Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer všem. Mám dotaz
Syn měl 3 dny zvýšenou teplotu a dnes se mu na rukách od lokte až na záda udělalo pár pupínků. Můžou neštovice začínat teplotou a následně pupínkami na rukách?? Děkuji za reakce.
Já jsem četla, že nejčastěji se první neštovice objevují vzadu na krku a ve vlasech. A dcera to tak přesně měla, první neštovice v týlu a ve vlasech. Pak už to jelo po celém těle.
Naším děckám zacly na břiše, pak byly pupínky na rukách a pak už snad vsude.
Teda nejvíc jich měl syn na cele a ve vlasech, dcery nejvíc břicho, zada, ruce ( teď jim konci)
@IvaB přesně tak. Dceři to začalo taky 1. pupínkem vzadu na krku pod vlasy. Při počtu 300 jsem raději přestala počítat. Těch velkých, po kterých zůstala jizvička měla asi jen 10, naštěstí ne v obličeji
Teplotu téměř neměla a naštěstí se skoro vůbec neškrábala.
Sno moje ml dcera to takhle mela nejdriv ruce a pak telo a pak uz to bylo vsude…
Mladší začínala na bříšku a zádech, pak ve vlasech a jednu měla na palečku na ruce jako první. Starší dnes začala jedním puntíkem na zádech a než šla spát tak měla zatím dva za ouškem + zvýšená teplota…
U nás první bříško.. Dr. říkala, ze když si clovek keni jisty, zda to nestovice jsou nebo ne, mrknout do hlavy, jak je tam pupen, je to jasny ![]()
Tak v hlavě nemá ani jeden. Je děsně bledý a má ty pupínky jen na ruce od lokte na záda. Asi 8 pupínků. Tři dny teplotu jen zvýšenou 37,6. Tak uvidíme co se z toho vyklube. Děkuji za reakce ![]()