Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Labuť19 ano, zažívala jsem to s mojí mámou. A to jsme spolu nebydlely a já už jsem nebyla žádný zajíc. Hodně nám to pokazilo vztahy.
Pokud můžete, tak se raději odstěhujte. Nebude vás mít hned „pod kontrolou“ a tobě s mužem se určitě uleví. Možná to maminka chvilku těžce ponese, ale pokud jste dřív měly hezký vztah, tak je naděje, že to zvládnete a vztahy se urovnají.
Hodně sil!
Buď ráda, že je to tvá matka a ne tchýně
Taky to zažívám ( spíš od mé babičky, matka mi řekla, že ve 40 babička není a nebude
) a vím, že je to na palici, jednou jsem bouchla seřvala babču na 3 doby, pár dnů se neozvala, ale od té doby je to mnohem lepší. Když se zapomene, tak ji jen připomenu, že je babička a ne matka a ona hned hodí zpátečku a je to ok
Ovšem pokud to mamka nebude chtít pochopit, tak asi nebude jiná možnost, než se odstěhovat ![]()
Nejlepší řešení? Odstěhujte se..Když tvoje máma nerespektuje už ani doktorku
Že ona to tak dělala před třiceti lety? Ono se vše změnilo a pořád mění..Má dcera trpí občas ekzémem a já fakt musím hlídat co jí..Ještě jsem nepřišla na to, která potravina jí vadí…Moje mamka tyhle věci moc dobře ví..a spíš ona mě i občas usměrní, abych jí třeba tohle nedávala, že to není úplně vhodné..
A nesnáším otázky. Může už šunku, sušenky, tyčinky, čokoládu
ve 3 měsících jsem dostala otázku, jestli už jí přesnídávky..Takže vím, jak ti je..A další otázka proč to ještě nemůže..další otázka je nočník a autosedačka, vymoženost která dřív nebyla a teď být musí.. (skoro vše tchán s tchyní). Občas se sakra zapotím při odpovědích. A na posazování jsem úplně alergická
to dělala tchyně a tak nějak nepochopila, proč se to nedělá..
To je špatné. Určitě bych se přestěhovala. Pak se situace může uklidnit. Když spolu žijí dvě generace, může to být hodně náročné a to oboustranně. Mé kamarádky jsou to důkazem.
Sama jsem zvědavá jaká bude v tomhle ohledu moje mamka. Malý se má narodit v květnu. Raději jsem jí zaplatila kurz od Kiedroňové ať se pak nehádáme..
Odstěhovat se, jiná rada není… ze začátku budou vztahy asi napjaté, i přestože se odstěhujete, ale pak se to určitě urovná
… babička se tak trošku vžila do role matky a to jaksi není zdravé a dobré a tys jí to dovolila, takže nejideálnější je aby vás neměla pod kontrolou, přišla na návštěvu, pohrála si nebo šla jezdit a tím to hasne
a budete mít klid všichni, i ona si uleví, dle mého… pokud teda má nějaké svoje koníčky a přátelé.