Neukončená neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.4.24 16:04

Neukoncena neschopenka

Zdravim, obracim se s prosbou o pomoc, hlavne tech, kteri delaji mzdove ucetnictvi

stala se takova bezvadna vec, ze jsem byla od 27.2. do 15.3. hospitalizovana
nasledne jsem od 18.3. v praci

vcera mi prisla vyplatnice a ukazalo se, ze mam dostat 8340Kc!

kdyz jsem se probrala z soku, tak jsem se dozvedela od nasi mzdovky, ze jim vubec neprislo zadne ukonceni, ackoliv jsem v propousteci zprave mela jasne napsano: Neschopnost ukoncena ke dni propusteni

nevim, zda byla chyba na strane doktora, nebo tamnejsi pracovnice co dela neschopenkx, kazdopadne mi nikdo neschopenku neukoncil a me tedy cely mesic bezela neschopenka!!!

v dotycne nemocnici si me prehazovali jak horky brambor, pak jsem je donutila, at mi to ukonci proboha

jenze ono to nejde nejak zpetne takto :zed:

jde o to, ze mam na ucte 13456Kc a to je vse!

najem mam 15000kc

nemam si od koho pujcit, jedine od kamaradky, ktera ma ale 2 deti a brala by to ze sporeni :,(

nase mzdova to resi, ale stale neni jiste, jak to dopadne a zda se to podari jeste do tehle vyplaty

absolutne nevim co mam delat, jsem uplne psychicky v pr… jeden rika neco, dalsi neco jinyho

a ja nemam z ceho zaplatit najem, musela bych si vzit kontokorent 5000kc ale i pak mi zbyde asi 3000kc na mesic!!!

nema nekdo radu prosim!!!

celej den brecim a jsem na dne
a to mam za sebou 3 telefony do nemocnice, 3 rozhovory na personalnim

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1572
10.4.24 16:12

A nedali by ti v práci zálohu na mzdu na tento měsíc? S tím, že až se do (předpokládám) příští měsíc vyřeší, tak by ti to odečetli. Měla bys dostat zpět ten rozdíl, pokud není chyba na Tvé straně. Pokud je, bude to na dlouhé lokte…

Příspěvek upraven 10.04.24 v 16:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35475
10.4.24 16:16

Klid. Požádej si v práci o zálohu na mzdu.
A jak to ta mzdovka udělala když tam máš normálně dva týdny odpracovaný, to jí jako nedošlo že ji asi chybí konec neschopenky.
No a najdi si brigádu at si nasetris nějakou rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
10.4.24 16:22

Já teda nevím kam se to ukončení posílá (vím že to musí poslat doktor), ale přijde mi to trochu divný - když jsi byla v práci, to nikoho nenapadlo že už nejsi na neschopence? :think: Nebo jak ti chtějí dát mzdu za odpracované hodiny? Teď zkus jestli by to nedali zálohu a strhnou ti to z toho co ti mají vyplatit.
Edit. Ještě bych zkusila zavolat na OSSZ jak tam mají tu neschopenku, protože by ti to měli proplatit a to bude taky problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
10.4.24 16:26
@Anonymní píše: Více

Neschopenku ať ti ukončí obvodní doktor. Budeš to mít asi jednodušší. Pak bych možná zavolala na OOSZ, jinak by ti měli zasílat peníze oni. Tak ať ještě nemusíš vracet jim peníze.
V práci ti budou muset hodiny stejně proplatit, tak je požádej o zálohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 16:33

Diky moc za rady!

nikdy v zivote se mi nestalo, ted ja se v tom nevyznam
baba v nemocnici na me jecela
je to hrozny

musim si pozadat o tu zalohu, ty odpracovane dny mi prece musi zaplatit?

jinak absolutne nechapu, rano a odpol se cipujeme
ale ocividne na to mzdovka kasle a proste ji neprislo ukonceni nemoci tak cau

• Citovat
  • Upravit
1519
10.4.24 16:37

Hlavu vzhuru :) A az tohle doresis, zkus si najit nejakou brigadu a udelat poradnou rezervu. Nikdy nevis, co se muze stat. Kdybys byla prace neschopna delsi dobu a prijde ti malo penez, to bys skoncila na ulici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
10.4.24 16:39

Tak jestli cipujete, tak je mzdovka fakt blbka. Sama se měla při zpracování ozvat, že chodíš do práce a nemáš ukončenou neschopenku. Všechno bys zařídila na začátku měsíce a peníze bys měla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.24 16:40

mně se zdá nějaké divné, že mají současně bor.del v evidenci i v nemocnici i ve vaší práci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.24 16:41
@ALIPELI píše: Více

je to zvláštní, že to u jedné osoby popletli všichni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
10.4.24 16:45
@stinga píše: Více

No já se divím tomu, že nespochenku měli ukončit v nemocnici a ne obvoďák
To že se na to mzdovka vyprdla mě bohužel neudivuje, si třeba řekla, že to není její starost…přitom si přidělala práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.24 16:47
@stinga píše: Více

V korporátu se to stalo taky, takže věřím. Ale peníze z ossz chodí kolem sedmého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.24 16:48

a co máš na výplatnici? firma ti přece platí nemocenskou pouze od 27.2. do 11.3., takže tam máš za březen 11 dní nemocenské a pak dál odpracované hodiny a dny to máš všechno prázdné? i ty dny od 12.3. do 15.3. ti přijdou zvlášť od OSSZ
pokud bys přece marodila dál, tak by ti peníze došly od OSSZ, ne od zaměstnavatele - něco je jinak, než píšeš, tak jak to popisuješ, je to nemožné
a proč na tebe „baba v nemocnici křičela“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
10.4.24 16:50
@Bubla Bůčková píše: Více

a na výplatnici jsi měla pouze dny nemoci a odpracované hodiny tam chyběly úplně? moc tomu nevěřím, mzdovky většinou nebývají hloupé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.24 16:51
@ALIPELI píše: Více

Proč myslíš, že mzdová by měla mít přístup k tak citlivemu údaji jako příchody a odchody? To je u nás pouze na žádost od bezpecaku. Pak si rikas, ze neměla v dochazce vyplněnou neschopnost- ale zase, kdyby každému, kdo se v nemocnici nedostal ke kompu a nezadal si do docházky, měla rušit neschopenku :nevim: na to jaký to mělo být zjednodušení už jsem slyšela tento problém už x krát a náprava je ve zdravotnickém programu taky problemova skrz zpětné ukončení. Paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat