera je nejkrásnější, nejlepsi atp. Zkratka pro me nejdokonalejsi ![]()
Tak ono je to hodne o temperamentu, taky mam ted klidne batole a nemam dle definice vyse „zadny problem“. A cizi deti obecne reaguji lip nez vlastni, to je prece normalni. Nejvic deti zlobi vlastni mamu, pokud zlobi. Jenze jsou i deti temperamentni a tvrdohlave a tam uz to takova sranda ke chlubeni neni. Je to slozite naucit se snima jednat a komunikovat, aby se ten vek 2let prosel bezbolestne. Pokud je to hned pri prvnim diteti, kdy se mama ten klid teprve uci, pak je strasne jednoduchy ji predhazovat, jak je nesikovna… ![]()
Pro zakladatelku: Na druhou stranu, temperament se v zivote bude hodit, staci kdyz to mama prezije. ![]()
@Lenka_Hal Děkuji, přesně jsi popsala to, co jsem se tu snažila neobratně vysvětlit
![]()