Neumytá hračka z obchodu

82
7.7.16 20:35

neumytá hračka z obchodu

…dneska jsme byli procházkou koupit nové kousátko pro malého (8. měsíců). Byl s námi i malý synovec, který mu chtěl zřejmě udělat radost a tak, aniž bych si všimla, kousátko rozbalil a dal malému do pusinky. Samozřejmě ho hned ožužlal…máte také nějaká zkušenost s tím, že jste hračku ani neopláchly, natož vyvařily? Já jsem dost na čistotu, tak jsem z toho taková nesvá,..nadruhou stranu si říkám, že i v Číně či kde to bylo vyrobené musí dodržovat nějaké normy a hygienu již při výrobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21541
7.7.16 20:37

Zpětně s tím stejně nic neuděláš. děti jsou v tomto věku hodně odolné. já dceru v cca tomto věku načapala, jak mi ochutnává kolečka od kočárku. teď je jí skoro deset let a je stále živá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
7.7.16 20:38

Zrovna hygienické to není. Buhvi, kde se to válelo. Ale neboj, dítě na to neumře. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
7.7.16 20:41

Něco podobného a MNOHEM horšího se ti stane ještě mockrát 8)
Takže klid, můj syn například olíznul autobusovou zastávku a jednou možná i wc štětku… Normální trénink imunity :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.7.16 20:42

Nevyvarovala jsem nikdy, oplachovala minimalne. Bordelu se nevyvarujes, staci mit starsi snazive dite, co se chce starat o maleho sourozence, jde mu dat dudlik, ktery mu mezitim cestou dvakrat upadne, z toho jednou do psiho pelechu. Zni to, jako fuj, ale je to ve spouste domacnosti bezna situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.7.16 20:45

:D tak to jste mě uklidnily, já mám první dítě, tak jsem ještě přehnaně " starostlivá a pečlivá", ale je fakt, že těch FUJ věcí bude časem asi mnohem víc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.7.16 20:46

V 8 mesicich uz se posouval po podlaze a sem tam ozuzlat veci, ktere bych do pusy nedala ;) asi v roce se mu povedlo v nestrezenem okamziku na zahrade dat ruku do kocicince a oliznout :zed: (kocku nemame, takze kdo vi od jake kocky to bylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
7.7.16 20:52

@ireeenka to jsem ráda, že nejsem sama, komu dítě ochutnalo i záchodovou štětku.

Pro klid zakladatelky @monla ten syn, co měl tu čest s Wc štětkou je naše nejzdravější dítě v rodině. Posilování imunity sice nepropaguji za každou cenu až tak drsně (jako je ta štětka), ale rozhodně to dítěti neuškodí, spíš naopak. :palec:

Však se o tom dost píše, že z přehnané čistoty si spíš škodíme… :think: :think:
Tak se neboj.

Až budeš mít druhé nebo třetí dítě, tak se svému dnešnímu strachu budeš smát :hug: :hug: :hug: A vím o čem mluvím, s prvním synem jsem byla příšerná, aby se nedotkl něčeho nehygienického :roll: :roll: :roll: ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
7.7.16 20:52

V tomhle věku už děti lezou a některé i chodí kolem nábytku a většina teda bez rukavic a náhubku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
7.7.16 20:54

@monla a @zuzouš to ještě pěkně vystihla se starším snaživým sourozencem. Ti dokáží dát svému malému sourozenci velice roztodivně vyválené věci do pusy ;) ;) a všechny děti to přežily i ty psí chlupy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85322
7.7.16 20:55

@monla tohle fakt neres. Oplachovala jsem to kvuli chemii, ale nic se nestane. Az zacne litat po venku, to bude zazitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85322
7.7.16 20:56

@monla a ono je lepsi tu imunitu „posilovat“ nez vse umyvat, natoz vyvarovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
7.7.16 20:59

@blumen něco na tom bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
7.7.16 21:00
@zuzouš píše:
Nevyvarovala jsem nikdy, oplachovala minimalne. Bordelu se nevyvarujes, staci mit starsi snazive dite, co se chce starat o maleho sourozence, jde mu dat dudlik, ktery mu mezitim cestou dvakrat upadne, z toho jednou do psiho pelechu. Zni to, jako fuj, ale je to ve spouste domacnosti bezna situace.
:palec: :mrgreen: Trefné.
První syn byl závislý na dudlíku, takže pokud jsme jiný neměli, šel z chodníku rovnou do pusy, jinak bychom šli celou cestu s muzikou… Taktéž se párkrát stalo, že jsme neměli žádný a musela jsem ho cestou koupit a rovnou dát do oběhu :-)
@AninaEli píše:
@ireeenka to jsem ráda, že nejsem sama, komu dítě ochutnalo i záchodovou štětku.

Tohle taky ráda slyším. Ale po pravdě řečeno spíš nechápu, jak se může některým rodičům podařit této zkušenosti zabránit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
7.7.16 21:00

Co už všechno měl malý v puse a stále žije (a nemocnost nic moc, 3× rýma). Jen tak pro představu: písek, kamení, oblázky, tráva, broučci, klacky, olízané prolízačky, boty, záchodová štětka (i když to si nejsem jistá, jestli měl fakt v puse), kolečka kočárku, rohožka, mince, psí ucho, hrábě, držadlo od koleček…takže, neumýtá hračka je prd :-D Je to nezmar, člověk se otočí a už něco žvýká :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová