Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máte taky takovou neupřímnou tchýni, která se jen přetvařuje?
Ptám se abych věděla jak se k ni chovat?
Má potenciální tchýně je na mě hrozně milá
Ikdyž jsme si už parkrát vjeli do vlasůa hádky byli na dením pořádku, protože s námi bydlela. Když se odstěhovala od nás tak mě pomlouvala kudy chodila a přitele nabádala aby se semnou rozešel
Ted je jako vyměněná jaká jsem její panenka, princezna apod je taková miloučká hodňoučká prostě k zulíbání
Když je ale se svym. synem mým přitelem osamotě tak to už je jiná, jak jsem hrozná, neuvěřitelná bordelářka no prostě hrůza Kolikrát telefonuje přitelovi v mý přitomnosti a to jsou jiné věci jak tohle támto
a pomlouvá mě Ja ji radši ignoruji. protože se neumim přetvařovat jako ona nevim jak.se k ni chovat když jednou je taková a podruhé jiná ke mě milá za mými zady zlá. Dokonce plánuje jak zase bude bydlet námi
![]()
Pokud se neumíš přetvařovat, byla bych k ní totálně otevřená a upřímná. Posadila bych se s ní a narovinu se jí zeptala proč je na mě pokrytecky milá když víš, že tě před přítelem pomlouvá a mluví o tobě nehezky. Počkala bych si, co z ní vyleze za odpověď. Pokud máš silnější žaludek, hrála bych její hru na ,,čo bolo to bolo, zahoďme válečnou sekeru a mějme se zase rádi". ![]()
A přítel se za tebe nepostaví když o tobě před ním tak škaredě mluví?
@Anonymní píše:
Ikdyž jsme si už parkrát vjeli do vlasůa hádky byli na dením pořádku, protože s námi bydlela. Když se odstěhovala od nás tak mě pomlouvala kudy chodila a přitele nabádala aby se semnou rozešel
Ted je jako vyměněná jaká jsem její panenka, princezna apod je taková miloučká hodňoučká prostě k zulíbání
Když je ale se svym. synem mým přitelem osamotě tak to už je jiná, jak jsem hrozná, neuvěřitelná bordelářka no prostě hrůza Kolikrát telefonuje přitelovi v mý přitomnosti a to jsou jiné věci jak tohle támto
a pomlouvá mě Ja ji radši ignoruji. protože se neumim přetvařovat jako ona nevim jak.se k ni chovat když jednou je taková a podruhé jiná ke mě milá za mými zady zlá. Dokonce plánuje jak zase bude bydlet námi
![]()
To máš docela trpělivost. Já bych se ji na férovku zeptala, co to hraje za komedii.
A hlavně ji ukázala, že mě to fakt nerozhází.
Snažila bych se to vyříkat. A pokud by to pokračovalo, tak bych ji úplně ignorovala.
Spis bych se pozastavila nad tim, proc se te pritel nezastane, proc to posloucha a bavi se s ni o tom? To ji nic nerekne, telefonat/rozhovor neutne?
Spiš mi pak řekne že si ji jen vyslechne aby neměla deprese ,ale nic si z toho prý nedělá jednim uchem tam a druhým.ven ![]()
@Anonymní píše:
Spiš mi pak řekne že si ji jen vyslechne aby neměla deprese ,ale nic si z toho prý nedělá jednim uchem tam a druhým.ven
Tak to podle mne neni spravny pristup. Mel by se te zastat, rict ze to o tobe poslouchat nebude a klidne at si z toho ma deprese.
Jako vždy není problém tchýně, ale manžel. Pokud tchýni nechává, aby se takto chovala, namísto toto aby řekl, že toto chování vůči své ženě nestrpí, tak to lepší nebude. A je jedno, že jen jedním uchem tam a druhým ven. Jsem si jistá, že kdybys ty předváděla totéž se svými rodiči, též by mu tvá ignorace vadila.
@Anonymní píše:
Spiš mi pak řekne že si ji jen vyslechne aby neměla deprese ,ale nic si z toho prý nedělá jednim uchem tam a druhým.ven
Tak uz se pripravuj, ze budete brzo opet bydlet s tchyni. Pritel se urcite prizpusobi mamince, aby nemela depese ze samoty ![]()
Co to je za blábol, ať nemá deprese? dyť před tebou se dle tvých slov chová jako že je vše zalité sluncem… Nemáš chlapa ale mamánka a bačkoru, která nechá svou máti urážet partnerku, protože nemá koule se jí postavit…
@Anonymní píše:
Tak mu řekni, at ti to netlumočí a je.
Stojí přítel za tebou? Pokud ne, raději si najdi jiného, v budoucnu by to bylo zlo…a na bydlení s tchýní raději ne…taky to dělá zlou krev, zvlášť, když už s tím máš zkušenost.
Měla jsem to samé. Davej vážně pozor, a nezapomeň, kdyby jste se brali, že s Ním si beres i Celou jeho rodinu včetně tchýně.
Vsimej si vztahu u nich, to je to, co si každý přinášíme do svých novych vztahu, rodin. Něco může být jiné, ale něco je jak přes kopirak. Abys jednou nebyla jako mezi dvěma mlynskymi kameny, protože tohle te semele. A reakce partnera je divná.
První, co udělat - říct jasně a s konečnou platností příteli i jeho matce, že ONA S VÁMI NIKDY BYDLET NEBUDE.
A nemysli si, že i když to pouští jedním uchem tam a druhým ven, že mu v hlavě něco z toho nezůstane.
Normální osobnost is umí vybrat s kým se bude stýkat, s kým bude bydlet a CO CHCE POSLOUCHAT.
Ono se totiž může stát, že po svatbě by tě stavěli před hotovou věc. Teď to nějak spytlíkujete, ale později to může být kdo z koho a obvykle to končí volbou buď to vezmu jak je, nebo se rozvedu. Budou dva proti tobě.
Měla by sis zajistit jasnou pozici v očích přítele - a to je, že nenechá matku takto mlátit hubou a zacházet s tebou. Když mu to nevadí, je v podstatě stejný.
a hádky byli na dením pořádku, protože s námi bydlela. Když se odstěhovala od nás tak mě pomlouvala kudy chodila a přitele nabádala aby se semnou rozešel

Ikdyž jsme si už parkrát vjeli do vlasů