Neúspěšné třetí státnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neúspěšné třetí státnice
Ahoj,
potřebuji radu, studuji (studovala jsem) do včerejšího dnes na UPOL, nezvládla jsem třetí termín státnice a vyhodili mě, šest státnic už mám, jen ta sedmá, měla jsem neskutečný stres, který vedl k tomu, že jsem tam asi nic moc nepředvedla, i přestože jsem se učila dva měsíce, nakonec to nedopadlo 😭 To čeho jsem se bála se naplnilo.
Stalo se Vám to, jak jste dále postupovaly? Přihlásily jste se znovu na stejný obor a nechaly uznat předměty? Pomozte, jsem v koncích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@alca12345678 píše:
@heluska1992 filologie
Kterého jazyka? Jako slyšela jsem, že je UPOL drsný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkoušela jsi se poradit na studijním? Primárně bych dotazy směřovala tam, budou s tím mít největší zkušenosti.
Za mě je logický postup se přihlásit znova, co jde si nechat pouznávat a snad to klapne! Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proseccová zkusím to jen se bojím, že to nepůjde, došlo ke změně akreditací už v průběhu mého studia ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alca12345678 píše:
@Proseccová zkusím to jen se bojím, že to nepůjde, došlo ke změně akreditací už v průběhu mého studia
Co přesně by nemělo jít? Tvůj obor pořád existuje? Pokud ano, tak se přihlásit normálně můžeš.
Mohly se změnit určité předměty apod., proto taky píšu „nech si pouznávat, co jde“ – fakt je možný, že ti neuznaj všechno (ať už kvůli získané známce, někde uznávají jen A a B, nebo kvůli administrativním změnám jako jsou ty akreditace apod.) a některý zkoušky budeš muset opakovat, popř. dodělávat nějaký předměty.
Pokud tvůj obor už neexistuje (např. jsi byla poslední ročník a nový nenabírali), přihlásila bych se buď na jinou školu, nebo si našla co nejpříbuznější obor na UPOL, zbytek postupu stejný.
Ale fakt ze všeho nejdřív zajdi / zavolej / napiš na to studijní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo možná ještě studovat dálkově ten stejný obor
a jak psala proseccová tak si zkusit zjistit jaké předměty by ti uznali, atd. Ale to už bys musela na studijním. Tam to asi budou vědět nejlíp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alca12345678 píše:
Ahoj,potřebuji radu, studuji (studovala jsem) do včerejšího dnes na UPOL, nezvládla jsem třetí termín státnice a vyhodili mě, šest státnic už mám, jen ta sedmá, měla jsem neskutečný stres, který vedl k tomu, že jsem tam asi nic moc nepředvedla, i přestože jsem se učila dva měsíce, nakonec to nedopadlo 😭 To čeho jsem se bála se naplnilo.
Stalo se Vám to, jak jste dále postupovaly? Přihlásily jste se znovu na stejný obor a nechaly uznat předměty? Pomozte, jsem v koncích.
Co já vím, tak se na UPOLu se neuznávaly zkoušky starší tří let, jinak s tím problém nebyl. Ale ještě neházej flintu do žita. Vždycky můžeš podat odvolání s adekvátním odůvodněním, proč jsi zkoušku nesložila a s žádostí o ještě jeden termín (snad děkanský?
).
Rozumím, teď je to šok, ale nic se nejí tak horké, vždycky se dá něco podniknout. A navíc nejde o život, i když chápu, že teďka je to pro tebe chabá útěcha… Přeju mnoho sil a štěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam budou nějaké mechanismy jak požádat o mimořádný termín.
Teď se vyspi, dej se dohromady a zajdi na studijní, ať ti poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi to líto. Ale narovinu, už tak je dnešní studium VŠ dost benevolentní i co se týče rozložení státnic, poslední státnice musí být splněna 2 roky po poslední zkoušce. Na UPOL na naší fakultě dva řádné termíny a třetí mimořádný. A každý na to prostě nemá. Těžko se to přiznává, ale je to tak. Asi bys svou energii neměla směřovat k tomu dostat se tam znovu a trápit se, ale najít si jiný smysl a tím se ubírat.
Jako poslední pokus záchrany bych zkusila bych požádat o děkanský termín, ale pravděpodobně žádný nebude, na naší fakultě UPOL je už ten třetí mimořádný. Promiň za upřímnost. Nikdy v minulosti neexistovalo vše tak benevolentně posouvat a rozkládat. Muselo se dělat vše naráz.
Na UPOL se často mění akreditace oborů, zkoušky se uznávají max. 3 roky zpětně a ještě záleží, jestli jde o zápočet, kolokvium nebo zkoušku. Nelze uznat původní předmět zakončený nižším stupněm u vyššího. Neuznávají, zkoušky z VOŠ, maximálně absolorium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 cítím to stejně, dalo mi to hodně, nebudu říkat, že ne. Jen mne mrzí, že to končí takto, i přestože jsem to doopravdy nedělala kvůli titulu, ale kvůli získání vědomostí, tak takový konec zamrzí.
Ale pokud mám být upřímná, ulevilo se mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alca12345678 Snažila ses po prvním nebo druhém neúspěšném pokusu vyhledat pomoc v centru podpory studentům na UPOL? Primárně je to určeno pro podporu studentům se SVP, ale na přednášce doktorka říkala, že nabízí pomoc i těm studentům, kterým se nepovede udělat státnice- zhodnocení, jestli je to vůbec v jejich silách(nevím jestli jen poradenství nebo měření možností nějakými metodami) a poradí techniky, jak si učení rozložit, jak se učit efektivně. Na to už je ale teď pozdě.
Opravdu je mi to líto a rozumím tomu, kolik studium zabralo času a vynaloženého úsilí bez kýženého výsledku. Zároveň ale rozumím té úlevě. Přeji Ti, ať brzy najdeš klid a nový směr, nový životní cíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 ale na druhou stranu ona prošla přijímačky, fakt tam neberou každého, kdo si řekne…a čtyřmi lety studia ještě v covidové době. Když na to tak nemá, měli ji vyhodit v prváku a ne teď. Mám kamarádku, kterou svého času vyhodili během čtvrťáku v Brně na pajdě. Měla němčinu a zeměpis. Skvělá a chytrá holka. Hlásilo se 80 lidí a brali 5. Je to dvacet let zpět. Takže jo, byla dobrá a ještě navíc po gymplu a roční jazykové se všeobecnou stanicí, když vůbec šla k přijímacím zkouškám!!! A stejně načte němčině pohořela, nedala jednu zkoušku. Nepochopím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit