Neumím utrácet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já nevim, tak snad neutrácej, když nechceš
osobně bych raději koupila telefon rodičům, když mi to udělá radost, než abych s výčitkami kupovala sobě kalhoty. Naštěstí mně udělá radost dárek i sama sobě. Ale pokud to ty tak necítíš, tak se do toho netlač. Nebo hledáš radu, jak rozhazovat peníze, když tě to netěší? To je nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Čičorečka píše:
Já nevim, tak snad neutrácej, když nechcešosobně bych raději koupila telefon rodičům, když mi to udělá radost, než abych s výčitkami kupovala sobě kalhoty. Naštěstí mně udělá radost dárek i sama sobě. Ale pokud to ty tak necítíš, tak se do toho netlač. Nebo hledáš radu, jak rozhazovat peníze, když tě to netěší? To je nesmysl.
Spíš bych se zamyslela, proč rodičům nevadí, když jim ona koupí dráhy dárek, ale vyčítají ji, že jde s kámoškou utrácet za kafe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Afrikana mám jedny pořadný kalhoty, co jsou pohodlné, takže je nosím pořád. Pak dvoje náhradní, které nosím v krajní nouzi
Tak to jsi frajerka, už máš troje gatě. Zeptej se táty, jestli to není moc.
![]()
Jsi hlavně nesamostatná v myšlení, když v plnoletosti si necháš kecat do drobných nákupů. Taky bys mohla potřebovat každý nový model mobilu a nosit diamant.
S tímhle šetřílkovstvím daleko nedojdeš. Začala bych tím, že bych snížila investice do ostatních a šla si koupit další skvělý hadry a doplňky. Dělej trochu parády, protože jenom zamlada si to vychutnáš nejlépe. Pak už je to o jiných starostech, když máš děti, apod., mozek je více zaměstnán jinde a už nemáš čas stát před skříní a kombinovat…
Měla jsem takovou sestřenku, spořivou, přemýšlivou, chodila ve starých hadrech a divila se, že nebudí pozornost u kluků. Trvalo jí hezkých 5 let na pochopení, že se musí oblékat moderně. Abys nebyla něco podobného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans píše:
Já zas neumím šetřit, čím víc vydělám, tím víc utratím
Přesně to jsem chtěla napsat
A ještě bych doplnila, že všechny ty krámy nutně potřebuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak to já bych za sebe i utracela, kdyby to šlo.
Bohužel teď utrácím za děti (a že to lítá, i když se člověk drží pro zemi) a na sebe mi nezabývaji finance. Takže radim, kup si ještě jedny pořádne gatě, dokud na to máš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že člověk se potřebuje občas sám sebe rozmazlovat tím, že si něco koupí. Ale musí to být v rozumné míře. Nekoupíte si nikdy nic pro radost může znamenat nedostek sebelásky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ty výčitky tě naučili rodiče. Zřejmě jsi nucená brát na ně ohled na úkor sebe a už to tak u tebe podvědomě funguje. Nadává ti otec v hlavě, i když zrovna není v dosahu. Takto funguje výchova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím problém. Tak neutracej a basta fidli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to máte doma blbě nastavené, my máme oddělené účty, manžel mi posílá polovinu výplaty na všechny povinné platby, od něj jsou nastavený další spoření dětem, apod…platí velké nákupy jídla…můj rodičák mám na část oblečení pro děti, to platíme na půl, lékárnu, drogerii platíme, kdo u toho je…rezervu, investice a spoření mám vlastní…kdo zaplatí dovolené se domlouváme
ale z mých úspor manžel rozhodně neutrácí, to bych nikdy nedovolila… ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak si Tvoje našetřené peníze dej na svůj účet, kam manžel přístup mít nebude.
My máme několik účtů, spořáků atd., můžeme si k nim navzájem, ale větší platby konzultujeme a neexistuje, aby jeden pořád utrácel a druhý ne a ten, co by utrácel, druhému nějaký nákup vyčítal.
To fakt nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit