Neukázněná dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
14.10.19 12:03
@unuděná píše: :mrgreen: :mrgreen: :pankac:
Tak určitě. Problém může nebýt tak jedině s cvičenými opičkami a to taky ještě ne 100%. Je úplně normální, že děti v určitém věku reagují tak, a v jiném zase jinak.

Tak mi nevěř :lol:. Ale nejsem jediná, kdo má hodné děti ;).

• Citovat
  • Upravit
186
14.10.19 12:04

Moje dítě tohle dělalo naštěstí jen málo, ale jeden způsob, jak to nějak (doma) zvládnout, jsme společně našli. Oni ve 2 letech ještě neumí zvládat emoce, nějakou frustraci a neumí to vyjádřit slovy, takže prostě dělají scénu. Domlouvání nepomáhá, to v tu chvíli nedokáže poslouchat. U nás pomohlo mu dát velký polštář, do kterého mohl chvíli mlátit, řekla jsem, že se taky potřebuju uklidnit, abychom nekřičeli na sebe, tak si parkrát bouchneme do polštáře, protože ten nic necítí (to je potřeba zdůrazňovat, aby nemlátila do tebe nebo do jiných dětí), a až se nám uleví, tak si řekneme, co je špatně. Docela to fungovalo, ne vždy a na všechno, ale když dítě vidí, že ty z toho nejsi na větvi, a že na tebe hysteráky nezabírají, tak je přestane používat. Hlavně musíš ty ovládnout emoce před ní a dělat to v klidu (a případně si pořídit boxovací pytel pro sebe, aby ses vybila ty, když tě vytočí ;)
Držím palce, říkej si, že to časem přejde, ale chápu, že má člověk pocit bezmoci a nemůže nika jít, aby se nechtěl propadnout někam hluboko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.10.19 12:10
@Makca87 píše:
Tak mi nevěř :lol:. Ale nejsem jediná, kdo má hodné děti ;).

Uvědomuješ si ale, že i hodné děti někdy zlobí? Dvouleté dítě v drtivé většině případů neumí reagovat tak, jak by si představoval rodič. A tu frustraci, že mu mamka třeba odmítne dát bonbon nebo pustit třetí pohádku, obvykle nějak musí vypustit. Jestli si tvoje děti uměly v tomto věku říct, že maminka ví nejlíp, proč to tak má být a nemá proto cenu se vztekat, tak se přihlašte do nějaké televizní reality show. Protože to by byl naprostý světový unikát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
14.10.19 12:19

@unuděná asi jim moc rozumím a umím reagovat rychle :nevim: :lol: :lol:. Nebo jsem flegmouš a neřeším kraviny :lol: :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.19 12:46

Já mám stejně temperamentního ročního kluka. Vzteká se, tahá mě za vlasy a dneska se venku taky předvedl. Nespavec je od narození. No chce to jen trpelivost, vysvětlovat že tohle ne a pak rozdýchat nesouhlas, který dávají najevo vztekáním se. Já ho nechávám ať se zlobí, po 150 hysteráku prostě pochopí, že se může na hlavu stavět a stejně to bude jak řeknu já. S tím že je na mě agresivní, chytnu za ruku / nohu a důrazně opakuju že ne, že to nesmí. Pamatuju si co nám říkala profesorka psychologie na škole. Když dítě mlátí rodiče / ostatní děti, netrestat fyzicky. Nemá to efekt když plácnutí budeš řešit plácnutím, dítě pak správně nepochopí, že někoho uhodit je špatně když to dělá i maminka.

• Citovat
  • Upravit
Faris
14.10.19 13:40

Ahoj, je to asi tyden, co jsem na youtube nasla video, co s detmi, kdyz maji zachvat. Doktor tam vysvetloval, ze v prvni rade by se z rodice mel stat robot. Nedat najevo zadne emoce. Vzit dite za ruku a odvest ho do jine mistnosti s tim, ze muze vylezt, az se uklidni. Vratit se a nekolikrat se zeptat - uz jsi v klidu? Ne? Tak tady jeste bud, ja pockam. Aby dite vedelo, ze tam jste, ale ze na ni nejste zvedava, kdyz rve. Nejecet na ni, nedat na zadek, proste rict - Ted te zavru, nez se uklidnis, postavit pred hotovou vec. Az se uklidni, tak ji privitat, ze tak ji mate rada, ze s ni rada travite cas a ukazat, co treba budete spolu delat atd.. nejak ji rozptylit myslenky. Dalsi vec co rikal byla okamzite kdyz vidite, ze se jde vztekat tak odpoutat pozornost. Ja tohle delam se synem, kdyz se treba majzne, aby nerval. Tak ho postavim na okno a reknu jestli videl to ero/vcelu/ptacka/kocku/auto… a zacnu nadsene, ale fakt NADSENE nad necim jasat. Koukeeeeeej to hejno ptacku, juuuu ti jsou krasni, kam leti??? Pripadam si jako debil, ale dite zacne hledat na nebi ptaky a je klid.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.10.19 13:40
@Makca87 píše:
@unuděná asi jim moc rozumím a umím reagovat rychle :nevim: :lol: :lol:. Nebo jsem flegmouš a neřeším kraviny :lol: :nevim:.

A tak já se ráda přiučím. Jaká je ta správná rychlá reakce na to, když dítě chce (nebo nechce) něco, co ty ne? 8) Občas se mi ještě vztekne i 4,5 letá dcera, ráda nějakou tvou úžasnou metodu vyzkouším. Ale pokud ti přijde kravina třeba to, že večer už nesmí sladkosti, tak asi společné řešení nenajdem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.10.19 13:44

@Faris To odpoutávání pozornosti je skvělé, bohužel ze zkušenosti vím, že to funguje jen s některými dětmi a jen někdy. Syn na tohle reagoval skvěle, dcera je beran a jakoukoli „křivdu“ si pamatuje děsně dlouho a je schopná ještě třeba za hodinu si znovu vzpomenout a znovu kvůli tomu vyvádět :mrgreen: :mrgreen: A pamatuju, jak mi jako asi 3letá řekla „mami, nechci koukat na kytičky, chci poháááádkůůů“ :mrgreen: Ale je to fakt období, já už dnes vzpomínám na období vzdoru s úsměvem a s děsem vyhlížím pubertu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Faris
14.10.19 13:53
@unuděná píše:
@Faris To odpoutávání pozornosti je skvělé, bohužel ze zkušenosti vím, že to funguje jen s některými dětmi a jen někdy. Syn na tohle reagoval skvěle, dcera je beran a jakoukoli „křivdu“ si pamatuje děsně dlouho a je schopná ještě třeba za hodinu si znovu vzpomenout a znovu kvůli tomu vyvádět :mrgreen: :mrgreen: A pamatuju, jak mi jako asi 3letá řekla „mami, nechci koukat na kytičky, chci poháááádkůůů“ :mrgreen: Ale je to fakt období, já už dnes vzpomínám na období vzdoru s úsměvem a s děsem vyhlížím pubertu 8)

Nojo, kdyz ja mam jeste prcka. S nim to jde, to odpovutavani pozornosti je trosku pitomouckej jeste:)) Vztekat uz se mi ale malinko zacal, ale vlastne jen kdyz je unavenej, mrzutej. Pak sam nevi co chce, ale chce to hned, tak krivi hubu. Nejlepsi je soupnout ho do postele, at jde spat. To on dela rad:)

• Citovat
  • Upravit
Makca87
14.10.19 14:07
@unuděná píše:
A tak já se ráda přiučím. Jaká je ta správná rychlá reakce na to, když dítě chce (nebo nechce) něco, co ty ne? 8) Občas se mi ještě vztekne i 4,5 letá dcera, ráda nějakou tvou úžasnou metodu vyzkouším. Ale pokud ti přijde kravina třeba to, že večer už nesmí sladkosti, tak asi společné řešení nenajdem ;)

Tak já byla důsledná, nekompromisní a autoritativní. Hned to pochopili, že se mnou nehnou, i kdyby se na hlavu stavěli :nevim:. Naše ví, že už večer nesmí sladkosti a nevyžadují to :nevim:. A to měli 4 a 6 let nedávno.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
14.10.19 14:11

@Faris já odpoutávám pozornost ráda a skvěle to funguje i na jiné děti, které znám :D. Klidně udělám ze sebe blázna, když vím, že se v mžiku změní dětský pláč na smích ;).

• Citovat
  • Upravit
53190
14.10.19 14:29

@Makca87 Čili ale „problém“ byl - museli se to nejprve naučit-zkusit to na tebe a pochopit, že s tebou nehnou. Totéž dělá 99% dětí, jen některým to pochopení trvá déle, někteří brzy chápou, ale dlouho zkoušejí, jiní pochopí po prvním „ne“. Vím, co říkám, fakt, každé dítě reaguje jinak a to dokonce na stejnou výchovu stejného člověka, já mám doma přesně ty dvě děti rozdílné jak nebe a noc ;) Synovi stačilo ve dvou letech vysvětlit, proč nesmí sahat na tlačítka od trouby a do zásuvek, nebo nestoupat ve vaně, dcera si naopak do 3 let rozbíjela čumák a i to jí bylo fuk a dělala to zas a znova. NIKDY jsem jí nepovolila nevyčistit si večer zuby a přesto chodila každý den s kňouráním až vztekáním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
14.10.19 14:38

@unuděná ale to učíš, to není problém :lol:. Problém je, když to trvá dlouhodobě, což u nás nikdy nebylo ;). Zajímavé je, že mě poslechnou i jiné děti ;).

• Citovat
  • Upravit
53190
14.10.19 18:40
@Makca87 píše:
@unuděná ale to učíš, to není problém :lol:. Problém je, když to trvá dlouhodobě, což u nás nikdy nebylo ;). Zajímavé je, že mě poslechnou i jiné děti ;).

Nojo, zrejme jsi dokonala :jazyk: Vymena manzelek je neco pro tebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
14.10.19 18:52
@unuděná píše:
Nojo, zrejme jsi dokonala :jazyk: Vymena manzelek je neco pro tebe :mrgreen:
:lol:. Ach ta závist ;).
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek