Lék na předpis bez předpisu

Anonymní
7.7.16 14:20

Lék na předpis bez předpisu

Ahoj holky, dostala jsem do takové prekérní situace. Jenom ve zkratce: jsem těhotná, beru dlouhodobě lék Duphaston, který je na předpis, který v toto chvíli nemám a lék mi nebude stačit přes víkend. Nechci tady složitě vysvětlovat, jak jsem se do této situace dostala, ale pouze se vás zeptat, jestli je možné, aby mi tento lék vydali v lékarně i bez předpisu? Je to vůbec reálné, lék na předpis bez předpisu, když od něho mám aspoň krabičku? Zkoušel jste to někdy někdo? Abych si pro něj teď jela ke svému doktorovi není reálné.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
524
7.7.16 14:23

Mně tahle jednou dali plato antiko. Záleží na lékárníkovi :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259

Obávám se, že nepochodíš. To máš od gyndaře? Co třeba zkusit obvoďáka nebo pokud jsi na dovolené, tak zkus zajít k nějakému zdejšímu lékaři, případně na pohotovost, zkus obvolat nejdřív, třeba ti někde vyjdou vstříc a recept ti vydají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695

Řekla bych že si to nikdo v lékárně nedovolí, protože kdybys pak ten recept opožděně nedodala, tak maj průšvih :nevim: Co nemocnice - pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.7.16 14:25

Zkusila bych zajet na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
7.7.16 14:29

To nikdo neudělá.
Jeď na pohotovost a omluv se, posyp si hlavu popelem. Kyselé ksichty nějak přežiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.7.16 14:33

Jestli je doktor online, požádej ho o elektronický recept. Sice ho neberou všude, ale lepší něco, než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
7.7.16 14:37

Mě v lékárně po vysvětlení situace (byla to antiko), dali z balení platíčko, já zaplatila celou krabičku a po víkendu se stavila s předpisem a dali mi zbytek… Ale to je asi lekarna od lekarny… Jinak pozor, pokud ti Duphaston bude předepisovat praktik, tak platíš celý doplatek (bývalo to cca 200 Kč), kdežto, když to předepisuje gynekolog tak je doplatek kolem 30 Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.7.16 14:38

Já takhle ztratila někde na dovolené antinu. Tak jsem vyrazila do místního špitálu, na gyndu a vysvětlila jsem, o co mi jde. Bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 14:45

@ReTraktor Mám ho předepsaný od gynekologa. O antikoncepci jsem slyšela, že ji vydají i bez receptu, pak i o lécích na migrénu nebo na astma… Zaplatila bych cokoliv…

Tak myslíte, že to ani nemá cenu zkoušet jo :nevim: :think: :zed:

• Citovat
  • Upravit
27259
7.7.16 14:46
@Anonymní píše:
@ReTraktor Mám ho předepsaný od gynekologa. O antikoncepci jsem slyšela, že ji vydají i bez receptu, pak i o lécích na migrénu nebo na astma… Zaplatila bych cokoliv…Tak myslíte, že to ani nemá cenu zkoušet jo :nevim: :think: :zed:

Zkus lékárny obvolat. Nedostaneš se ani na tu pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.7.16 14:57

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 14:58

@lleennttiillkkaa tak při nejhorším budu zítra schánět nějakou pohotovost, ale nejradši bych se tomu vyhla :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.16 15:00

Co na kritickou dobu upravit dávkování? Já to taky tak udělala a bylo to ok. Už to je hezkých pár let. Ono dávkování je různé od velkého po nižší.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.7.16 15:05

Tak zajdi k nejbližšímu lékaři a vysvětli situaci. A řeš to dneska, ne až zítra. Pokud se ti to zítra nepovede tak co budeš dělat v sobotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová