Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A děláš s tím něco? Když se umíš postavit za ostatní, proč ne i za sebe?
Mám to tak celý život. Sobě nechám pindat na hlavu… Teď už to, ale zašlo příliš daleko
Kolegyně tvrdí, že jsem něco o někom říkala, ale už neřekla, že začala ona (měla s někým konflikt a zmínila; dodali ti podklady, informace co pro tebe byly? A já popravdě, že ne, že to není poprvé a jak se moje kolegyně a kolegové chovají). Bohužel, přetlumočil a to není šéfovi jinak, bez té části, že začala, protože moje kolegyně se chovala na pořádné nevhodně.
A já co? Mlčím. Neobhajují se. A všichni si myslí, že jsem ta špatná a zla já.
Tak víš co se říká, mlčení znamená souhlas. Tak se pak není čemu divit. Nauč se nenechat si natento na hlavu, sama vidíš, že toho kde kdo využije.
Znam, ja to mam s mamou. Kdyz se ji postavim, tak kdyz obhajuji tatu. Jinak jsem porad s ni ta mala holka, ktera posloucha..resim to ze ji vetsinu veci nerikam. S postupem casu se trochu srovnala, ale kdyby chtela tak me rozlozi a rozhodi total par vetami. Zvlastni je, ze s chlapi to zvladam v pohode. Jen s ni to nedavam..a uprimne s jednnou starsi kolegyni ta mi taky s.aa na hlavu a ja ji nebyla schopna setrit.
A přišla jste už na to, čeho se bojíte, že by se stalo, kdybyste se za sebe postavila? To bude klíčové. Většinou je to dětský strach. Všechny tyhle dětské strachy mají tendence slábnout, když je konečně vytáhnete na světlo…
@arinecka Není to pokračování ságy? Konflikt s kolegyní, submisivní zakladatelka… To tu máme teď celkem často. ![]()
@TRG píše: Více
@andiedvorakova nevím…byla jsem jedináček, rozmazlovaný. Zároveň jsem zažila dětství na prd: alkohol, hádky, bití, časté noční probuzení, kdSmy se nadávali, vyhazovali z domu… Benzín po domě c kanystrů a Tiny že to tu zapálí a naší v práci. Táta nic nikdy neudělal. Zajímaly ho jen prachy, zastání manželky nebo mě. Ne.
Na základě šikana… Hlavně psychická. Na střední první láska. Z preniantkXlocek který propadl..,. Celkově celMuj život stojí za hov…
Ahoj všem. Pořád opakují v životě tu samou chybu… Neumím se bránit, ozvat a postavit se za sebe. A je jedno, zda jde o prkotjnu a nebo něco vážného, jako teď v práci.
Za druhé se postavit umím, umím se ozvat, když se jim děje křivda.