Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ráda bych mu to řekla, ale oni jsou celá rodina sportovně založená, on umí vše, hraje forbal, florbal, tenis, plave, závodně kuželky, hokej, prostě vše. Tak nějak by ho pravděpodobně nenapadlo, že jsem tak nemotorná. Jsem štíhlá, chodíme si zaběhat, jezdíme celkem dlouhé trasy na kole, ale já nedokážu dát ani hlavu pod vodu, chytá mě panika, zkoušela jsem to ve vaně a hrůza. Otevřít oči pod vodou katastrofa, pak snad hodinu nevidím a mám rudé oči několik hodin. Nedovedu si představit mít v očích slanou vodu. Nespím nad tím. Chce koupit něco na last minute, Řecko nebo Mallorku. Když mě volá, ať za ním jdu k počítači a vybírám s ním nebo jestli chci zajít do cestovky, tak se vždy na něco vymluvím. Je mu divné, že nechci chodit do aquaparků a na koupaliště v tom vedru. Je v pohodě, fakt fajn chlap, ale má mě pomalu za dokonalou a bojím se jeho reakce. Nemyslím si, že by se mi smál, ale ztratí o mně iluze. Ano je pravda, že rodiče mě to neučili. Na ZŠ, když byl kurz plavání, tak jsem po první lekci byla na operaci slepého střeva a už po zbytek kurzu nemohla do vody. Hrozně mě to štve, že tak základní věc neumím.
Normálně mu to řekni. Můj chlap taky neumí plavat. Ale do akvaparků normálně chodíme, vybíráme atrakce, které mají dojezd, kde stačí. U moře jsme taky několikrát byli a nebylo to o tom, že by celý dny seděl jenom na pláži.
@Bábrdl píše:
Normálně plavu, proto jsem plavecAle nic moc, neb plavání je taky sportovní disciplína.
Pokud někdo udělá pár temp a jde je dnu, je prostě neplavec.
Nechci s nikoho dotknout, ale takové ty opisy „plavu, kde stačím“ jsou nesmysl. Plavání je prostě pohyb ve vodě.
Pokud bys na kole ujela tři šlápnutí a spadla, taky bys řekla, že umíš jezdit na kole? Nic moc cyklista je někdo, kdo neujde moc velkou vzdálenost, ne někdo, kdo se na kolo vyšvihne a ujede 5 m a spadne.
Takhle jak to píšu, to zní zle, ale zrovna u plavání mi přijdou tyhle iluze nebezpečné.
tak pokud jdes po trech tempech dolu, tak jses neplavec. Pokud dokazes uplavat 20m, tak nejspis zvladnes i mnohem vice, protoze mas techniku plavani zmaknutou, jinak bys nedala ani tech 20m.
A bud se nekdo chce naucit plavat nebo ne. Ono to neni vyslovene nutna dovednost. Sice se hodi, kdyz clovek spadne do hluboke vody nebo kdyby mu nedejboze tam spadlo vlastni dite, nicmene neni to neco, bez ceho se neda pohodlne zit. Moje babicka neumela plavat, nikdo ji to nenaucil a nijak netrpela. A na utopeni neumrela.
Manzel se plavat naucil jako dospely, protoze chtel a nedelal z toho vedu.
@Anonymní píše:
Ano, neumím plavat.. Bude mi 19let a neumím plavat.
V 6 letech jsem se málem utopila a od té doby se strašně bojím vody. Mám problémy i s vodou na obličeji. Nesnesu jí tam, nebo když si myji hlavu a voda mi zatéká do uší mám pocit, že se topím… Přijdu si jako blázen, exot! Co mám dělat?
Přítel básní o tom, jak jednou pojedeme spolu k moři.. Ví, že plavat neumím, chápe můj strach.
Ve škole sice bazén byl, ale já plavat nesměla, měla jsem ekzém a kdybych tam vlezla měla bych ho ještě horší.
Přítelovi jsem i říkala, že bysme si platila bazén (v té škole) jen pro nás dva. Nesnesu pohledy ostatních. Byli jsme spolu už i vody a já do ní spadla (né přítelovo vinou) a rozbrečela jsem se. Všichni na mě civěli. Přítel by i rád chodil na koupák, jenže já ne a on tam beze mě nepůjde…říká co by tam sám dělal..
Jsem opravdu vadná? Přijdu si nemožná..
Prosím poraďte…
Tak zrovna moře není od plavání… Já už neplavala tak sto let, všude vždy stačis. To dáš ![]()
Je mi 31, plavat neumím. Nevadí mi to. A máme doma jak bazény tak jezdíme k moři ![]()
Pro boha snad si dospela zenska, to se bojis rict dospelymu chlapovi rict, ze neumis plavat?