Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Princess píše:
Trvalé bydliště pokud vím nezakládá na nic nárok.
Takže ji klidně může říct-zbal si věci a vypadni?Z minuty na minutu?
To nevim, říct jí to může, ona poslechnout nemusí, nevím jak se to pak řeší. Každopádně pokud dům není její a má tam „jen“ trvalé bydliště tak to jí nezakládá žádný právní nárok na dům.
Ahoj, já teda nevim, ale mě když naši vyhazovali z baráku, tak jsem musela já sama si dojít na MěÚ si zažádat o změnu bydliště. Aspoň to po mně chtěli, nevím, proč si to neudělali sami, když o to tak stáli.
Podle mě to jde jen s jejím souhlasem, ale nejsem si jistá. Jé a nedávno byl u nás soused a chtěl po manželovi podepsat nějakej papír, že jeho dcera už se tu dlouho neobjevila a že už tu tím pádem nebydlí, tak fakt nevim, no. Ale myslím, že na netu určitě o tom najdete nějaký článek, stačí trochu pogooglit. ![]()
já myslím, že může a že jí může i bez jejího vědomí odhlásit… ![]()
no jasně, určitě majitel nemovitosti rozhoduje o tom, kdo má u něj bydliště, kdyby to tak nebylo, tak by to snad byla hrůza ne, dovedete si to představit? nevím teda, jak je to u dětí
Trvalé bydliště je prostě jen evidenční údaj, žádný nárok na bydlení tím nevzniká. Tady je o tom článek:
http://www.mesec.cz/…ni-nezaruci/
Jen tak tě nikdo nemůže vyhodit, pokud se na té adreses zdrzuješ a bydlíš tam tak tě nikdo vyhodit nemůže. Vlastník může zažádat sám jen v případě, že se na té adreses trvale nezdržuješ déle než půl roku. To by tam měli přijít z úřadu, poptat se soiuśedů a tak. Pak by ti mohli přesunout trv. bydliště na úřad
Myslím že může, když už je plnoletá a navíc je vlastníkem nemovitosti(ikdyž v ní bydlí děda).
denca29 píše:
Jen tak tě nikdo nemůže vyhodit, pokud se na té adreses zdrzuješ a bydlíš tam tak tě nikdo vyhodit nemůže. Vlastník může zažádat sám jen v případě, že se na té adreses trvale nezdržuješ déle než půl roku. To by tam měli přijít z úřadu, poptat se soiuśedů a tak. Pak by ti mohli přesunout trv. bydliště na úřad
Ano, může. Trvalé bydliště nic nenárokuje, může jít na úřad a trvalé bydliště jí prostě zrušit a pak jí sbalit kufry.
Anonymní píše:
dospělého člověka můžete z trvalého bydliště kdykoliv odhlásit, pokud jste majitelem dané nemovitosti a to i v případě, že tam bydlí (anonym, protože zrovna něco podobného řešíme)denca29 píše:
To není pravda, nesmí tam bydlet.
§ 12 odst. 1 písm. c) zákona o evidenci obyvatel
zaniklo-li užívací právo občana k objektu nebo vymezené části
objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo
trvalého pobytu občana a neužívá-li občan tento objekt nebo jeho
vymezenou část.
Příspěvek upraven 18.01.12 v 17:20
Holma píše:
Ano, může. Trvalé bydliště nic nenárokuje, může jít na úřad a trvalé bydliště jí prostě zrušit a pak jí sbalit kufry.
Opačně, vystěhovat a pak zrušit TP. Jinak nemá právní důvod dům užívat, tak není s vystěhováním problém.
Ahojte,
potřebuji poradit
moje známá bydlí u svého otčíma.Je to rodinný dům.On je vlastníkem a známá tam má trvalé bydliště.
Ona však v poslední době měla hodně velké problémy,jemu to už přerostlo přes hlavu a řekl,že ji z domu vyhodí.
Může ji jen tak vyhodit,když tam má trvalé bydliště?
Podotýkám,že ona vlastní taky jeden rodinný dům,ve kterém ale bydlí její děda(a jelikož ten dům má jen jednu místnost a kuchyň tam logicky jít nemůže).
Takže může ji „jen tak“vyhodit?A kdyby jo musí to někde hlásit nebo tak něak?
Vím,že je to zmateně napsané,ale snad jste mě některá pochopila