Neumím plavat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.1.12 01:24

Neumím plavat...

Ano, neumím plavat.. Bude mi 19let a neumím plavat.
V 6 letech jsem se málem utopila a od té doby se strašně bojím vody. Mám problémy i s vodou na obličeji. Nesnesu jí tam, nebo když si myji hlavu a voda mi zatéká do uší mám pocit, že se topím… Přijdu si jako blázen, exot! Co mám dělat?
Přítel básní o tom, jak jednou pojedeme spolu k moři.. Ví, že plavat neumím, chápe můj strach.
Ve škole sice bazén byl, ale já plavat nesměla, měla jsem ekzém a kdybych tam vlezla měla bych ho ještě horší.
Přítelovi jsem i říkala, že bysme si platila bazén (v té škole) jen pro nás dva. Nesnesu pohledy ostatních. Byli jsme spolu už i vody a já do ní spadla (né přítelovo vinou) a rozbrečela jsem se. Všichni na mě civěli. Přítel by i rád chodil na koupák, jenže já ne a on tam beze mě nepůjde… :( říká co by tam sám dělal..
Jsem opravdu vadná? Přijdu si nemožná.. :,(
Prosím poraďte…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1202
19.1.12 03:35

Mozna nejdriv se nejdriv poradit u psychologa? Jak na to? A pak nejake individualni uceni s chapajicim instruktorem? Neco individualniho? Pote, co zvladnes zaklady typu vlezt do bazenu, kde stacis, strinout si vodu na oblicej atd. atd. Kazdy ma nejaky problem, tak to ber a nestyd se za to. Neres, co si mysli ostatni, soustred se jen na pocit ty a voda… Taky mam zazitek z detstvi, kdy me strejda chtel ze srandy „osmelit“ a ponoril me i s hlavou pod vodu, nasledoval panicky strach. Byly mi asi 4 roky? Dnes je mi pres 40 a sice plavu nejlepe z nasi rodiny, plavu velmi rada… ale dodnes nemam dobry pocit, kdyz vim, ze pode mnou je hloubeji, ze nedosahnu na dno. V bazenu to prekonavam plavanim v krajni lajne, v prirode plavu kolem brehu. Proste uplavu v klidu hrozne moc, uzivam si to, ale proste podel brehu, klidek. Preju hodne stesti. Ja ted plavani miluju, ale proste s mymi „psychologickymi upravami“. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 04:24

mě bude 44.let, když mi bylo 10, tak jsme chodili se školou na plavčo, jenže byl tam plavčík, pěkný (s prominutím) dobytek, který plavání zahajoval tak, že nás naházel do 1,60m hloubky a zjišťoval, jaké děláme pokroky. Já jsem se „přitopila“, takže od té doby se vody bojím a neplavu, mrzí mě to moc, chybí mi to, ale myslím si, že už je to pro mě uzavřenou kapitolou. Kluci plavat umí, naučili se nějak sami a ve škole a s malou jsme na plavčo chodili od 1/2 ročku (já neplavec, jsem s ní chodila), ta plave už od necelých 5 ti let sama. K moři letos poletím a to, že neplavu na tom nic není, vždyť k moři nelítají-nejezdí jen plavci.

• Citovat
  • Upravit
2926
19.1.12 06:54

K moři jet můžeš, i když neplaveš. Pokud ti bude nepříjemný se v něm koupat, tak se budeš opalovat, to samý bych dělala na koupáku. Někdo má rád holky, jinej zase vdolky, jsi dospělá, tak se nenuť do ničeho, co je ti nepříjemné a hlavně co není nutné, nikde není psáno, že když je léto, tak že musíš chodit plavat. Nemusíš.

:*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.1.12 07:07

Ja myslim, ze by ti pomohla i homeopatie. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
19.1.12 07:18

já taky neplavu a topila jsem se třikrát.do bazénu vlezu,ale max.do vody,kde ji mám pod ramena,dál ani za nic.nemáš se za co stydět :hug: prostě ten strach je silnější.mě hodil otec někdy v pěti letech se strejdou do vody,šla jsem dolů,pak někdy na škole po druhé,a ve 14potřetí,to už mě vytahovali a rozdýchávali.na koupáku si můžeš sednout pod strom a brát to třeba jako piknik ;) chlapovi budeš hlídat věci,můžeš mu zajít pro zmrzku,určo by to ocenil,aspoň párkrát za léto.u moře není nikde psané že musíš do vody,a jinak někde v cizině bych si klidně oblíkla záchrannou vestu a do vody šla 8) nebo můžeš sbírat mušličky,stavět z kamínku megahrad :nevim: nebo jezdit po výletech nemusí to být čistě jen o té vodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 07:32

tak ten zacatek je jak kdybych to psala ja, taky jsem se v cca 5-6 letech topila, spadla jsem z voru do rybnika a od te doby se bojim vody, nesnasim vodu na obliceji, nesmi mi zatect do usi, brrrr.....na prvnim stupni ve skole jsme jeste meli plavani, ani nevim, jak jsem to „odplavala“, nicmene plavat neumim a celkem me to trapi.....kdysi jsem si chtela zaplatit i lekce plavani pro dospele neplavce, ale vzdala jsem to :oops:
nevim co poradit, taky s tim bojuju, kazdopadne s pritelem jsem u more byla a vse ok

• Citovat
  • Upravit
367
19.1.12 07:52

No, já plavat taky neumím, dřív mi to hodně vadilo, časem jsem se s tím smířila…voda na obličeji a tak mi sice nevadí, ale hloubka ano (pozůstatek plavání ve školce :?). Pak se mě sice plno lidí snažilo naučit plavat, chodila jsem i do kurzu plavání, ale nic z toho nebylo. Přestože třeba dosáhnu, tak jsem v hrozné křeči…a když najednou zjistím, že nedosáhnu, tak děs, no :(. Ale každopádně na koupák někdy s mužem jdu…prostě do vody nelezu. Takže k moři bych určitě jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.1.12 09:09

Já sice pár metrů uplavu :lol: ale musím dosáhnout na dno a mít hlavu nad vodou, po výkonu funím jak pes :roll:
Na plavecký kurz ze školy mám taky intenzivní vzpomínky :poblion:

K moři bych jela… vždyť nemusíš plavat. Nechej se povozit na lehátku třeba=) A v moři se mi plavalo strašně dobře, ta slaná voda mnohem více nadnáší, takže jsem si prostě jenom lehla na záda na vodu a občas zatřepala končetinama a „plavala“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
19.1.12 09:14

Taky neumím plavat v podstatě ze stejných důvodů jako ty. Mě to vůbec neomezuje, já si vždycky vozím sebou nějaké nafukovací pomůcky (většinou lehátko) a k moři šnorchl a brýle. Pohybuju se v hloubce kam dosáhnu a užívám si normálně vodu. Jediná věc z které mám strach je, že když budeme s malou a ona mi uplave někam dál, tak ji nebudu mít jak sama zachránit. Neměla by sis dělat starosti s ostatníma, divila by ses kolik lidí neumí plavat. Když se někdo zeptá, proč s nima nejdeš dál nebo neskočíš z můstku, tak to normálni řekni. Nemusíš se stydět ani mít výčitky, prostě jsi neměla příležitost se to naučit. No a co. Ještě se mi kvůli tomu nikdo neposmíval.
K moři jeď určitě, většinou je tam pozvolné stoupání hladiny, pokud se budeš bát i tak vstoupit, tak prostě jenom smočíš nohy a budeš se opalovat. Nebo si sedneš na břeh. Hlavně se vyprdni na to, co si myslí ostatní, jim je stejně úplně jedno jestli lezeš do vody nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.1.12 09:27

Určitě si nepřipadej jako exot, je normální, že se po takovém zážitku bojíš. JEslti chceš ten strach překonat, určitě je dobré vyhledat psychologa - oni s těmito fobiemi pracují, bude to asi nějakou dobu trvat, ale určtě to zvládneš. Hlavně tě v tomto musí podporovat přítel. Půjde to po malých krůčkách, ale určitě to půjde.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.1.12 09:30

Já jsem na tom taky bledě.. uplavu nějaký kousek, ale když vím, že mám pod sebou dno-že dostanu nohama na dně a nemám vodu nad hlavu…
Bohužel , jsme měli stejného blbe na plávání, kdy jeho styl byl hodit do vody a dělej co umíš, a když ne, tak podal třevěnou dlouhou tyč… Někdo se plavat naučil, ale znám nejníň dvě holky, co se bojí vody a neuplavou nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
19.1.12 12:15

Ahojky moji mamce bude 60let a taky neplave.Ve skole meli plavani a nejakej debil co je to ucil ji hodil do vody a koukal jak se topi a od te doby ma strach.Ja plavat umim ale plavu jen v bazenu,v mori neplavu strasne se bojim ze mne tam neco sezere :oops: asi jsem moc jako mala koukala na celisti :lol: :oops: ale myslim to vazne.Vzdycky si tam jen cachtam nohy a nebo jdu na kraj a tam sedim na pisku a more mne ospoluchne.Nema treba nekdo z vasich znamych bazen? ze by ses to naucila aniz by na tebe nekdo civel? a nejsi magor :hug: to jsem vetsi ja ze se bojim ze mne sezere zralok i v rybniku :roll: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
19.1.12 15:46

Tak v te starsi generaci 60 a vice je neplavcu hrozne moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.12 16:35

Holky moc Vám děkuju! Myslela jsem si opravdu, že každý plavat umí, jen já ne. Přišla jsem si strašně divná. Koukám, že sama nejsem a jsem za to ráda. No, k tomu moři - když už bych tam byla, tak bych si přeci jen chtěla zaplavat, ne se jen opalovat. Nikdo z mých známých bazén nemá, bohužel. :(
Ona za to vlastně tak trošku může sestřenka. Byli jsme tehdy u vody, já jsem byla na nafukovacím lehátku, a já jsem přepadla do vody. Myslela si, že si dělám srandu, já cítila jak jdu pořád níž a níž, strašně jsem začala panikařit a snažila jsem se jí chytit, po nějaký chvíli jí to došlo a vytáhla mě. Lidi okolo se mi strašně smáli, ona ne. Bylo mi 6. A oni z toho měli srandu. Když jsem jí nedávno říkala, že plavat neumím a ona se ptala proč, tak jí řekla, že to kvůli tomu, jak jsem se v 6 letech málem utopila a ona na to říká „Já myslela, že si se za tu dobu naučila plavat.“ a smála se.. Takže mám problém i s tím být na lehátku, přepadla jsem. Ten strach je šílenej.. :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová