Neumím být doma sama :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
3.4.15 16:31

@zitushe

Myslím si, že ještě nejsi na mateřství zralá. Není to nic špatného a časem se to srovná.

• Citovat
  • Upravit
467
3.4.15 16:46

@Kobliha51 Tam není problém malý. Psala jsem že jsem to tak měla již dříve, ještě než jsme malého neměli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.4.15 16:49
@zitushe píše:
@Kobliha51 Tam není problém malý. Psala jsem že jsem to tak měla již dříve, ještě než jsme malého neměli…

Beru zpět, máš pravdu. A ty jsi nechodila do práce? A jak jsi žila před tím, že jsi měla kluka? Tím myslím manžela nebo přítele nebo co to máš.

• Citovat
  • Upravit
467
3.4.15 16:54

Když někoho zvu, tak až na jednu kamarádku která se občas večer staví nikdo nemá vůbec čas nás navštívit… Chápu že narozdíl ode mě chodí lidé z okolí do práce a je to pro ně časově náročné, ale mě spíš přijde že si čas udělat ani nechtějí když můžou a když už, musím se „pozvat“ já k nim a přijdu si pak docela trapně. Všehovšudy se znám se třema maminkama (jedna kamarádka se kterou jsem se velmi dlouho neviděla, takže si jen píšeme jelikož na úkor toho že jsme se dlouho neviděli není moc o čem začít mluvit, pak jedna která je na druhé straně města a jedna tady u nás na vesnici která má dětičky často nemocné.. a k těm třem se člověk nemůže zase nějak extra často dokola vtírat). Ráda bych poznala nějaké podobně staré maminy z okolí, ale neumím moc navazovat s cizími lidmi nová přátelství, neumím udělat sama ten první krok… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.4.15 16:55

@Kobliha51 Dokončila jsem školu, podnikala a doplňkově měla brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
3.4.15 16:55

Ahojky zakladatelko, taky neumím být sama… a to jsem se před víc jak rokem přestěhovali na vesnici, kde mám všeho všudy zatím dvě kamarádky a teď jsem zůstala na neschopence na rizikovém těhotenství a zatím bez vycházek :(… Můj přítel sice se vrací domů každý den okolo 4 hod, ale má tolik aktivit a vedlejších výdělků, že se doma sotva otočí a je zase v tahu. Takže nějaké popovídání opravdu až někdy večer. Tak mě prostě spíš chybí tak komunikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.4.15 17:00

Ja to mam stejne, ale neresim to tak-nebo spis-nepripoustim si, ze to je problem :mrgreen:. Mela jsem to tak uz pred malym, nesnesla jsem byt proste doma, jen tak.
No kazdopadne…jak jsem to vyresila/resim a co bych ti poradila–musis si najit s malym ruzne aktivity a krouzky. 7mesicu je nahodou uz ok (joga, plavani, MC, baby masaz atd atd.,podle toho co mate v okoli),hodne chodit ven a najit si kamaradky se stejne starymi detmi (kdyz to nepujde jinak, tak zkus i treba nekoho najit online?). Co jsi delala pred RD? Neslo by uz par hodin pracovat?

ALE-taky si ted davam pozor na to, abych to pomalicku „menila“ a doma byla ok. Me moc mebavi ruzne domaci prace (proste mi to prijde jako zbytecne promrcany cas, ale…! V ramci terapie :mrgreen: ). Zacala jsem hodne varit, zkousim i neco upect atd. A proste kdyz mam ty svy zachvaty, ze zase nekam musim, tak si reknu proste KLID a jsem doma, klidne treba malymu jen tak pustim pohadku a tuline se na gauci. A opravdu az bude mit rok, rok a pul, bude to s nim zase jine a budes mit vix zabavy apod.

Ja jsem treba i trosku workoholik, takze ja to mam tak nejak vsechno hrozne ubehane a vadi mi to sobe. Taky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.4.15 17:05

@JulkaaD Také se již učím si vymyslet nějakou zábavu, ale člověku to také nezabere celé dva dny ať vymýšlí jak vymýšlí… Chtěla jsem se právě dozvědět to je/není normální a do jaké míry :) Vzhledem k tomu že babičky ještě pracují, tak ani na pár hodin práce nemám jak domluvit nějaké stabilní hlídání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.4.15 17:10

@zitushe a kolik ti je??
No co je normalni a co uz neni zalezi na kazdem jak to bere :mrgreen:. Jestli ti to nejak prekazi, tak s tim neco delej, jinak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.4.15 17:11

@JulkaaD Bude mi 22, ale myslím si že dle věku mě bude každý akorát tabulkově odsuzovat, že jsem na dítě mladá a podobně a že je to tím.. Ale v tomhle problém není… Měla jsem to už dávno před těhotenstvím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
3.4.15 17:13

Taky jsem s tím měla problém - i s miminem. Ovšem teď, když jsou děti větší, mají kroužky, já chodím do práce a chlap směnuje, jsem sama doma (jakože úplně sama) 2 hodiny jednou za 14 dní. A můžu ti říct, že si je náramně užívám. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
3.4.15 17:15

Může to být, že jsi ještě mladá a prostě sis ještě měla užívat kamarádek a zábavy. Někdo tohle potřebuje dýl, než začne mít pocit, že ho tohle už nebaví a že by raději byl doma s vlastním dítětem a mužem. na tom není nic špatného, stává se to. Takže nejlepší rady už tu byly - najít kamarádky taky na mateřské, navštěvovat nějaké kroužky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
3.4.15 17:24

@zitushe me je 24 :mrgreen: nee, je to i trosku tim, urcite.. A jak vypada vas den s prckem teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.4.15 17:30

@JulkaaD Rano vztanem dám malému jídlo, pak si hraje, nasnídám se pak už začíná být hned zase protivný, tak jde spinkat, mezitím jdu nakrmit zvířata (psa, koně, králíky) pak přijdu na chvilku si orazím, pak malý vstává hrajeme si, pak má obídek, pak jde spát po „o“, mezitím co spinká jdu obstarat znova zvířata (kydání koní…), pak přijdu, malý vztane chvilku si hraje, pak jídlo, pak zase hraní, koupaní, véča a spinkat. Nemůžu od něj když je vzhůru odejít ani za roh, protože hned řev, potřebuje neustále pozornost, chovat, kontakt, takže moc jiných věcí okolo než že napíšu rychle na pc když se tu kolem mě plazí dělat nejde.

Příspěvek upraven 03.04.15 v 17:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
3.4.15 17:33

@inkakřivák Já na nějaké opíjení a trajdání s kamarádka po nákupech a pod nikdy nebyla, max. jsem si s nimi sedla někde v kavárně a pokecala, jinak většina mého času byla obstarání zvířat a třeba u nich jsem mohla s někým prohodit řeč, brigáda a jinak jsem byla doma. Jen mám zkrátka ráda společnost v tom slova smyslu, že mám někoho po boku, se kterým případně mohu promluvit, nemusím s ním nutně stále něco akčně dělat :) Malému také vyprávím a vnímám ho jako někoho kdo je tu semnou, ale s ním se těžko člověk poradí, svěří, pořeší problémy, zeptá se na názor :) s malým je to taková bezstarostná komunikace, ale člověk potřebuji i tu vážnou komunikaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí