Neukončená neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76159
10.4.24 20:23
@Bubla Bůčková píše: Více

jak prosím tě může mzdovka dělat mzdy když nemá přístup k údajům z docházkového terminálu? :mrgreen: vždyť to je nejdůležitější údaj, podle kterého mzdy zpracovává - hlavně u hodinovek, ale i u výkoňáků potřebuje údaje z docházkového systému - jak jinam by to v dnešní době dělala - že si každý napíše na cár papíru, kdy byl v práci? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
10.4.24 20:24
@j.a.n.i1 píše: Více

a důležitý podklad pro mzdovou účetní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 20:28

Na vyplatnici mam, ze jsem neodpracovala 21dni

ale ve vyplate mam pouze tech 14dni zaplaceno
od zamestnavatele
coz by bylo spravne, nebyt toho, ze mi nezaplatili dny od 18.3. kdy jsem v praci!

kdyz jsem tam sla tak se ucetni divila a rikala- tak uz jste v praci!

a ja- ale ja tu jsem uz 14dni!

a oni, ale my nemame ukonceni neschopenky

• Citovat
  • Upravit
26747
10.4.24 20:32

U nás máme docházku, na konci měsíce schvaluje vedoucí, pravdivost dat dělá kontrolu jiné oddělení než mzdová účetní. Hlavní zodpovědnost má ale vedoucí. Ale i z nás se stalo to samé, pracovník i vedoucí potvrdili přítomnost, ale účetní prostě zapsala nepřítomnost, taky nechápu, co tam blbnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.24 20:33
@stinga píše: Více

Všude nejsou pichacky přece :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 21:00

U nás terminál je. Nevím, jestli k němu má mzdovka přístup, ale každopádně mzdovka dělá mzdy podle podkladů od vedoucího zaměstnance, ne podle terminálu. Kadopádně při zpracování mezd mě kontaktovala, že od vedoucího má, že pracuji, ale podle socky mi nemocenská ještě běží. Mzdu mi proplatila podle odpracovaných hodin, ukončení neschopenky a opravu nemocenské na socce jsem si musela vyřešit sama.

• Citovat
  • Upravit
26747
10.4.24 21:03
@Anonymní píše: Více

Já bCh řekla, že na tohle ty tvůrci paskvilu pro zdravotnictví tak trochu hodně spolehali a tak k těmto shitum dochází zhusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76159
10.4.24 23:11

no ale to není problém toho systému, ale problém lékaře, který tam ukončení neschopenky nezadal - čili lidská chyba, systém nemůže zpracovat něco, co tam nikdo nezadal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
11.4.24 06:06

No, tu ji taky neplati nikdy, když to po 14 dnech přechází na ossz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
11.4.24 06:08

Presne tak, je jasne doloženo, ze pracovala, tedy je povinností zamestnavatele za praci zaplatit a neukoncena neschopenka na to nema vliv. Ta bude pouze vyzadovat dořešení s ossz, ze za odpracované dny neni narok na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
11.4.24 06:10

Ale ona jasne pise, ze u nich jsou, takže tu nema smysl rozebirat pripafy, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
11.4.24 06:12

Nejak nechapu jaky paskvil mas na mysli, pro to, aby zamestnavazel zaplatil odvedenou praci žádné ukončení neschopenky nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
11.4.24 06:22

Stává se to celkem často, sestra, doktor, nebo prostě pracovník nemocnice zapomene odkliknout nebo v PC a nemocenská běží dál.
Mě osobně se to stalo 2×.
Zjistilo se to vždy až na konci mesice, protože podklady pro mzdy z docházkového systému dělá jiný člověk než, který potom řeší samotné mzdy. V docházkovém systému nevidí jestli PN trvá nebo ne, vidí jen přítomnost a nepřítomnost, pokud je nepřítomnost až na konci měsíce jde dotyčná za mzdovou zjistit proč, to vidí mzdová v tom svém systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11102
11.4.24 06:42
@Rádkyně píše: Více

Měla jsem PN po novu asi před 2ma lety a když mi ji doktorka po telefonu ukončila, volala jsem pak radši mzdovce. Podle mě je problém v tom, že zaměstnanec vůbec neví, zda PN byla správně vystavena nebo ukončena. Měla by přijít aspoň nějaká SMS s odkazem, kde by to bylo možné sledovat nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.4.24 07:08
@j.a.n.i1 píše: Více

My máme pichacky a přesto mzdová příchody nevidí. No proto taky nejspíš taková chyba čas od času nastane. Prostě to v některých firmách všechno není na jeden klik propojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat