Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dotazů takových jako mám já je tu spousty, ale budu ráda, když někdo napíše radu. Nastoupili jsme v září do školky, kde jsme vydrželi devět dní a od té doby jsme nemocní tím stylem, dva dny ve školce a 14dní doma. Začne mít horečky, kašel a rýmu a připadá mi, že to je čím dál víc zákeřnější. Poslední měsíc dcera přes den pokašlávala, ale na radu kamarádek, že všichni ve školce tam kašlou, tak jsem jí tam dala. Za dva dny jsem jí měla doma s vysokýma horečkama - přes 41st a kašlem, který se nelepší. Brali jsme na podporu imunitu imunoglukan a jinak vitamíny. Dělala jsem tymiánový i cibulový sirup, už opravdu nevím jak dál. RTG plic v pořádku, výtěry i moč v pořádku. Doktorka mi teď řekla, že když nic nepomáhá, tak jí dáme antibiotika a do toho se mi nechce. Může mi někdo opravdu dobře poradit jak mám podpořit imunitu, co jí mám dát, aby vydržela ve školce aspoň týden a aby mi to hned doma nechytlo mimčo. ![]()
Na podpotu imunity u dětí mi bylo teď řečeno, že je fajn echinacea. A kašel je suchý nebo vlhký? Léčila bych v prvé řadě rýmu, z té dost často pramení kašel - nebo je to moje zkušenost.
Jiank zatím neporadím, tohle je moje noční můra už dlouho a to půjdou děti do školky až v září.
Jinak ten Imunoglukan, co jsem četla tady, protože jsem ho chtěla taky nasadit, zabírá snad až po měsíci nebo dvou braní. Takže se má nasazovat s předstihem.
@amina100 neporadím. Mně už doktorka řekla, ať nechám syna do jara doma. On sice celkem v pohodě, ale chytá to od něj mladší.
My jedeme stylem 4 dny ve školce a měsíc doma
Atb mají za sebou oba.
Starší dostal Ribomunyl, mladší má Imunor.
@amina100, vygugli si Ribomunyl a precti.
Nas mladsi ma za sebou pulrocni kuru a vypada to nadejne. Od lonskych Vanoc do kvetna jsme byli co mesic u doktora s teplotama a kaslem. Vzdy to ale trvalo jen dva dny, doktor nic nezjistil, pripadala jsem si jako cvok. Behem te kury nemel teplotu ani jednou, parkrat drobnou rymu, nastup do skolky bez problemu. Ted mel teda kasel, ale bez teplot a zbavili jsme se ho beznymi prostredky.
Zatim jsem spokojena..
Vítej v mém světě loňského roku. Spousta dětí první rok promarodí, nové bacily, nachrchlaný kolektiv, nedokonalé oblíkání na procházky (učitelky nemají čas každé dítě extra zkoumat, jako maminka, jestli ta mikina je tlustější nebo slabší, nezastrkané triko do kalhot,…), takže děti jsou venku kolikrát nabalené až moc, opocují se, pak ofouknou a problém je na světě.
Já zkoušela všechno možné i nemožné, víceméně nepomohlo nic.
Letos jsem už od srpna nasadila Multiimun a plus po alergologických testech potvrdili alergii na roztoče a dostává zodac (okamžité zmizení rým).
99% nachlazení je pryč, od září marodí prvně (a to ještě jen drobnější nachlazení, ale mě je taky zle, tak jsme doma)
Příspěvek upraven 24.11.15 v 21:54
A kolik je diteti? Bych zvazila, zda je pro ni skolka prinosem…
Za techto podminek bych do skolky nedavala. Btw s prevenci je potreba zacit jiz cca v srpnu. U nas jede Echinacina od Justu, multivit. sirup od Justu a rybi tuk a od zari, tuky tuk, jen jedna tydenni viroza, bezny smrtelnik by dite nechal ve skolce.
@Bibi239 ono je nejspíš jedno, kolik jí je. Kamarádčiny děti zrovna nastoupili do školky skoro ve čtyřech letech a od září marodí úplně stejně, jako můj Honzík loni ve dvou a třičtvrtě.
Ještě jsem chtěla dodat, že malého celkem výrazně méně do školky oblékám. Do třídy krátký rukáv, punčocháče. Ven navrch softshellové kalhoty, slabší mikinu a podzimní bundu, čepici. Dám mu do kapsy slabé fleesové rukavičky, kdyby mu zábly prsty, ale na tělo víc ne. Stejně poletujou, pak se právě opocujou a to je podle mě ve finále horší, než kdyby jim bylo mírně chladněji.
@amina100 První rok a půl ve školce byl u dcery úplně to stejný, mě se už pak chtělo skoro brečet, když jsem viděla, jak vrstevníci vesele kráčej do školky. Pak jsme se vnutili na imunologii a dostali kůru Ribomunilu. Buď pomohl ten nebo se imunita dcery sama vycvičila. Poslední rok ve školce už byl docela v klidu.
Chce to vydržet a dávat dítě do školky jen absolutně zdravé. U nás když kašlala trochu a dál chodila do skolky, tak za pár dní to byl zánět průdušek.
@Mar__tanka1983 z meho pohledu je skoroctyrlete jeste furt trilety prcek, ktery tu imunitu jeste nemusi mit komplet hotovou. Pokud to jinak nejde, tak chapu skolku, ale pokud je matka doma a jeste to lape mimco, tak bych nechala doma i ctyrlete…
Zdtavi je jen jedno a jakmile se sklouzne do kolotoce antibiotik, tak se z nej blbe vybredava.
@Bibi239 tak jasně, já bych na antibiotika taky nepřistoupila, už vůbec né kvůli virovým nachlazením. Minimálně bych trvala na CRP.
Jinak máš pravdu, já hned nezaregistrovala to miminko. Takže pokud bych stejně byla doma, tak bych holku nechala doma taky.
Mám nedonošenou 3 letou holčičku (to píšu kvůli sledování na plicním a stavu jejich plic) - 14 dnů z měsíce bývá doma, necháváme ji i při rýmě či větším kašli. Teď v listopadu měla po 11 měsících ATB(CRP a poslech nevyšly moc dobře), zabraly rychle a i přes předpovědi to nebývá taková hrůza (ťukám na dřevo). Na podporu imunity dáváme rybí tuk a preventan (teď po ATB i probiomaxík) - jaký vliv to má, netuším.. Teď v prosinci jsem počítala, že vyjde docházka cca 10 dnů - má tam kontroly, od 19.12 ji chci mít do konce roku doma - budeme všichni). Do toho jestli bude zdravá, nechám naočkovat neštovice (osobní důvody)..
Takže rada pro zakladatelku - prosinec doma, probiotika, ale chodit ven i s rýmou a užít si advent ![]()
Děkuji za rady.Tak dceři je 3,5 roku. Přes den má hodně mokrý kašel a v noci suchý dávivý, v obou případech se až dusí a někdy se pozvrací. Na pohotovosti ji napsali do zprávy obyčejný stoptusin na den a noc sinecod, nic nezabírá a moje doktorka předepsala místo toho erdomed, když jsem jí řekla, že to nepomáhá. Mám v záloze od ní ještě antibiotika, tak nevím zda nasadit, je to trápení..
Ten ribomunyl předepesiju naše doktorka až po ročním promarodění ve školce.
Jsem se těšila, že si trochu odpočinu až nastoupí do školky, je mírně hyperaktivní, ruce a nohy musí mít celý den v pohybu, dokáže být v klidu jen u pohádky. Ubližuje bráškovi, ještě se s tím nesrovnala, že se narodil a žárlí. Jsem z ní hodně na nervy.. S malým jsem ležela i v nemocnici, všechno od ní chytne.
Ráda bych ji koupila něco co pomůže, ale někdy ty ceny mě zarážejí, už hledám vše možné i nemožné
okg produkty nebo lr produkty, kolostrum atd. Myslíte, že to je jen vyhazování peněz a radši mám koupit v lékárně hlívu a echinaceu