Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
…dneska jsme byli procházkou koupit nové kousátko pro malého (8. měsíců). Byl s námi i malý synovec, který mu chtěl zřejmě udělat radost a tak, aniž bych si všimla, kousátko rozbalil a dal malému do pusinky. Samozřejmě ho hned ožužlal…máte také nějaká zkušenost s tím, že jste hračku ani neopláchly, natož vyvařily? Já jsem dost na čistotu, tak jsem z toho taková nesvá,..nadruhou stranu si říkám, že i v Číně či kde to bylo vyrobené musí dodržovat nějaké normy a hygienu již při výrobě
Zpětně s tím stejně nic neuděláš. děti jsou v tomto věku hodně odolné. já dceru v cca tomto věku načapala, jak mi ochutnává kolečka od kočárku. teď je jí skoro deset let a je stále živá ![]()
Zrovna hygienické to není. Buhvi, kde se to válelo. Ale neboj, dítě na to neumře. ![]()
Něco podobného a MNOHEM horšího se ti stane ještě mockrát ![]()
Takže klid, můj syn například olíznul autobusovou zastávku a jednou možná i wc štětku… Normální trénink imunity ![]()
Nevyvarovala jsem nikdy, oplachovala minimalne. Bordelu se nevyvarujes, staci mit starsi snazive dite, co se chce starat o maleho sourozence, jde mu dat dudlik, ktery mu mezitim cestou dvakrat upadne, z toho jednou do psiho pelechu. Zni to, jako fuj, ale je to ve spouste domacnosti bezna situace.
tak to jste mě uklidnily, já mám první dítě, tak jsem ještě přehnaně " starostlivá a pečlivá", ale je fakt, že těch FUJ věcí bude časem asi mnohem víc ![]()
V 8 mesicich uz se posouval po podlaze a sem tam ozuzlat veci, ktere bych do pusy nedala
asi v roce se mu povedlo v nestrezenem okamziku na zahrade dat ruku do kocicince a oliznout
(kocku nemame, takze kdo vi od jake kocky to bylo).
@ireeenka to jsem ráda, že nejsem sama, komu dítě ochutnalo i záchodovou štětku.
Pro klid zakladatelky @monla ten syn, co měl tu čest s Wc štětkou je naše nejzdravější dítě v rodině. Posilování imunity sice nepropaguji za každou cenu až tak drsně (jako je ta štětka), ale rozhodně to dítěti neuškodí, spíš naopak. ![]()
Však se o tom dost píše, že z přehnané čistoty si spíš škodíme…
![]()
Tak se neboj.
Až budeš mít druhé nebo třetí dítě, tak se svému dnešnímu strachu budeš smát
A vím o čem mluvím, s prvním synem jsem byla příšerná, aby se nedotkl něčeho nehygienického
![]()
V tomhle věku už děti lezou a některé i chodí kolem nábytku a většina teda bez rukavic a náhubku ![]()
@monla a @zuzouš to ještě pěkně vystihla se starším snaživým sourozencem. Ti dokáží dát svému malému sourozenci velice roztodivně vyválené věci do pusy
a všechny děti to přežily i ty psí chlupy. ![]()
@monla tohle fakt neres. Oplachovala jsem to kvuli chemii, ale nic se nestane. Az zacne litat po venku, to bude zazitku…
@monla a ono je lepsi tu imunitu „posilovat“ nez vse umyvat, natoz vyvarovat.
@zuzouš píše:
Nevyvarovala jsem nikdy, oplachovala minimalne. Bordelu se nevyvarujes, staci mit starsi snazive dite, co se chce starat o maleho sourozence, jde mu dat dudlik, ktery mu mezitim cestou dvakrat upadne, z toho jednou do psiho pelechu. Zni to, jako fuj, ale je to ve spouste domacnosti bezna situace.
@AninaEli píše:
@ireeenka to jsem ráda, že nejsem sama, komu dítě ochutnalo i záchodovou štětku.
Tohle taky ráda slyším. Ale po pravdě řečeno spíš nechápu, jak se může některým rodičům podařit této zkušenosti zabránit ![]()
Co už všechno měl malý v puse a stále žije (a nemocnost nic moc, 3× rýma). Jen tak pro představu: písek, kamení, oblázky, tráva, broučci, klacky, olízané prolízačky, boty, záchodová štětka (i když to si nejsem jistá, jestli měl fakt v puse), kolečka kočárku, rohožka, mince, psí ucho, hrábě, držadlo od koleček…takže, neumýtá hračka je prd
Je to nezmar, člověk se otočí a už něco žvýká ![]()