Neumím plavat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1202
19.1.12 21:17

Nahore jsem ti psala o panickem strachu z hloubky… Kdysi jsem byla s manzelem na Balatonu - u jeho kamarada, vzali nas nekam na hloubku lodi - i na te lodi nemam dobry pocit. Ale bylo to prima… a vsichni potom naskakali do vody a zacali „uprostred“ jezera blbnout, proste si to uzivat. Ja se bala. Lakali me dovnitr, rekla jsem jim to naplno, nikdo se netlemil, v klidu mi dali normalne zachrannou vestu a ja, ac teda plavat umim, jsem s tou vestou byla ochotna za nimi do te vody jit. A nikdy na ten zazitek nezapomenu. Proste prekonat se da hodne veci, ale potrebuje k tomu i clovek kolem seme chapajici lidi, nebo proste ten zbytek hodit za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
20.1.12 03:52
kvaček píše:
Já jsem na tom taky bledě.. uplavu nějaký kousek, ale když vím, že mám pod sebou dno-že dostanu nohama na dně a nemám vodu nad hlavu…
Bohužel , jsme měli stejného blbe na plávání, kdy jeho styl byl hodit do vody a dělej co umíš, a když ne, tak podal třevěnou dlouhou tyč… Někdo se plavat naučil, ale znám nejníň dvě holky, co se bojí vody a neuplavou nic…

nás tou tyčkou ještě šťouchal zpět do vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
20.1.12 03:57
santi píše:
Nahore jsem ti psala o panickem strachu z hloubky… Kdysi jsem byla s manzelem na Balatonu - u jeho kamarada, vzali nas nekam na hloubku lodi - i na te lodi nemam dobry pocit. Ale bylo to prima… a vsichni potom naskakali do vody a zacali „uprostred“ jezera blbnout, proste si to uzivat. Ja se bala. Lakali me dovnitr, rekla jsem jim to naplno, nikdo se netlemil, v klidu mi dali normalne zachrannou vestu a ja, ac teda plavat umim, jsem s tou vestou byla ochotna za nimi do te vody jit. A nikdy na ten zazitek nezapomenu. Proste prekonat se da hodne veci, ale potrebuje k tomu i clovek kolem seme chapajici lidi, nebo proste ten zbytek hodit za hlavu.

tak mě by nikdo nedostal ani na tu „vachrlatou“ lodičku na Macochu :roll: , jo a moje teta ač plavec se kdysi začala topit v Bulharsku, nevím či silný proud nebo vlny, jak volala, máchala rukama, tak ti co plavali kolem ji mávali, nikdo ji nepomohl, mysleli si, že si dělá srandu. Nakonec se jí podařilo dostat se na břeh, ale vzpomíná na to dodnes i po 35.letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
20.1.12 04:57

urcite by som skusila instruktora a ked nevies premoct strach tak aj psychologa… ked mas zlu skusenost to je na figu, ja som sa tiez ako dieta topila ale nastastie ma to nejak nebloklo, ale pamatam si to dodnes… ja zas nesoferujem uz 6 rokov, bola som v retazovke a odvtedy sa bojim :oops: ale chcela by som s tym nieco spravit, len som pohodlna a zatial som nebola nutena :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.12 14:55
Anulka píše:
santi píše:
Nahore jsem ti psala o panickem strachu z hloubky… Kdysi jsem byla s manzelem na Balatonu - u jeho kamarada, vzali nas nekam na hloubku lodi - i na te lodi nemam dobry pocit. Ale bylo to prima… a vsichni potom naskakali do vody a zacali „uprostred“ jezera blbnout, proste si to uzivat. Ja se bala. Lakali me dovnitr, rekla jsem jim to naplno, nikdo se netlemil, v klidu mi dali normalne zachrannou vestu a ja, ac teda plavat umim, jsem s tou vestou byla ochotna za nimi do te vody jit. A nikdy na ten zazitek nezapomenu. Proste prekonat se da hodne veci, ale potrebuje k tomu i clovek kolem seme chapajici lidi, nebo proste ten zbytek hodit za hlavu.
tak mě by nikdo nedostal ani na tu „vachrlatou“ lodičku na Macochu :roll: , jo a moje teta ač plavec se kdysi začala topit v Bulharsku, nevím či silný proud nebo vlny, jak volala, máchala rukama, tak ti co plavali kolem ji mávali, nikdo ji nepomohl, mysleli si, že si dělá srandu. Nakonec se jí podařilo dostat se na břeh, ale vzpomíná na to dodnes i po 35.letech.

Zakladatelka
Tohle se přesně stalo jedné holčině u nás.. Sice byli jen u nějaký vody.. Ona se opalovala a potom skočila do vody. Začala se topit (plavat uměla!,ale asi nějaký šok,nevím), mávala na ně, mysleli si, že si dělá srandu, řvala ať jí pomůžou, oni pořád, že to je sranda.. no a holčina se utopila. :( V 15 letech..

• Citovat
  • Upravit
hana3369852147
20.4.12 20:41

plavání ? nej nje njue věc

nestyd jse.. já jsem ve 3 třídě a pujdu do 4 a v 1-2 třídě jsem měla strašný strach vody ani potopit jsem se nechtěla ale potopit mužeš začít ve vodě postup..

Do vany si napušst co nejvíce vody. A potom jsi zkus do vody dát obličej a potom celou hlavu uvidíš… A na koupaliště chod a já třeba už plavu i v 10 metrech naučila jsem se to kuli nej kámošce zavedla mně na koupálko kde bylo 10 metrů vody a byla jsem uplně dole a nic jse mi nestalo plíce mám silné takže jse nemužu utopit a nádech jeden mi vydrží myx na 1:30 neboj se a skus jít na koupálko se potápět já jsem začínala z 2 metrů hloubky drržela jsem se c¨schodu a po nich až dolu a potom jsem vylezla a potom jsem se chytla jednoho schodu nahoře a skočila jsem tam a skočila jsem a omilem jsem se pustila začala jsem křičet ale najednou koukám a jáu plavu ten strach překonáš. já jsem ho takys překonala a od té doby už i 20 metrech v moři plavu ale zase se bojíkm tmy a duchů že existují..neboj se skus skočit do 2 metrů moje nej kámoška mně učí vše naučila mně lízt na stromy naučila mně válet sudy z hor. Naučila mně jezdit po zábradlí naučila mně skákat ze skal naučila mně chodit na karate naučila mně kreslit krásně naučila mně plavat najdi si kámošku nej a uvidíš že se jí svěříšč a ona tě to naučí i skákat ze skokánku a to nic už není jen skočíš a ono tě to slehne uplně dolů do hloubky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 23:37

Neumím plavat

Ahoj, obnovuji diskuzi. Neumím plavat. Nikdy jsem se netopila nebo něco podobného, ale vody se děsím. Stačilo by mi zvládnout bazén, moře není nutné, vlny bych stejně nezvládla. Je mi 24. Nikde v okolí jsem nenašla kurzy plavání pro dospělé. Bydlím na vesnici a ani v okresním městě nic nenabízí. Přítel by chtěl k moři, jsme spolu rok, ale mně je trapně se mu přiznat, že neumím plavat. Tím pádem u mě nepřipadá v úvahu dovolená k moři, když nejsem schopná vlést ani do bazénu. Kde se to mám naučit? A jak překonat strach z vody? 😔

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.8.19 00:07

Najdi si nějaký víkendový kurz plavání pro dospělé a jeď na něj. Domluv se třeba tady s tou lektorkou a udělej si výlet do prahy - případně se domluv na individuálním kurzu.

https://www.plavatsnadno.cz/?…

Individuální výuku u někoho, kdo učí děti plavání půjde i v bazénu co máš v nejbližším městě.

Partnerovi se přiznej - ostatně podle toho jak to vezme se docela pozná, jestli je pro život a nebo ne. Pokud tě nepodpoří a nepomůže ti, tak si s ním děti nepořizuj, protože když selže u něčeho tak banálního, co bude dělat až přijde do tuhého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.8.19 01:26
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Neumím plavat. Nikdy jsem se netopila nebo něco podobného, ale vody se děsím. Stačilo by mi zvládnout bazén, moře není nutné, vlny bych stejně nezvládla. Je mi 24. Nikde v okolí jsem nenašla kurzy plavání pro dospělé. Bydlím na vesnici a ani v okresním městě nic nenabízí. Přítel by chtěl k moři, jsme spolu rok, ale mně je trapně se mu přiznat, že neumím plavat. Tím pádem u mě nepřipadá v úvahu dovolená k moři, když nejsem schopná vlést ani do bazénu. Kde se to mám naučit? A jak překonat strach z vody? 😔

Proč bys neměla jet o moři? Stejně se většina lidí u moře plácá na kraji, kde jim je voda max k pasu. Příteli normálně řekni, že neumíš plavat. A určitě někde dělají nějaký kurzy plavání.

• Citovat
  • Upravit
10680
5.8.19 03:19

Určitě mu to řekni, je to i nebezpečný, aby partner nevěděl takovou věc. Pak te to třeba naučí on ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.8.19 03:32

Taky nejsem extra plavec, hluboké vody se bojím. Vlezu tam kde to znám a vystacim. Chlap to ví, nebudu dělat hrdinu, kdo ví co se může stát, aspoň ví že musí být u vody na mě opatrnější. Ale k moři bych jela, stejně se nedá plavat nějak moc daleko od břehu, většina lidí má vodu do pasu a dal nejde. U moře jde spíš o ten relax, vzduch, zážitek, než o plavecké výkony :D navíc moře líp nadnáší, u nás na rybnice jdu hned ke dnu, moře mě spíš nadnaselo na hladině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.8.19 04:53

Partnerovi to řekni a jeďte k moři. Třeba tě tam plavat naučí. Však nemusíš do hloubky. Ta slaná voda hodně nadnáší, někdy je problém se potopit :)
Neboj se a jeď, nepřipravuj se o krásné zážitky. Moře je top. ♥️ :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
5.8.19 06:31

Taky bych jela k moři, jak píšou holky, mořská voda nadnáší, tady máš šanci třeba i začít splývat. S pravdou bych šla ven a nestyděla se. Prostě tě rodiče nenaučili, to je jejich chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.8.19 06:47
@Kriss Tina píše:
Taky nejsem extra plavec, hluboké vody se bojím. Vlezu tam kde to znám a vystacim. Chlap to ví, nebudu dělat hrdinu, kdo ví co se může stát, aspoň ví že musí být u vody na mě opatrnější. Ale k moři bych jela, stejně se nedá plavat nějak moc daleko od břehu, většina lidí má vodu do pasu a dal nejde. U moře jde spíš o ten relax, vzduch, zážitek, než o plavecké výkony :D navíc moře líp nadnáší, u nás na rybnice jdu hned ke dnu, moře mě spíš nadnaselo na hladině :)

Podle popisu jsi spíš neplavec než „žádný extra plavec“.

Žádný extra plavec jsem já, to znamená, že styl nic moc, hlava vyvrácena, ale normálně plavu, přeplavu rybník, i u toho more plavu dál od břehu, kdyby mě někdo vysypal do vody, tak budu plavat a ke dnu nepůjdu.

A třeba ani s dětma se nebojíš? Nebo ty plavat umějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
5.8.19 07:19
@Anonymní píše:

jej, partnerovi to řekni a k moři klidně jeď, ale dobře vyberte destinaci - musí tam být popis - vstup do vody pozvolný - jak to není napsáno, tak nebrat
moje mamka taky neumí plavat a jezdí k moři každý rok už 36 let :mrgreen: a moře miluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová