Neumím začít rozhovor

Anonymní
16.2.12 19:33

Neumím začít rozhovor

Nevím jak to popsat…snad neprůbojnost, stydlivost? Mám to už od školních let. Snad nikdy jsem se nepřihlásila, i když jsem věděla odpověď, nenechala se dobrovolně vyzkoušet když jsem látku uměla nazpaměť a měla bych tak lehce získanou jedničku.
Blbý je, že se to se mnou táhne pořád a komplikuje mi to život. Teď třeba si nutně potřebuju promluvit s manželem o dost důležité věci......a já prostě neumím začít(ale potřebuju to řešit). Je to o to horší,že do toho tématu se nechce nikomu z nás a průběh i výsledek rozhovoru se nebude minimálně jednomu z nás líbit (mě tedy určitě ne).Pořád čekám na vhodnou chvíli která nepřichází......ale zas když se to nerozlouskne teď, tak mě to za pár týdnů či měsíců stejně zase doběhne … a budu se užírat jako teď, že si neumím otevřít pusu když se mi něco nelíbí :oops: . Ženský přeci většinou bývají ty ukecanější, ráznější…
Jak byste to řešili (nebo řešíte), když máte řešit ožehavé téma.(např: manžel by provedl něco , co vám vadí nebo co narušuje rodinný klid)- já o tom můžu mluvit, ale musím hned…ještě když jsem pořádně rozčilená.Uběhne den, dva … a už mi to nejde se k tomu vrátit.Chtěla bych, ale prostě to nedokážu říct nahlas, i když bych potřebovala se dobrat ke konci.Nevím jestli to je strach z reakce, strach z toho, že neuslyším to co chci.. ..to je román :roll: ,ale nějak mi to nešlo říct ve dvou větách :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6
16.2.12 19:36

těžká rada. pokud je to důležité a nutné, nezbude ti než ta nakousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
16.2.12 19:39

tak si dej třeba drink /ale ne moc/ co ti rozváže jazyk..
nesmíte se ale opít :) to nebude mít výsledek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
16.2.12 19:40

Co takhle otevřít vínko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
16.2.12 19:43

Tohle znám, i když zas tak stydlivá nejsem. Načít rozhovor, o němž předem vím, že bude nepříjemný, je pro mě noční můra na týdny dopředu a odkládám to, co to jde. Recept na to dosud nemám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.12 19:43

zakladatelka
když já kojím.třeba teď to bude až za 3 hodiny.Nevím, jestli by mi sklenka pomohla…a flašku vypít nemůžu :lol: :lol: :lol: ..ale půjdu zkusit si aspoň cucnout…po dvouletý abstinenci mi to třeba bude stačit :D

• Citovat
  • Upravit
6260
16.2.12 19:45
Anonymní píše:
zakladatelka
když já kojím.třeba teď to bude až za 3 hodiny.Nevím, jestli by mi sklenka pomohla…a flašku vypít nemůžu :lol: :lol: :lol: ..ale půjdu zkusit si aspoň cucnout…po dvouletý abstinenci mi to třeba bude stačit :D

Tak trocha vina ti neuskodi… hlavne to neprezen, at prcek nema taky vinne mlicko… Drzim pesti, aby jste si promluvili… Ja mam s tim celkem taky problemy. Ale mi to pomuze, i kdyz je to blbe, kdyz neco nacnu v sms a potom to doresime uz spolu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.2.12 19:52

Pokud to chceš řešit a víš co to způsobuje nebo jsi schopná se k tomu nějak dostat, tak bys mohla vyzkoušet bachovky. Je jedna přímo na strach z něčeho konkrétního, ale možná je za tím ještě něco jiného, co si takhle hned neuvědomuješ respektive nechceš napsat. Na bachovy esence můžeš mrknout na můj profil a mohu poslat i nějaké další odkazy.
Pokud by to s manželem nebylo na rozhovor, ale jen na nějaké sdělení z tvojí strany, tak by to šlo i písemně.
Jinak já jsem se taky nikdy nehlásila, dlouho jsme měla problémy třeba s tím, požádat někoho v autobuse, aby otevřel okénko :roll: A když musím začít o něčem nepříjemném, ojoj jak mne se nechce, ale to asi málo komu :hug:

Příspěvek upraven 16.02.12 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
16.2.12 19:52

Asi bych řekla tomu člověku, že by jsme si měli chvilku sednout, že bych s ním chtěla něco probrat. Pak už se asi prostě musíš hecnout aby jsi to ze sebe vysypala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.2.12 19:58

Mi pomáhá, když na chlapa nevidím :mrgreen: To mi pomůže, abych ten hovor začala a pak už to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.12 20:04

Zakladatelka
To po sms mi to jde dobře :lol: , ale tohle zrovna by po sms bylo blbé :(
ale trochu mi teď pomáhá tahle diskuze. A jdu mrknout na ty „bachovky“, co to vůbec je. :)

• Citovat
  • Upravit
14079
16.2.12 20:07

Většinou začínám, když mám nějakou neodkladnou práci - myju nádobí, vařím večeři atd. Nějak se mi při práci mluví a řeší líp, než jen tak sedět u stolu a koukat na sebe :nevim: . Teda takový ty míň příjemný věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
16.2.12 20:08

Zkus napsat dopis klasicky rukou. Pomuze ti to utridit myslenky a bud o tom pak dokazes zacit nebo mu to das precist a je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.2.12 20:09

Strach-to je to,co nam komplikuje život,mame strach že když vyjadřime svuj nazor budeme odmitnuti a nepochopení,ale trenink děla mistra.Myslim že ten problem mivam občas taky,dřive to byla hruza,vybrousila jsem to častečně knihou Mluvte jako mluvči,(v časaku jsem se dočetla o kurzech retoriky),da se najít a objednat na netu. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
16.2.12 20:18

Jééje ty jsi holka jak já…taky mi to nejde. Manža je bohužel manipulátor, a všechno, co začnu řešit, se obrátí proti mě, takže propříště mám vždycky blok ještě větší a už ani to vínko nepomáhá. Už jsem i dopadla tak, že si sepisuju na papír body, abych se držela tématu, a abych dokázala vůbec argumentovat… a každý další nový diskuse se předem bojím, že zase akorát budu já ta špatná a on svou chybu stejně nikdy nepřizná. :nevim:

Holky to psaní dopisu je dobrý, už jsem to hodněkrát udělala, ale manžel na to nikdy nereaguje. A vím jistě, že to čte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí